”Liikenneasioissa otetaan oikeansuuntaisia askelia Venäjälläkin” Timo Heinonen tapasi Venäjän Duuman liikennevaliokunnanedustajan

Uutiset, maanantaina 04.01.2010

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok) tapasi loppiaisviikolla Venäjän duuman liikennevaliokunnan edustajan Dmitriy Ivlievin. Eduskunnassa järjestetyssä tapaamisessa esillä oli erityisesti katsastuspuolen asiat, mutta myös nuorten liikennekäyttäytyminen ja Suomen liikennehankkeet laajemminkin. Ivlievia kiinnosti erityisesti kokemukset autokatsastuksen avaamisesta kilpailulle ja Suomessa nyt käytävä uudistustarvekeskustelu.

– Kävimme puolentoista tunnin hyvän keskustelun Ivlievin kanssa ja nostin esille myös huoleni lisääntyvästä rekkaliikenteestä Suomen teillä. Oli myös äärimmäisen mielenkiintoista kuulla Venäjän suunnitelmista uudistaa katsastustoimintaa ja voin todeta, että suunta on oikea ja reippaankinlainen. Uskon, että tällä tiellä liikenneturvallisuus tullee paranemaan merkittävästi, kertoi Timo Heinonen keskusteluista.

Heinonen kertoi kertoneensa Duuman edustajalle Suomessa paraikaa pohdittavista toimista nuorten liikenneonnettomuuksien vähentämiseksi, ohituskaista ja keskikaide –rakennushankkeista ja liikennevalvonnan ja nopeusrajoituksien kehittämisestä. Keskusteluissa esille nousi myös Suomessa toteutettu uraauurtava päästöihin perustuva autoilun verotusjärjestelmä kuin myös hallituksen merkittävät lisäpanostukset julkisenliikenteen kehittämiseen.

– Venäjällä ollaan tekemässä katsastusuudistuksen lisäksi myös suurta liikennelakiuudistusta ja näiden asioiden valmistelusta kävimme myös pitkän keskustelun, kertoi Heinonen.

Vierailun ja keskustelun päätteeksi Dmitriy Ivliev esitti Heinoselle myös vastavierailukutsun Venäjälle Duumaan Moskovaan.

Kommentit