Lopen nuorin ehdokas Silja Saranen teki seurakuntavaalihistoriaa – Upeaa, että näitä vastuunkantajanuoria löytyy

Blogi, maanantaina 21.11.2022

Eilen illalla odottelimme seurakuntavaalituloksia. Itse en koskaan ole ollut näissä vaaleissa ehdolla, mutta tietenkin satojen ehdokkaiden tukena näiden vuosien aikana ja myös tekemässä taustatyötä ehdokkaiden saamiseksi ja listojen keräämiseksi. Tänäkin vuonna taisin aktiivisesti olla mukana auttamassa ja tukemassa lähes viittäkymmentä ehdokasta eri puolilla Suomea ja monia lisäksi tsemppaamassa ja kannustamassa muuten. Illalla olikin jännittävä seurata ja saada viestejä ympäri Suomen, miten moni laittoi kiitosviestejä ja tietoja, että ”Läpi mentiin” ja ”Kiitos tuhannesti neuvoistasi ja avusta” yms.

Silja Saranen on juuri 18 vuotta täyttänyt Lopen Lukion abiturientti ja nyt myös Lopen seurakunnan historian kaikkien aikojen nuorin seurakuntavaltuutettu! Onnea! Nuorissa on tulevaisuus!

Yksi mitä odotin isolla mielenkiinnolla oli kotiseurakuntani Lopen nuorimman ehdokkaan tulos. Juuri vasta syksyllä 18 vuotta täyttänyt Silja Saranen oli Lopen seurakuntavaalien nuorin ehdokas – ehkä kaikkien aikojenkin – ja teki muuten hienon ja näkyvänkin kampanjan. Itse jo aavistelin hyvän matkaa sitten, että tuolla tavalla kyllä läpi mennään, mutta täytyy kyllä sanoa, että Siljan huikean kova tulos hieman jopa yllätti minutkin. Silja keräsi toiseksi suurimman äänipotin ja nousi seurakuntavaalien ääniharavien joukkoon. Uskomaton temppu nuorelta ehdokkaalta.

Paljon onnea Silja!

Ja painakaa te kaikki tämän nuoren nimi mieleen. Silja on jo ollut pitkään meidän Lopen kunnan nuorisovaltuustossa ja sitä kautta mm. vapaa-aikalautakunnassa kunnanvaltuuston lisäksi ja nyt sitten paikka ensi yrittämällä suoraan kirkkovaltuustoon. Tästä nuoresta tulette vielä kuulemaan!

Ja taisi muuten Silja tehdä Lehtisen Susan tapaan jälleen myös loppilaista vaalihistoriaakin? Susa Lehtinen nousi viime kuntavaaleissa kaikkien aikojen nuorimpana Lopen kunnanvaltuustoon ja nyt Silja teki saman seurakuntavaalien puolella. On meillä vaan upeita nuoria ja mikä hienointa te äänestäjät luotatte heihin. Niin muuten luotan minäkin.

Lupaan siis jatkaa työtäni näiden nuorten ja kaikkien nuorten tukemiseksi jatkossakin. Kuten jo syksyllä aiemmin kerroin niin itse sain samaa tukea aikanaan Susan ja Siljan ikäisenä Rajaojan Raimolta ja Kesäjärven Erkiltä. Ja sitten pian Viinasen Iirolta ja sen jälkeen Beniltä ja Ikeltä. Ne tuet ovat auttaneet minua tielläni ja myös velvoittaneet ja kannustaneet itsekin jatkamaan tätä samaa.

Monissa kuntavaaleissa olenkin saanut olla auttamassa kampanjoissa nuoriamme ympäri Suomen. Läpimenijöiden lista on pitkä ja aina monia yllättänyt. Mutta kaikkien kohdalla ratkaisevaa on ollut oma halu ja palo tehdä ja mennä läpi. Sitä paloa on voinut sitten hieman taustalta puhallella tulille ja jeesata.

Näissäkin seurakuntavaaleissa moni tukemani nuori meni läpi. Monessa seurakunnassa on nyt uutta upeaa ja innokasta päättäjäsukupolvea mukana. Ja heidän ja teidän kaikkien läpimenosta iloitsen.

Ja olin mukana auttamassa myös montaa jo pidempäänkin mukana ollutta. Kaikkia autoin, jotka apua tai neuvoja pyysivät. Yksi sellainen oli edesmenneen rakkaan ystäväni Iken puoliso Elina. Elina autoin ja ideoitiin yhdessä. Mietittiin, mitä Ike tekisi ja mitä Ike sanoisi. Tehtiin Elinan näköistä kampanjaa ja lopputulos oli, että Kanervaa sai näissäkin vaaleissa äänestää. Ja lopputulos oli muuten sekin, että Kanervien tuoli ei jää tyhjäksi jatkossakaan. Elina meni upeasti läpi elämänsä ensimmäisissä vaaleissa! Onnea Elina ja myötätuulta eteenpäin. Ike olisi ylpeä. Ja varmasti pilvenreunalta katseleekin.

Upeita tuloksia ympäri Suomen maan. Vaikka seurakuntavaalien suosio onkin kaiken kaikkiaan laskussa ja äänestysprosentit luvattoman heikkoja, niin hattua nostan kaikille heille ja teille, jotka mukaan lähditte! Arvostan suuresti teidän halua ja intoa antaa omaa osaamistanne ja aikaa kotiseurakuntien rakentamiseen.

Teette työtä, jolla on tarkoitus.

 

 

Kommentit