Lauantai, 27.11.2010

Blogi, lauantaina 27.11.2010

Mistä Jutta Urpilainen on saanut päähänsä, että perussuomalaisten kannatus olisi nyt huipussaan? Näin hän Ilta-Sanomissa totesi kun häneltä kysyttiin kommentteja oman puolueen syöksykierteeseen. Demarien kannatus on nyt historiallisen alhaalla 18,4 prosentissa ja suunta näyttää jyrkästi alaspäin. Itseasiassa SDP:n kannatus on ollut koko ajan laskussa Jungnerin ja Urpilaisen yhteisellä valtakaudella ja lokakuusta SDP:n kannatus putosi 0,7 prosenttiyksikköä.

Minä en usko, että perussuomalaisten nousu taittuu vain väittämällä niin. Kun eduskunnassa on seurannut eri puolueiden toimintaa niin en ole lainkaan yllättynyt persujen noususta. SDP on ollut tuuliajolla ilman kapteenia pitkään ja asiasta riippuen istuntosalissa tilannetta yrittää edes jollain tavalla hallita joku ryhmän kansanedustajista. Tätä taistelua itseään vastaan kuvastaa hyvin useampikin tämänkin syksyn keskustelu, mutta kaikkea tätä värittää sama – vaihtoehdottomuus. Olen oikein miettinyt koska viimeksi SDP on esittänyt jotain uutta ja käänteentekevää. Keskustelu on ollut aina samassa sävyssä – EI. Tai sitten on heitetty vähintäänkin tuplaten miljoonia ja satoja miljoonia lisää sinne tänne. Aitoa vaihtoehtoa ei SDP ole esittänyt ja tässä onkin varmasti puolueen alamäen suurin syy.

Samaan aikaan maamme työttömyys on kääntynyt laskuun. Maamme talous on elpynyt hyvää vauhtia. Ja 2008 ja 2009 tehdyt elvytysratkaisut ovat osoittautuneet onnistuneiksi. Onnistuimme estämään 90-luvun tapaisen massatyöttömyyden ja mm. asuntorakentaminen ja rakentamisala yleensäkin on jälleen vahvalla pohjalla.  

Yksi ison työn vaatinut ja edelleen työtä vaativa asia on ollut ns. harmaan talouden kitkeminen. Hallitus on ottanut asian vakavasti ja pelkkien puheiden sijaan työtä on tehty laajalla rintamalla erilaisin aktiivisin toimenpitein. Tässä työssä on nimittäin aina sekin vaara, että yli-innokkuus kostautuu ja ajaa rehelliset toimijat ja yrittäjät kohtuuttomiiin tilanteisiin. Tätä emme ole halunneet tapahtuvan, sillä me tiedämme sen, että hyvin suuri osa – lähes kaikki – yrittäjät toimivat pelisääntöjen mukaan ja me tiedämme myös sen, että ilman yrityksiä ei olisi työpaikkoja jne. Eli rikollisesti toimivat yritykset on saatava kuriin, mutta samaan aikaan muiden yritysten ja yrittäjien asemaa on pystyttävä vahvistamaan. 

Harmaa talous syö tätä rehellisten yritysten ja työntekijöiden tekemään pottia valitettavalla tavalla ja on siis vakava uhka maamme hyvinvoinnille. Koko hyvinvointinyhteiskunnalle. Siksi tähän työhön on tartuttu kovimmin keinoin ja korkealla aktiivisuudella mm. ohjaamalla lisäresursseja niille viranomaisille joiden kautta on voitu osoittaa olevan tehoa tässä työssä. Tästä esimerkkinä on hallituksen esitys uuden harmaan talouden selvityskeskuksen perustamiseksi verohallintoon. Asia on nyt juuri eduskunnassa käsittelyssä. Tarkoitus on vakinaistaa viranomaisyhteistyön hanke ja samalla  harmaan talouden torjuntaohjelman toteuttamiseksi on varattu merkittävästi lisää rahaa.

