Lopen Ampumaurheilukeskuksessa Eräpäivä perheille – Parisensataa tutustui metsästykseen ja ammuntaan harrastuksena

Uutiset, lauantaina 18.08.2012

Ainakin 200 metsästysseuraa eri puolilla Suomea järjestti tänään lauantaina 18. elokuuta erähenkisen teemapäivän perheille. Lopella tapahtumapaikaksi oli valittu Ampumaurheilukeskus, mutta pelkästään ammuntapäivästä ei ollut kyse vaan päivän aikana perheet pääsivät tutustumaan myös metsästykseen, riistanhoitoon ja olihan paikalla toistakymmentä metsästyskoiraakin. Kansanedustaja Timo Heinonen oli yksi Lopen tapahtuman noin 200 vieraasta ja nähtävää todella riitti.

– Minulle tämä ampumaratamme on tuttu. Olen pitkään toiminut ratayhdistyksemme hallinnossa kunnan kautta ja niin olen päässyt läheltä seuraamaan miten paikasta on kehittynyt yksi Etelä-Suomen suosituimpia ratoja, kertoi Timo Heinonen.

Tänäkin kesänä Lopen Ampumarataa on kehitetty ja laajennettu. Yhtenä tavoitteena on saada radalle ensi vuoden Skeetin SM-kilpailut ja tämä tavoite vaatii lisäsatsauksia. Kaikki rakennustyöt on kuitenkin voitu toteuttaa ja kustantaa radan käytöstä kerättävillä ratamaksuilla.

– Itse olen aina pitänyt vahvasti esillä meluasiaa ja kanta huolta siitä, että aina kun jotain tehdään niin osa laitetaan melunhallintaan. Tänäänkin ratayhdistyksen puheenjohtajan Kari Kuparisen kanssa kävimme meluasioita läpi, kertoi Heinonen ja sanoi tämän olevan paras vakuutus radan valoisalle tulevaisuudelle.

Lopen ampumaradan avoimien ovien päivä oli osa Suomen Metsästäjäliiton ja Suomen riistakeskuksen tempausta, jossa metsästysseurat on haastettu järjestämään avointen ovien päivä oman alueensa väelle. Useimmat metsästysseurat järjestävät säännöllisesti kylän yhteisiä tapahtumia, esimerkiksi joulujuhlia, peijaisia tai muita tapahtumia. Nyt seurat on haastettu järjestämään perheille suunnattu teemapäivä.

– Väkeä oli päivän mittaa paikalla käynyt parisensataa. Ampumapisteillä oli ollut hyvin kokeilijoita ja itse pidin erityisen tärkeänä sitä, että paikalla pääsi tutustumaan myös metsästyksen ja riistanhoidon kysymyksiin, kertoi Heinonen.

– Kyllä tällaisille tapahtumille on ehdottomasti tilausta. On hyvä esitellä lajia niin heille jotka ehkä miettivät siitä harrastusta itselleen, mutta myös heille joita esimerkiksi ampumaratatoiminta epäilyttää ja herättää kysymyksiä. Nyt niihin kysymyksiin sai vastauksia, jatkoi Heinonen ja kertoi paraikaa ajelevansa kotimökkiä kohden läpi Luutaharjun.

Kommentit