Lopen Kokoomukselle historian monipuolisin ehdokaslista – Mukana 42 ihan tavallista loppilaisia

Uutiset, tiistaina 18.09.2012

Lopen Kokoomuksen ehdokaslista syksyn kuntavaaleissa on yhdistyksen yli 90 vuotisen historian ehdottomasti kovin. Listalla on mukana 42 ihan tavallista loppilaista, joiden kaikkien yhteinen tavoite on tehdä Lopesta entistä parempi kunta asua ja elää. Kokoomuksen hyvä menestys näyttää siis jatkuvan ja yhdistyksen puheenjohtaja Timo Heinonen on erityisen tyytyväinen siihen, että ehdokkaita löytyi lopulta helposti ja monet vasta Lopelle muuttaneetkin halusivat mukaan.

– Pidän tämän kertaista ehdokaslistaamme ehdottomasti historiamme kovimpana ja monipuolisimpana. Listalta löytää aivan varmasti jokainen itselleen hyvän ehdokkaan on sitten valintaperuste mikä tahansa, pohti Timo Heinonen.

Kokoomuksen valtuustoryhmä kasvoi viime kuntavaaleissakin kahdella valtuutetulla. Nykyisestä 10 hengen valtuustoryhmästä yhtä lukuunottamatta kaikki ovat mukana nyt syksyn kuntavaaleissa. Se luo vahvan perustan listalle, mutta myös tuo jatkuvuutta ja kokemusta joukkoon.

– Valtuustoryhmämme on toiminut erittäin hyvin yhdessä. Meillä ei koskaan ole ollut mitään ryhmäpäätöksiä vaan meillä jokainen valtuutettu itse miettii mikä on paras ja oikea ratkaisu. Mutta aina käymme asioista hyvän yhteisen keskustelun ennen kokouksia. Ehkä voisi sanoa, että hyvä henki on se mikä on meille Lopella tyypillistä, pohti Eeva Pyhälammi joka on toiminut viimeiset neljä vuotta valtuustoryhmän puheenjohtajana.

Nykyisistä valtuutetuista kunnanhallituksen varapuheenjohtaja, yrittäjä Saija Grönholm ja hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen mielivät siis jatkokaudelle. Heidän tapaan mukana ovat myös nykyisistä valtuutetuista sairaanhoitaja Sirpa Hopearuoho, Lopen Yrittäjien puheenjohtaja, yrittäjä Jarmo Laukkanen, MTT:n tarkastaja Kari Maunula, toiminnanjohtaja ja terveydenhoitaja Eeva Pyhälammi, sairaanhoitaja ja kätilö Karoliina Saari, maa- ja metsätaloustieteen ylioppilas Tiina Seppälä ja luokanopettaja Anniina Lucenius.

Ehdokkaita ympäri Loppea

Tärkeää Kokoomukselle on ollut myös aina se, että ehdokkaita on jokapuolelta laajaa pitäjää. Tälläkin kertaa ehdokkaita on niin Länsi-Lopelta Vojakkalasta kuin Topenoltakin, mutta myös Pilpalasta, Sajaniemestä, Maakylästä, Joentakaa, Kormusta jne. Luonnollisesti eniten ehdokkaita on kolmesta taajamasta kirkonkylältä, Läyliäisistä ja Launosista.

– Nytkin valtuustossa on mukana Tiina Seppälä Pilpalasta, Jarmo Laukkanen Sajaniemestä, Pasi Tarkkala Vojakkalasta, Kari Maunula Topenolta, Karoliina Saari Joentakaa jne. Eri kylät on hyvin edustettuina ryhmässämme ja se on ehdottomasti voimavara, listasi Eeva Pyhälammi joka itse on kotoisin Räyskälästä vaikka nykyisin asuukin perheensä kanssa kirkolla.

Erialojen ammattilaisia, arjen asiantuntijoita

Myös ammattijakaumaltaan Kokoomuksen ehdokaslista on monipuolisin. Sosiaali- ja terveydenhuollon puolella työtä tekeviä listalla on useita. Pyhälammin, Saaren ja Hopearuohon lisäksi lastensuojelun erityisohjaaja Carita Kontio-Keronen Pilpalasta, terveydenhoitaja Tuula Kauppi kirkonkylältä, psykiatrinen sairaanhoitaja Outi Laasala kirkonkylän Mikonkaaresta, lähihoitaja Outi Ranta Joentakaa, lastenhoitaja Mirka Riento kirkonkylän Ilkosta ja myös uutena mukaan lähtenyt lähihoitaja Mikko Tuohimaa Launosista.

Kasvatus- ja koulutuspuolta listalla edustavat Riennon ja Kontio-Kerosen lisäksi luokanopettaja Anniina Lucenius, Hyrian –ammattikoulun koulutuspäällikkö Janne Silvan kirkonkylältä, HAMK:n opettaja, lehtori Teija Lehto Joentakaa, liikunnanopettaja Jenni Talja Kormusta ja erityisopettaja ja sairaanhoitaja Sanna Kallela Joentakaa.

