Lauantai, 27.09.2008

Blogi, lauantaina 27.09.2008

Tervetuloa tänään lauantaina 27.9. Lopelle Maalaismarkkinoille. Maalaismarkkinat päättävät Lopen markkinakesän johon tänäkin vuonna on mahtunut monet ja monenlaiset markkinat kevään Hiirenkorvan markkinoista Perunankukkapäivään ja Rompetoriin. Mutta tänään siis satoa tarjolla Maalaismarkkinoilla. Itse olen paikalla kello 10-12 ja Lopen kokoomuksen teltalla on ehdokkaitamme koko päivän aina kello 14 asti ja mukana niin kuin eilen jo totesinkin myös reipas kaverimme Rolle vetokärrynsä kanssa. Lapsille siis tarjolla tänäänkin ilmapallone lisäksi myös koiravaljakkoajelua. Toimintaa on myös tänään Lopen kirjastossa koko päivän eli sielläkin kannattaa poiketa. Toivottavasti näemme mahdollisimman monen kanssa.

Sitten iltapäivällä Vaahteramäellä ratsastuskilpailut ja illalla RSS Laakan kotiottelu Riihimäen Urheilutalolla kello 18. Ja pitkän päivän päätteeksi yksi syksyn perinnejuttu Lopella Sikajuhlat. Aikanaan kehittelin tuon Sikajuhlan lapsuuden Kanariansaarten Sikajuhlien muistoista ja siitä asti en edes enää muista kuinka monta kertaa kokonainen possu on palvattu Lopelle tätä juhlaa varten. Toistakymmentä kertaa joka tapauksessa.

Mutta nyt siis päivän pariin. Nähdään ja muuten aikamonella muullakin torilla tänään paikalla kokoomuksen kuuntelevia korvia ympärimaan ja paljon muutakin tapahtumaa. Kannattaa kurkata oman kotikunnan kokoomusyhdistyksen kalenterista tarkemmin. Esimerkiksi Heidi Ekholm Talas ”verkostojen kuningatar” ja Jorma Karlstedt ”Viva la Helsinki” kutsuvat kaikki herkulliselle keitölle tänään Hakaniemen torin kulmalle, Ympyrätalon eteen klo 11-13. Mainiot Helsingin ehdokkaamme tukevat tapahtumallaan samalla myös HeTy Ry:n (Helsingin työttömät Ry) toimintaa. Yksi hyvä vaihtoehto kohteeksi.

….

Lopen Maalaismarkkinat vetivät ehkä jopa ennätysmäärän myyjiä ja hyvin myös väkeä. Sää suosi, ehkä siinä yksi syy. Upeassa syyssäässä saimme myös hieman kampanjoida kohti tulevia kuntavaaleja. Lopen kokoomuksen teltalla riitti väkeä ja kaasupallot, makeiset ja Perunankukkakorut ja tietenkin esitteet tekivät hyvin kauppansa. Hienosti myös meidän ehdokkaita mukana ja vaali-into siis kovassa nousussa. Oli myös mukava nähdä meidän torilla kollegani Kaikkosen Antti. Antin kanssa ehdimme hetken myös jutellakin ja kiirettä pitää hänelläkin. Tänään vielä puhetilaisuutta ja sen semmoista ja minä siis tästä alan valmistautua ratsastuskilpailuumme.

…..

RSS Laakan kausi salibandyn 1.divisioonassa alkoi karvaalla viimeisen minuutin maalilla tappioisesti. Vaasalaiset ottivat uusitulta Urheilutalolta näin pitkälle kotimatkalleen täyden pistepotin. Peli kuitenkin lupaili hyvää ja itse uskon, että tästä kun viimeiset palaset loksahtavat kohdalleen niin kausi tullee olemaan hyvä. Hyvä ja upea oli myös viime talvena uusittu Urheilutalo. Perinteikäs paikka sai suurremontissa upean ja moderninkin ilmeen ja palvelee jälleen pitkään. Toisaalta nyt olisi tärkeää kunnissakin herätä pitämään parempaa huolta kiinteistöistä ettei remonttien korjausasteet nousisi sitten kerralla tällaisiksi. Tasaisella huolenpidolla ja remontoinnilla päästäisiin huomattavasti halvemmalla. Nyt nimittäin moni – myös tämä Urheilu oli – 70-luvulla tehty urheilupaikka ja uimahalli on sellaisessa kunnossa, että korjausprosentti nousee jo hyvin lähelle kannattavuuden rajaa. Eli uuden rakentaminen voisi nopeasti tulla halvemmaksi. Mutta tänä ja ensi vuonna tulemme ohjaamaan merkittävästi rahaa juuri liikuntapaikkojen peruskorjauksiin. Aiheet juuri ensi maanantaina esillä Valtion Liikuntaneuvoston seminaarissamme Vierumäellä.

Minun kisat sen sijaan tänään nappiin. Kuudentoista kilpailijan joukossa nousin hienosti kolmanneksi kesäkisojen tapaan ja tämä voi jälleen sellaista mukavaa intoa syksyn ja talven treenaamiseen. Vaahteramäellä jatkan ja tässä porukassa on ilo jatkaakin. Toisaalta jos vaikka jostain löytäisin sellaisen pollen jolla saisin myös hieman itsenäisestikin treenailla niin sellaisesta voisin olla kiinnostunut. Vinkata saa. Onnea kuitenkin Pötryn Paulalle jälleen upeasta voitosta Pokkerin kanssa ja myös Kempin Katariinalle kakkostilasta samalla mustalla ja uljaalla.

Kommentit