Lopen kunnanvaltuusto hyväksyi vuoden 2016 budjetin – Elmolan lattiaremontti toteutetaan, JOPO-opetus säilyy ja kouluverkkoa ei karsita

Blogi, maanantaina 30.11.2015

Lopen kunnanvaltuusto hyväksyi tänään ensi vuoden talousarvion. Kuntamme velkaantuu hieman lisää ensi vuonna useamman hyvän velanlyhentämisvuoden jälkeen. Näin siis siitä huolimatta, että korotimme verotusta 1%-yksiköllä ensi vuodelle. Palveluiden turvaaminen edes lähelle nykyisellään vaatii tätä ja myös investointiohjelmamme on raju. Pidimme kuitenkin tärkeänä, että vastaamme mm. Läyliäistenkin päivähoidon ja koulupuolen tilatarpeisiin ja äänestyksen kautta jo aiemmin päätimme varhaistaa koulu- ja eskaritalohanketta myös sinne niin että työt saatii liikkeelle jo tänä vuonna ja rakentaminen sitten ensi vuonna. Samaan aikaan jatkamme loppuun Launosten koulun ison peruskorjaus ja laajentamistyön ja isona työllisyyshankkeena ja elinvoimahankkeena viemme maaliin myös Silmänkannon työpaikka-alueen. Alueelle odotetaan yrityksiä jo ensi vuonna.

20151130_185814

Kokoomuksen valtuutettuja neuvottelutauolla illan valtuustossa. Ryhmämme ja jäsentemme tekemistä esityksistä kaikki tuli hyväksytyksi äänestyksissä.

Tänään kunnanvaltuusto muutti hallituksen budjettiesitystä muutamilta osin. Kokoomuksen ryhmäpuheenvuorossa esitettiin muutosta suunniteltuun kouluverkkoselvitykseen. Lisäyksellä halusimme varmistaa kylien ja kyläkoulujen työrauhan myös tulevaisuudessa. Nyt selvitystyö tehdään seuraavan ohjeistuksen mukaan:  ”Vuoden 2016 aikana laaditaan perusopetuksen kehittämissuunnitelma, uuden OPS:n vaatimukset ja täytäntöönpano huomioiden siten, että nykyinen kouluverkko voidaan säilyttää.” Tyytyväinen olin siihen, että keskustelussa myös tätä muutosta vastustaneet kertoivat, että eivät hekään halua kouluverkkoa ensisijaisesti karsia. Tärkeä tieto kylille ja kyläkouluille ja hyvä, että nyt valtuuston enemmistön tahto vielä kirjattu näin yksiselitteisesti ensi vuotta varten.

Toisena esitimme Elmolan valaistuksen ja lattian mattourakan toteuttamista jo ensi vuonna. Tämä oli Lopen Kokoomuksen syyskokous päätös ja siksi se esitettiin myös ryhmämme yhteisenä kantana kuten tuo kouluverkkoasiakin. Tämä tarkoittaa sitä, että ensi kesänä Elmola saa energiapihit ja valoteholtaan paremmat led-valot ja myös mm. salibandyyn paremmin sopivan maton parkettinsa päälle. Vanhaa kulunutta parkettia ei enää siis lähdetä hiomaan. Päätös myös tarkoittaa sitä, että urheilukentän peruskorjaus tehdään vuonna 2017 lähtien. Samansisältöisen esityksen teki myös teknisenlautakunnan puheenjohtaja Ossi Kollin (sd). Ja esityksemme tuli äänestyksen jälkeen hyväksytyksi.

Meidän ryhmästä Tiina Seppälä esitti myös Jopo-opetuksen jatkamista yläkoulussa. Joustavan perusopetuksen työllä on saatu hyviä tuloksia aikaan ja halusimme tätä tehokasta räätälöityä peruskoulumallia myös jatkaa tulevaisuudessa. Valtuusto päätti äänestyksen jälkeen osoittaa määrärahat myös Jopo-opetuksen toteuttamiseen ensi vuonna.

Myös Sirpa Hopearuohon esitys siirtymiseksi Anja-annospalvelujärjestelmään vanhustenhoidon lääkejakelussa tuli hyväksytyksi. Nyt ensi vuonna asia valmistellaan ja tavoitteena nimenomaan se, että pystyisimme pienentämään vanhusten lääkelaskua ja myös varmistamaan aina oikeiden lääkkeiden oikea-aikaisen saannin.

Muutamia muita esityksiä myös budjetin yhteydessä tehtiin. Ne eivät johtaneet muutoksiin talousarvioon. Nämä esitykset mitkä koskivat mm. koulutus- ja kasvatuslautakuntaa ja perusturvaa. Kaikki esitykset ja hyväksytty talousarvio löytyy pian myös kuntamme kotisivuilta www.loppi.fi ja mielelläni vastaan myös siitä nouseviin kysymyksiinkin jos sellaisia tulee. Rohkeasti vain yhteyttä.

….

Mutta nyt kello 21.28. Valtuusto siis ohi muutaman minuutin alle kolmessa tunnissa ja näin säästimme kuntamme määrärahoja kun korotettua kokouspalkkiota ei tarvitse maksaa yli 3 tunnin kokouksesta. Säästö se on pienikin säästä.

12295304_10153791720451670_7172055234578827773_n

Uusi viikko alkoi yritysvierailulla Koneelle ja Kauppakamarin johdon tapaamisella. Isäntänämme Koneen johtaja Pentti Puhakka.

12308465_10153791720686670_4089218333319815345_n Tänään aamulla yritysvierailulla Hyvinkään Koneella ja samalla siellä myös keskustelut Riihimäen-Hyvinkää Kauppakamarin hallituksen kanssa. Erittäin hyvä ja antoisa päivä ja hyviä ajatuksia myös tulevaan. Itse olin erityisen tyytyväinen siihen, että tulevaisuuteen katsottiin avarakatseisesti ja myös uudistukset saivat tukea ja työntäapua.

Mutta nyt iltapalaa ja nukkumaan. Huomennakin mennään kellonympäri ja ajattelin edes puolikkaan tästä alkavasta kellonpyörähdyksestä nukkua. Huomiseen.

Kommentit