– No kaippa minutkin tuohon listaa voi vielä laskea, nauroi kansanedustaja Timo Heinonen, joka ennen Arkadianmäkeä toimi kahdeksan vuotta Lopella opettajana. Nykyisinkin eduskunnassa Heinonen on mukana sivistysvaliokunnassa ja vetää Osaamisen ja Sivistyksen –ohjelmatyöryhmää.

Businessmaailmasta ja talousosaamisestakin Kokoomus pystyy tarjoamaan monipuolisen kattauksen. Monien yrittäjäehdokkaiden lisäksi mukana Valion kehityspäällikkö Mika Koski Kormusta, NesteOilin myyntipäällikkö Santeri Muhonen Pilpalasta, HTM-tilintarkastaja Marika Pilvi Läyliäisistä, talouspäällikkö Antti Niemi Launosista, LVI-Dahl Riihimäen tulosyksikön päällikkö Antti Rusi kirkolta, Kemiran IT-asiantuntija Sami Toivonen myös kirkonkylältä sekä talouspäällikkö Kristiina Vuorimies Läyliäisistä.

Yrittäjiä listalla on kaikenkaikkiaan yhdeksän Lopen Yrittäjien puheenjohtajan Jarmo Laukkasen ja Saija Grönholmin johdolla. Yrittäjinä toimivat ehdokkaista mm. Marskin Majan Majat Herrat Oy:n Teuvo Zetterman kirkolta, Seppo Rintaluoma kirkonkylän Kyyniönrinteeltä, Aleksi Rautiainen Launosista ja Timo Ahonen Kormusta. Myös muutamalla muulla ehdokkaalla on yritystoimintaa palkkatyön lisäksi. Opiskelijoita listalla on viisi ja heistä nuorin lukiolainen Laura Yrjö-Koskinen täyttää 18 vuotta vasta aivan vaalien alla. Hän onkin yksi maamme nuorimmista kunnalliehdokkaista. Muut opiskelijat ovat kaksoistutkintoa suorittava Essi Tuomenoja Vojakkalasta, Juha Puolitaival Pilpalasta ja Konsta Honkala kirkonkylältä.

Maanviljelijä, taksinkuljettaja, tietoliikenne teknikko, ylikonstaapeli jne.

Listalla on myös mukana yksi maanviljelijä. Läyliäisten Maakylästä valtuustoon ensi kertaa pyrkiin Antti Mikkola. Aiemmin Mikkolan perheestä valtuustossa ovat olleet aikanaan isä motocrossin moninkertainen maailmanmestari Heikki Mikkola ja hänen jälkeensä pitkään tytär Hanna Mikkola. Nyt on Antin vuoro pyrkiä mukaan.

Eläkeläisiäkin listalla on useampi. Eläkeläistoiminnassa aktiivisesti toimiva ja asioita ajava Pirjo Lehtoranta on heistä yksi ja muut ovat Sirpa Hopearuoho, Tuula Kauppi, Erkki Holttinen, EVP ylikonstaapeli Kari Koukku sekä keruutuoteneuvoja Erkki Holttinen.

– Eihän näistä meidän eläkeikään ehtineistä kai kukaan malta olla vain eläkkeellä. Sirpa Hopearuoho taitaa olla koko ajan auttamassa Eedilässä ja muualla kuten myös Kaupin Tuula jne, hymyili Saija Grönholm kun kävimme ehdokaslistaa läpi ja kiitteli kovasti näiden kokeneiden konkareiden roolia kokoomuksessa.

– Meillä on ryhmä missä arvostetaan niin kokemusta ja pitkääkin tekemistä, mutta annamme myös vastuuta uusille ja nuorillekin tekijöille. Tästä hyvä esimerkki on vaikkapa Seppälän Tiina joka otti jo reiluna parikymppisenä johdettavakseen Lopen vapaa-aikalautakunnan, lisäsi Eeva Pyhälammi.

Kaksi kansanedustajan avustajaa

Neljä vuotta kansanedustaja Timo Heinosen poliittisena avustajana eduskunnassa toiminut Tiina Seppälä tekee paraikaa opintojaan maa- ja metsätaloustieteellisessä tiedekunnassa Helsingin Yliopistossa eteenpäin. Seppälä hakee myös jatkokautta Lopen valtuustoon. Vaalien jälkeen Heinosen avustajana aloitti myös toinen loppilainen Riitta Joutsi-Hänninen, joka nyt pyrkii myös valtuustoon.

– Ehdokaslistamme on erinomainen. Tätä listaustahan voisi jatkaa vaikka kuinka kauan erilaisin ryhmittelyperustein. Harrastuksista löytyy hevosihmisiä, koiraihmisiä, vpk-laisia, reserviläisiä, partiolaisia jne. Olen varma, että tältä listalta löytää jokainen itselleen hyvän ja vastuullisen ehdokkaan kuntavaaleihin, totesi lopuksi Timo Heinonen.

Kommentit