Lauantai, 27.05.2006

Blogi, lauantaina 27.05.2006

Lauantaiaamu ja hieman flunssainen olo. Eilen illalla siis kävin pikkuserkkuni kanssa katsomassa Lordin ”kotiintulojuhlaa”. Oli varmasti sellainen kerran elämässä tapahtuma. Yli 90 000 ihmistä lauloi karaoken maailmanennätyksen – me mukana – ja sama porukka huusi, kun Lordi asteli lavalle juhlan lopussa. Upea ilotulitus ja mahtava kokonaisuus. Onnea niille, jotka olivat paikalle. Konsertin jälkeen ajoimme kotiin, kun alkoi flunssa kiusata jo päivällä.

Tänään siis paikallisen Osuuspankin juhlapäivä. Päivällä torijuhla ja illalla sitten kutsuvierastilaisuuteen. Toivotaan ettei tuo kurkkukipu ja nuha enää pahenisi.

Maikkarin netissä nettikolumnissa puheenjohtajamme Jyrki Katainen kirjoittaa, että Suomen tulee olla edelläkävijä tulevaisuuden energia- ja ympäristöpolitiikassa. Suomen tulisi Kataisen mielestä uudistaa ajoneuvojen verotus sekä tukea voimakkaasti omia ratkaisuja liikenteen biopolttoaineissa.

Loistava ja tärkeä avaus. Tällä saralla on tehtävä oikeasti työtä ja Kataisen avaus jälleen kerran hyvä ja oikea. Meillä Lopellakin vastaavia asioita on ollut esillä. Maanantaina kunnanhallituksessa saamme käsittelyyn Energiatyöryhmän raportin, jonka tarkoitus oli selvittää uusiutuvan ja ns. lähienergian käyttömahdollisuuksia ja pelisääntöjä Lopella. Esillä siis hake- ja pelletti ja Fortum on jo osoittanut kiinnostusta hakekaukolämpökeskusta kohtaan. Hieno asia ja toivotaan, että kilpailukykyinen myös rahankin suhteen – luonnon suhteen se sitä varmasti on.

Kolumnissa Katainen kirjoittaa vielä, että henkilöautojen verotus pitäisi uudistaa Suomessa kokonaisuudessaan EU:n esittämään suuntaan kannustamaan ympäristöystävällisiin ja vähäpäästöisiin valintoihin. Katainen muistuttaa myös, että dieselvero on jäänne historiasta, joka estää autokannan muuttumista ympäristöystävällisemmäksi. Ajoneuvojen dieselverosta luopuminen nostaisi dieselajoneuvojen osuutta uusista ajoneuvoista.

Koko kolumni löytyy osoitteesta: http://www.mtv3.fi/uutiset/ ja sieltä Nettivieras.

Torilla Osuuspankin juhlissa oli hienosti väkeä ja sääkin oli kohtuullinen. Oli hienoa, että paikallinen Osuuspankki oli panostanut nyt ohjelmassakin paikallisuuteen. Kuukernupin tanssikoulun ryhmät esiintyivät ja hienoa katseltavaa olikin. Niin sitä omasta kunnasta löytyy monenlaisia osaajia. Myyjiäkin oli paljon ja keitto ja kahvi ja kakku tekivät hyvin kauppansa.

Torilla tapasin paljon ihmisiä ja erityisesti lämmitti muutaman ei-kokoomuslaisen mutta muuten politiikassa aktiivisesti mukanaolevan juttelemaan tulo. Ilmoittautuivat tukijoikseni ja kannustajikseni vaikkeivat julkisesti voikaan esiintyä. Sanat olivat kehuvia ja rohkaisevia ja kiitin ja totesin, että taustatukea tarvitaan. Yhteistyötä siis tarvitaan ja siihen näyttää tahtotilaa löytyvän. Tuntui kivalle.

Sitten kävin Pekkalan mökillä kastelemassa pihoja ja vanhempani olivat Ella tädin kanssa risujen polttotalkoissa. Rakas kummipoikani Elias oli myös isänsä Kimmon kanssa töissä. Kylpyhuone sai laattakuorrutuksen. Maanantaina saumaus ja sitten valmista.

Nyt katsotaan formula ykkösten Monacon aika-ajoa ja sitten enduro ohjelmaani. Niin ja onnea myös Emma Kimiläiselle. Vasta 16-vuotias Emma ajoi tänään kauden avausvoittoonsa Formula Fordien SM- ja Pohjois-Euroopan mestaruussarjan osakilpailussa Alastarolla. Hienoa.

Illalla sitten Osuuspankin kutsuvierasjuhlaan.

Kommentit