Lopella ratkaisu luottamuspaikoista yhteisissä neuvotteluissa – Keskusta jatkaa kh:n johdossa ja kokoomus valtuuston

Blogi, sunnuntaina 07.05.2017

Viime viikolla saimme päätökseen neuvottelut Lopen uuden valtuuston luottamushenkilöpaikoista. Neuvottelut ratkesivat helpolla ja lopulliseen ratkaisuun tarvittiin vain kaksi tapaamista. Vaalien kaksi suurinta puoluetta Keskusta ja Kokoomus jatkavat kahden isoimman perinnettä jatkaen kunnanhallituksen ja kunnanvaltuuston johdossa. Vaaleissa eniten kannatustaan nostanut SDP saa vastuulleen valtuuston varapuheenjohtajuuden ja kaksi isointa lautakuntaa. Lautakuntien puheenjohtajuuksista sovimme SDP:n kanssa neuvotellen ja sovimme niin että Kokoomukselle tulee vain lupalautakunnan puheenjohtajuus ja demarit saavat isommat lautakunnat. Soten myötä alasajettava perusturvalautakunta tulee keskustan johtoon.

Kunnanhallituksen pöydän ympärille löydettiin ratkaisu kun kokoomuksesta tyydyimme kahteen kh-paikkaan. Vaalitulos olisi oikeuttanut meidät kolmeen paikkaan mutta neuvotteluiden saamiseksi ratkaisuun päätimme tässä joustaa yhteistyön nimissä. Demarit saavat pöytään neljä henkeä keskustan tavoin ja Perussuomalaiset yhden. Meille tulee lisäksi yksi valtuuston varapuheenjohtaja ja myös kunnanhallituksen varapuheenjohtaja. Näin ratkaisu löytyi yhdessä kahden pohjaesityksen myötä neuvotellen.

Muut puolueet kertokoot omat paikkansa. Lyhyesti meidän paikat siis tässä ja lautakuntiin tulee kuhunkin kolme kokoomuslaista ja meille myös terveyskeskuskuntayhtymän hallituspaikka, Hyrian ammattikoulun hallituspaikka ja myös lautamiehen paikka. Tarkastuslautakuntaan ja vapaa-aikajaostoon tulee kultakin puolueet yksi jäsen ja niiden puheenjohtajat vasemmistoliitolta ja demareilta.

Hyvä ratkaisu mikä noudattelee hyvinkin tarkkaan kuntavaalien tulosta. Se oli neuvotteluissa tärkeänä esillä ja ilman äänestyksiä löydettiin kaikkien yhdessä hyväksymä ratkaisu. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Me kokoomuksessa jaamme paikat omille valtuutetuille ja ehdokkaillemme ja muille toimijoille tulevana tiistaina. Puheenjohtajat paikat ratkaisemme vasta ennen valtuuston kokousta eli myöhemmin keväällä.

….

Mukava sunnuntai-päivä takana. Ranska valitsee presidenttiä jonkun lehden mukaan ruton ja koleran välillä. Itse uskon, että Emmanuel Macron tulee vaalit onneksemme voittamaan ja vahvistamaan tätä kautta toivottavasti myös EU:ta. Mutta katsotaan nyt mitä patonkimaassa päätetään.

Illalla kävin vielä katsomassa DanceArtin Kevätnäytöksen Hyvinkääsalissa. Minni Arposuon johdolla tanssikoulutussa tehty jälleen upeaa työtä läpi talven. Oli hieno nähdä niin uusia pieniä lavalla kuin jälleen huikeasti kehittyneitä kokeneitakin tanssijoita. Kiitos kutsusta Minni ja Jessica Sonko ja kiitos kaikille supertaitaville tanssijoille.

Huomenna sitten aamusta Shellin kautta yritysvierailulle Rengon Sahalle ja sieltä motorsport-asioiden pariin ja illalla Lopen kunnanhallituksen kokous. Kalenteri siis punaisella 🙂

Kommentit