Lopen Kirkon saattokellot soivat Syyrian Aleppon uhreille 37 muun kirkon kanssa – joka ilta 24.10. asti

Blogi, perjantaina 14.10.2016

Tänään illansuussa kirkonkellojen soitto pysäytti. Lähes 40 kirkkoa soittaa kellojaan Syyrian Aleppon uhreille. Saattokellot soivat itseasiassa toista viikkoa joka päivä kello 17 ja hieno muisto ja toivottavasti herättelykin sai alkunsa Kalliosta keskiviikkoillalta. Soitto jatkuu 24.10. asti, jolloin on rauhan, ihmisoikeuksien ja kansainvälisen vastuun rukouspäivä ja myös YK:n päivä.

Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo kertoi ajatuksen saattokellojen soittamisesta syntyneen Aleppon pommituksista ja siellä olevista jatkuvista hautajaisista. Saattokellot soivat kirkoissa aina hautajaisten yhteydessä kun vainaja kannetaan ulos. Nyt kirkonkellojen soitolla halutaan herättää meitä kaikkia huomaamaan järkyttävä sotarikos ja osoittamaan myös myötätuntoa Syyrian sodan ja Aleppon pommitusten uhreille.

On järkyttävää, että maailma on voimaton Syyrian armeijan ja sitä tukevan Venäjän armeijan edessä. He voivat jatkaa kaupungin saartoa ja pommituksia siviilejä kohtaan ilman, että muu maailma edes YK:n johdolla voisi tilanteeseen puuttua.

Aleppossa on kuollut satoja siviilejä ja kuolee lisää. Tuntuu, että maailma on voimaton. Tarvitaan lisää tekoja rakuuksien lopettamiseksi ja Syyrian ja Venäjän pakottamiseksi lopettamaan pommitukset.

Kello 20.55 ja työviikko takana. Tänään puolustusvaliokunnan kokous oli peruutettu koska saimme eilen valmistavat keskustelut kaikista asioista käytyä. Ensi viikolla sitten niiden päätöksenteon aika. Tänään siis vain VaV ja sen jaostot ja lyhyt täysistunto. Olikin mukava ehtiä ajoissa kotiin Lopelle ja illalla vielä ystäväperheen lapsen syntymäpäiville. Nyt syksyinen pimeä ilta ja taidan sytyttää muutaman kynttilän. Huomenna Lopen Yrittäjien 40-vuotisjuhlat ja myös Riihimäen Nuorisoteatterin Ella ja Paterockin ensi-ilta. Odotan jo.

Kommentit