Lopen Kokoomus 95 vuotta – Juhlaillallinen Marsalkka Mannerheimin Metsästysmajalla helmikuussa

Uutiset, sunnuntaina 05.01.2014

Lopen Kokoomus ry:lle alkanut vuosi on toiminnan jo 95. Lopen Kokoomus viettää juhlavuottaa työnmerkeissä, mutta pieni juhlallisuuskin vuoteen mahtuu. Kokoomuksen juhlaillallinen nautitaan Marsalkka Mannerheimin Metsästysmajalla lauantaina 1.2.2014 klo 18 alkaen. Illan ohjelmaan kuuluu perinteinen Marskin illallinen ja vain lyhyet pöytäpuheet.

– Vietimme 90-vuotisjuhlia Timjamissa ja silloin paikalla oli toista sataa kokoomuslaista. Nyt olemme varanneet alkuun illallispöytään paikkoja 50:lle ensimmäiselle ja vielä paikkoja on vapaana, kertoi Lopen Kokoomuksen puheenjohtaja Timo Heinonen.

Juhlaillalliselle ovat tervetulleita kaikki kokoomuksen jäsenet ja muut jotka kokevat kokoomuksen omakseen. Luvassa on mukava yhteinen ilta hyvän ruuan ja hyvän seuran kesken.

– Mukaan toivomme myös Lopen Senioreita ja Lopella luottamushenkilöinäkin vuosien varrella toimineita. Tehdään tästä sellainen mukava yhteinen juhlailta hyvän ruuan ja ystävien kesken, lisäsi illan järjestelyistä Heinosen kanssa vastaava Tiina Seppälä.

Ilmoittautumiset: Tiina Seppälä 0400-878 938 tai tiina.seppala@helsinki.fi Paikkoja rajoitetusti.

Lopen Kokoomus on 26.1.1919 perustettu Lopen kunnan alueella toimiva Kansallinen Kokoomus rp:n jäsenyhdistys. Lopen Kokoomuksessa on jäseniä vajaa sata ja kunnallispolitiikassa puolue on vahvasti mukana.

….

Yksi maamme vanhimmista.

Lopen Kokoomus täyttää tammikuussa 95 vuotta ja pitkää ikää juhlitaan Marsalkka Mannerheimin Metsästysmajalla juhlaillallisella lauantaina 1.2.2013. Kansallinen Kokoomuspuolue perustettiin joulukuun 9. päivä vuonna 1918, eli vuoden verran kansallisen itsenäistymisemme jälkeen. Loppilaiset olivat aktiivisia jo itse emopuolueen perustamisessa ja näin ollen Loppi sai yhtenä ensimmäisistä kunnista myös oman yhdistyksen. Lopen Kokoomus perustettiin 26.1.1919.

– Lopen Kokoomuksen historia on pitkä ja tapahtumarikas. Olemme keränneet viime vuosina aktiivisesti kokoon vanhaa materiaalia. Paljon on löytynyt, mutta paljon on edelleen hukassa. Toivotaan, että tämä 95. juhlavuosi myös kartuttaa arkistoamme, totesi jo toistakymmentä vuotta Lopen Kokoomusta johtanut kansanedustaja Timo Heinonen.

Merkittävä osa vanhasta arkistosta oli hyvin tallennettuna yhden entisen kokoomuksen puheenjohtajan Kari Koukun toimesta, mutta vuosikymmenten materiaalit ovat kuitenkin edelleen hukassa.

– Hienoa oli se, että yhdistyksemme aito perustamiskirja kuitenkin on tallessa. Tiina Seppälä löysi sen puolueemme keskusarkistosta 90-vuotisjuhlaamme. Näin tiedämme yhdistyksemme perustajat ja voimme juhlapäivänä kunnioittaa myös heidän muistoaan, kertoi Timo Heinonen.

Lopen Kokoomuksen Kansallisseurana perustivat 95 vuotta sitten Ossia Yrjö-Koskinen, Lauri A. Yrjö-Koskinen, Mikko Ilkka ja Aino Eskola.

Kommentit