Lopen Kokoomus Ystävänpäivänä 90 vuotta Timo Heinonen selvittäisi kuntaliitoksen vaikutukset

Uutiset, lauantaina 14.02.2009

Lopen Kokoomus alunperin Lopen Kansallisseura täytti 26. tammikuuta 90 vuotta. Loppilaiset juhlivat oman yhdistyksensä pitkää ikää lauantaina ja kansanedustaja ja yhdistyksen pitkäaikainen puheenjohtaja Timo Heinonen osallistuu päivän ohjelmiin. Iltajuhlan juhlapuhujaksi Lopelle saapuu valtiotieteiden maisteri, kansanedustaja Ilkka Kanerva ja päivän ohjelmaan sisältyy kunniakäynti perustajajäsenten haudoilla, juhlakokous ja virallinen vastaanotto Lopen valtuustosalissa ja iltajuhla Puotinkulman Timjamissa.

Lopen kokoomusta koko ikänsä edustanut Timo Heinonen on toiminut yhdistyksen puheenjohtajana keväästä 2000 ja vuosien aikana loppilainen tie on vienyt niin maakunnan kuin valtakunnankin tasolle. Tänään Heinonen toimii niin Hämeen Kokoomuksen puheenjohtajana kuin myös Kokoomus rp:n puoluehallituksen jäsenenä.

– Lopen Kokoomus on ollut omalle urallenikin äärimmäisen tärkeä. Voisi sanoa, että ilman Lopen kokoomusta en olisi tässä. Se on ollut kasvualusta ja vastuunantaja ja iloinen olen siitä, että tänään Lopen kokoomus on vahvempi kuin koskaan ennen, kertoi Timo Heinonen.

Heinonen totesi, että menestys ja vaalivoitot kuntavaaleissa ovat lisänneet kokoomuksen vastuuta myös Lopella. Heinonen korostaa, että vastuu kasvaa aina vähintäänkin kaksinkertaisen määrän vallan kasvaessa. Heinonen totesi itse suhtautuvansa mm. kuntaliitosselvityksen tekemiseen nykyisin vastuullisesti ilman ennakkoasenteita.

– Emme ole – en minä eikä kukaan muukaan Lopen kokoomuslainen – suinpain viemässä Loppea osaksi suurempaa kaupunkia. Mutta emme ole myöskään valmiita ajamaan alas kaikkia Lopen peruspalveluita ja nostamaan veroja maamme korkeimmiksi vain säilyäksemme itsenäisinä, pohti Heinonen ja totesi:

– Loppi Loppena tullee elämää ikuisesti. Se ei ole kuntarajoista kiinni. Itse olen aina asunut Lopella. Tulen aina olemaan loppilainen. Tulen aina palaamaan Lopelle. Mutta minulla on myös rohkeutta uudistaa kuntakenttää. Ja siksi tulen itse kannattamaan tälläkin vaalikaudella sitä, että kuntapalveluiden mm. kyläkoulujen alasajon sijaan tulemme myös selvittämään sen mitkä palvelut ja millä hinnalla – millä veroprosentilla – voisimme Lopella turvata osana suurempaa kuntaa. Tämä kuntaliitosselvitys on ainoa oikea ja vastuullinen tapa katsoa tulevaisuuteen. Tehdä ja selvittää tosiasiat ja tehdä niiden varassa palveluiden kannalta oikeat ratkaisut.

Timo Heinonen totesi Lopen Kokoomuksen juhlapäivän aamuna, että edessä on väistämättä Lopen kunnan historian haastavimmat ajat. Tässä tilanteessa vastuunkanto punnitaan.

– Tarvitsemme kaiken mahdollisen tiedon päätöksenteon tueksi. Tunteella ei näitä asioita voi järkevästi ratkaista. Siksi on nyt esimerkiksi ensiarvoisen tärkeää, että selvitämme kouluverkkomme ja päivähoitoverkkomme tulevaisuuden 5-10 vuoden päähän. Tilantarpeen huomenna ja ylihuomenna. Sen kautta voimme määrätietoisesti kehittää kuntaamme, totesi Heinonen ja lisäsi, että tärkeää on että kunta pysyy kasvuntiellä heti kun taloudentilanne rakentamisen jälleen vilkastuttaa.

Kantatie 54 pohjoispuoli asuntokäyttöön

Lopen Kokoomuksen puheenjohtaja Timo Heinonen näkeekin talouden taantumassa myös mahdollisuudeen. Lopen kunta omistaa kirkonkylän pohjoispuolella kantatie 54:n takana kymmeniä hehtaareja rakentamiskelpoista maata. Heinonen kiirehtisikin nyt rakentamisen hiljaisempana aikana tämän alueen valmiuksia.

– Kun talous tästä elpyy niin olen varma, että Lopen muuttovoitto jälleen kiihtyy. Nyt meillä on hyviä tontteja Läyliäisillä ja Launosiin on tulossa yli 50 tonttia ja jatkossa lisää. Tästä kantatie 54:n pohjoispuolisesta alueesta saamme valtavan tonttivarannon kirkonkylälle ja ilman, että joutuisimme ostamaan maata velkarahalla, linjoitti Heinonen.

Heinosen mielestä kasvusta on syytä pitää huolta. Kirkonkylän koulun oppilasmäärää on mahdollista kasvattaa ilman merkittäviä lisäkustannuksia paljonkin. Tämän Heinonen näkisikin järkevimmäksi vaihtoehdoksi.

– Itse olen suhtaunut myös myönteisesti mm. Eeva Pyhälammen ja Kari Maunulan tekemiin esityksiin joissa kyläkoulujen läheisyyteen saataisiin lisää rakennuspaikkoja. Itse toivon edelleen, että näin voimme toimia. Siellä olisi kasvupotentiaalia paljon.

Lopen kokoomuksen juhapäivä alkaa kello 12.00 kunniakäynnillä Lopen haustausmaalla. Iltapäivällä kello 13 kokoomuslaiset kokoontuvat juhlakokoukseen Lopen valtuustosaliin ja samassa paikassa on kello 13.30-14.30 virallinen vastaanotto. Iltajuhla Puotinkulman Timjamissa alkaa kello 18.00

Kommentit