Myös työehtopuolella olemme tarttuneet toimeen. Lähtökohtamme on se, että työtä saa tehdä, mutta suomalaisin työehdoin. Jyrki Katainen on määrätietoisesti ilmoittanut, että me emme salli maahamme ns. kaksia työmarkkinoita. Tätä varten Kataisen johdolla nyt esimerkiksi otetaan rakennusalalla käyttöön ns. käännetty arvonlisäverovelvollisuus. Samalla olemme käynnistäneet lukuisia viranomaisselvityksiä tehostaaksemme mm. rakennusalan toimijoiden ilmoitusvelvollisuutta ja ulkomaisten lähetettyjen työntekijöiden verovastuuta. Samalla myös tilaajavastuulain tiedot  tullaan keräämään yhtenäiseen julkiseen rekisteriin.

Kansainvälinen harmaan talouden kitkemiseksi on myös tehty paljon ja tehdään koko ajan vaikka pelikenttä onkin vaikea. Tällä hallituskaudella on esimerkiksi solmittu 30 tietojenvaihtosopimusta veroparatiisina toimineiden maiden kanssa. Tuloksia on siis lupa odottaa.

Tämä työ on niin Suomessa kuin kansainvälisestikin erittäin vaativaa ja haastavaa. Kaikki tietää miten rikolliset ovat usein aina pari askelta edellä ja löytänyt aina uusia tapoja kiertää verotusta ja lainsäädäntöä.

Jyrki Katainen totesikin, että ”veronkierto on varastamista yhteiskunnan kaikkein köyhimmiltä, pois tulonsiirtojen ja palveluiden rahoituksesta. Sitä emme hyväksy”.

Voisi jälleen kerran todeta… Teot ovat kauneinta puhetta.

Eli en usko, että perussuomalaisten kannatus tähän taittuu. Se vaatisi vasemmisto-oppositiolta tekoja ei-puheiden sijaan. Virta nimittäin näyttää vain kiihtyvän ja uusistakin uutisista on jo eduskunnassa huhuttu. Jos elämme – näemme.

Mutta me teemme oman työmme huolella. Vastakkainasettelulla ei tässä tilanteessa pärjätä vaan avoimella ja rehellisellä toiminnalla. Kun yhteinen viesti on selkeä ja teot sen mukaisia niin olen varma, että tulemme pärjäämään ja voimme pelastaa tämän hyvinvointiyhteiskunnan.

Nyt päivän askareiden pariin. Talvi on upeaa aikaa. Ja tänään sitten illalla valtavan suuret juhlat Lopella – yrittäjiä, toimijoita ja tekijöitä yli 350 koossa.

Kello jo adventin puolella eli takana upeat Marskin Majan Majan Herrojen juhlat. Yrityksestä on kasvanut muutamassa vuodessa yksi kuntamme tunnetuimmista ja Marsalkka Mannerheimon Metsästysmajalla Teuvo Zetterman ja Heikki Kujansuu joukkoineen ruokkiin vuosittain 10-15 000 juhlavierasta. Suosikkina tietenkin Marskin perinteinen illallinen ja Marskin Ryypyn kera. Lopelta nimittäin saatte illallisella tai päivälliselle tuon aidon Marskin Ryypyn oikein alkuperäisaineista sekoitettuna ja muutenkin ruokailu on upea elämyt tarinoineen ja marsalkan lempiruokineen. Ei siis ihme, että paikasta on syntynyt ilmiö. 

Tänään siis upea juhla Loppisalissa ensin Petri Laaksosen konsertin muodossa ja sitten illallisella. Väkeä kolmatta sataa ympäriä Hämeen ja muualtakin ja väki todellakin viihtyi. Ilta lopulta huipentui kun tarjoilijaksi ilmestyi ShowTeam Jukka K:n Jukka Kuronen. Hetken päästä hän olikin lavalla ja samantien paikalla kaikki artistimaailman ja maamme huiput. Vauhdikas show joka ei todellakaan jätä ketään kylmäksi ja show joka muuttuu, uudistuu ja elää. 

Mutta nyt upea yrittämisenkin ilta takana. Kiitokset Majan Herroille. Teistä Loppi saa olla ylpeä tulevaisuudessakin.

 

Kommentit