LOPEN LEHDEN KESÄLEHTI: Paikallislehti on tärkeä loppilaisille ja vapaa-ajanloppilaisille

Kynästä, keskiviikkona 31.05.2017

Lopen Lehti – tilattu ja siksi luettu. Vanha mainoslause on hyvinkin ajankohtainen edelleen. Samaan aikaan kun monet maankuntalehdet ja valtakunnalliset lehdet tuskailevat sähköisen median vallatessa alati nopeutuvassa tiedonvälityksessä alaa paikallislehtien suosio on säilynyt ja jopa vahvistumaan päin. Näin on myös Lopen Lehden kohdalla.

Lopen Lehti on monessa kodissa odotettu keskiviikon vieras ja tiedän lukuisia teitä entisiä loppilaisia joille tämä oma lehtemme tulee edelleen vaikka kotipaikka olisikin vaihtunut. Myös monelle nuorelle lehti tulee lapsuuden kunnasta joka keskiviikko ja taitaa kaukaisimmat paperiversiot edelleenkin matkata mertenkin taakse. Sähköisenäkin Lopen Lehteä voi jo tänä päivänä totta kai lukea, mutta ei siinä ole sitä samaa tunnelmaa.

Lopen Lehti perustettiin yli 80 vuotta sitten nimenomaan meidän loppilaisten omaksi pitäjälehdeksi. Lehden yksi tärkeä tehtävä oli taltioida ajan tapahtumia lehden sivuille, mutta myös tehdä arvokasta kotiseututyötä ja historiatyötäkin Lopella. Nämä arvot ovat säilyneet läpi vuosikymmenten 1930-luvulta lähtien aina tänne päiviin asti. Myös paikalliset uutiset ja yhdistysten ja urheiluseurojen tapahtumat ovat sellaisia mitä ei muualta pysty lukemaan. Juuri nämä ovat niitä voimavaroja mitkä ovat pitäneet paikallislehdet pinnalla ja vahvoina.

Lopen Lehden merkitys myös Lopen kunnalle on ollut aina tärkeä. Lehti on aina kuntamme virallinen ilmoituslehti, mutta myös lukuisten tapahtumien ja tilaisuuksien uutisoija ja myös kuntapäätöksenteon seuraaja. Paikallislehti kertoo usein ensimmäisenä oman kotikunnan uutiset ja tarjoaa myös paikan yleisönosaston kautta meille kaikille kirjoittajille.

Lopen Lehden Kesälehti on perinteikkään Loppi Tutuksi –esitteen rinnalla jo toinen loppilainen klassikko. Kesälehteä odotetaan ja se säilytetään läpi suven. Lehdestä löytyy laajasti kesä-Lopen tarjonta niin kauppojen, ravintoloiden kuin tapahtumienkin osalta. Tämäkin suvi tarjoaa jälleen paljon vanhaa ja paljon uuttakin. Uutuuksista voisin ainakin kannustaa piipahtamaan Säästö-Karien uudessa Pehtoori Lähiruokakaupassa ja klasikkoista aina visiitin arvoinen on Lopen Kesäteatteri ja Perunankukkapäivät. Tämä kesä tulee tekemään myös torstain Iltatoreista jo myös perinteen ja torilla luvassa on hyviä loppilaisia tuotteita, mukavaa seuraa ja hyvää musiikkia ja ohjelmaakin.

Toivotan teille kaikille Lopen Lehden Kesälehden lukijoille oikein hyvää kesää ja vain ihan vähän hyttysiä J

Timo Heinonen
Lopen Kunnanvaltuuston puheenjohtaja
Kansanedustaja

Kommentit