Lopen Kokoomus valmistautuu 90. juhlavuosiin Timo Heinonen jatkaa puheenjohtaja

Uutiset, tiistaina 20.11.2007

Lopen Kokoomuksen sääntönmääräinen syyskokous valitsi maanantaina 19. marraskuuta kansanedustaja Timo Heinosen jatkamaan edelleen yhdityksen puheenjohtajana. Koko 2000-luvun kokoomuksen johdossa ollut Heinonen kiitti luottamusesta ja totesi intoa riittävän nimenomaan hyvän ryhmähengen ja yhdessätekemisen takia. Syyskokouksessa valittiin myös muu hallitus sekä vahvistettiin myös alkavan vuoden toimintasuunnitelma.

Kokoomuslaiset kokoontuivat pitämään syyskokoustaan vuoden vanhaan Läyliäisten Päiväkoti Pellavaan. Vierailun tavoitteena oli kuulla käyttäjien mielipiteitä uudesta modernista päiväkodista ja myös keskustella ajankohtaisista muista paikallispolitiikan aiheista. Esille illan aikana nousikin mm. kyläkoulut, Loppi-lisä, peruspalvelujen turvaaminen ja kuntayhteistyökin. Kokoomuslaiset vahvistivat kantansa, että kyläkoulut tulee nähdä ehdottomasti kunnan voimavarana ja Eeva Pyhälammen tekemän rakennuspaikka-aloitteen toivotaan osaltaan avaavan uusia mahdollisuuksia kylille.

Päiväkodinjohtaja Pirkko Salmi oli tyytyväinen uuteen päiväkotirakennukseen ja sen toimintaan ja esittelyssä hän toikin useamman kerran esille kiitokset siitä, että talonväki oli saanut olla aktiivisesti mukana päiväkodin suunnittelussa ja toteutuksessa alusta alkaen. Erityistä kiitosta saivat ryhmätyötilat, jotka takaavat osaltaan yksilöllistä kasvatusta sekä päiväkodeissa hieman harvinaisempi oma ruokasali. Salmi kertoi, että yöhoidolle ei tällä hetkellä ole suuria paineita Läyliäisillä, mutta sen sijaan iltahoidon tarpeet kasvata koko ajan. Esille nousi myös allergisten lasten päivähoito ja Läyliäisillä ei tällä hetkellä ole ollut tarvetta omalle allergiaryhmälle. Kiitoksena tutustumismahdollisuudesta kokoomuslaiset toivat talolle oman tontun – valvomaan ja tarkkailemaan elämän menoa läpi vuoden. Suuri savinen tonttu on loppilaista käsityötä Saviheinäpuodista.

Myös valinnanmahdollisuuksien lisääminen oli keskustelussa esillä ja Salmi toikin esille tarpeen mm. kevyemmille hoitomuodoille kuten avoimelle päiväkodille ja kerhotyyppiselle toiminnalle. Loppi-lisä nousi myös keskustelussa esille ja kokoomuslaiset näkivät tarpeelliseksi mallin säilyttämisen ja kehittämisen.

– Laajempi ja erilainen tarjonta ohjaa järkevämpii malleihin, perusteli päiväkodinjohtaja Pirkko Salmi erilaisten hoivamuotojen kehittämistä.

Kokoomus 90 vuotta

Puheenjohtajavalinnan jälkeen kokous valitsi myös uuden hallituksen vuodelle 2008. Varapuheenjohtajaksi valittiin Joentaan kylässä aktiivisesti toimiva ja Lopen rakennuslautakunnan puheenjohtajana toimiva Samppa Jaro, sihteeriksi yrittäjä Jarno Hatakka ja taloudenhoitajaksi Johanna Nikkola. Hallitukseen valittiin lisäksi Saija Grönholm, Juhani Rautiainen, Sami Toivonen ja Yrjö Kassari.

Toimintasuunnitelmassa ensi vuoden tärkeimmäksi painopisteeksi nousi kunnallisvaalit. Ehdokastilanne Lopen kokoomuslaisilla on ajankohtaan nähden historian paras ja uusi suuntaus on se, että ehdokkaiksi on yhä enemmän myös itse ilmoittautuvia.

– Uskoisin, että se on merkki siitä, että toimintamme on nähty ja myös reilu tekemisen meininki on nähty. Mutta pitää se myös nähdä niinkin, että yhä useammalla loppilaisella on aito halu päästä vaikuttaa kuntansa asioihin. Siitä täytyy olla enemmän kuin tyytyväinen, totesi Heinonen.

Vaalien lisäksi alkavaa vuotta värittää valtakunnallisesti, Riihimäen seutukunnalla ja myös Lopella Kokoomuksen 90. juhlavuosi. Vuosi tulee pitää sisällään runsaasti erilaisia juhlavuoden tapahtumia. Samalla Lopen kokoomus aloitti myös oman 90. juhlavuotensa valmistelut. Helmikuussa 2009 Lopen kokoomuksen perustamisesta tulee kuluneeksi 90 vuotta ja tätä silmällä pitäen syyskokouksessa päätettiin mm. historian kirjoittamisesta.

Kommentit