Lauantai, 25.10.2008

Blogi, lauantaina 25.10.2008

HYVÄ EHDOKAS: Rami Aaltonen

asuinpaikka: Hämeenlinna

ikä: 30

ammatti: Yrittäjä

luottamustehtävät:
Hämeenlinnan nuorkauppakamarin tiedottaja 2008
Hämeenlinnan nuorkauppakamarin hallituksen sihteeri 2007
IKY Ry:n (lyömätön kaukalopallojengi) varapuheenjohtaja 2004 –

Miksi kokoomus:

Saan elantoni yrittäjänä ja olen tottunut ponnistelemaan asioiden saavuttamiseksi. Ummehtunut ajattelutapa, jossa odotetaan jonkun ulkopuolisen tekijän tuovan onnekkaasti hyvät ajat tullessaan, tuntuu minusta vieraalta. Olen selkeästi ympäristö-orientoitunut, mutta uskon vain muutenkin hyvinvoivan yhteiskunnan pystyvän ympäristön kannalta suotuisimpiin ratkaisuihin. Näin kokoomuksen edustama arvomaailma ja lähestymiskulma yhteiskuntaan vastaavat lähinnä omaani.

Tavoitteet kotikunnassa:

Yritystoiminnan perustamisen ja kasvun tukeminen
Uusien yritysten syntyminen on ensiarvoisen tärkeää pitääksemme kasvavan kunnan elinvoimaisena, mitä se onneksi tällä hetkellä onkin. Kaupungin tulee hyödyntää käytettävissä olevia mahdollisuuksia työllistämiskynnyksen madaltamiseksi.

Kaupunkikeskustan elävöittäminen
Hämeenlinnasta on uhkaavaa vauhtia tulossa hypermarket-keskeinen kaupunki, jossa kaupankäynti keskittyy hehtaarihalleihin kaupungin laidalla. Kehityssuunta ei ole missään tapauksessa oikea kaupunkikuvan tai ympäristön kannalta. Oikea kaupunki tarvitsee oikean elävän kaupunkikeskustan, jossa on niin liike- kuin muutakin elämää.

Perusterveydenhuollon järkeistäminen
Suomessa on perinteikäs ja hyvää työtä tehnyt kuntien ylläpitämä terveydenhuoltojärjestelmä, johon on kuitenkin ilmestynyt kipukohtia esim. pitkien leikkausjonojen ja vaikean erikoislääkärin vastaanotolle pääsyn muodossa. Uskon että monia näistä palveluista pystyttäisiin tuottamaan tehokkaammin ja varsinkin hoidettavan kannalta miellyttävämmin hyödyntämällä nykyistä enemmän yksityisten palveluntuottajien palveluita. Kilpailulla kun on useimmiten palvelutasoa sen kaikkine puolineen nostava vaikutus.

Kolme asiaa joita muuttaisit Suomessa:

Poliisin määrärahat. Poliiseja on liian vähän, eikä heillä ole tarvittavia työkaluja ja erikoisosaajia tehtäviensä tehokkaaseen hoitamiseen.

Opiskelun oltava kannattavaa ja tukijärjestelmän on kannustettava opiskelemaan. Opiskelijoiden tulorajat ovat nykymuodossaan varsin ankarat ja rankaisevat itsenäisesti toimeentulostaan huolehtivaa opiskelijaa.

Yrittäjyys keskiöön. Elinkeinoelämä elää rakennemuutosta ja tulevaisuudessa yhteiskunta rakentuu entistä selkeämmin pienten yksityisyritysten ympärille. Perinteisiä elämänkaarimalleja joissa ihminen työskentelee koko työuransa suuren teollisuusyrityksen palveluksessa, ei tulla juuri enää näkemään. Yrittäjyyteen kuuluukin aina tietty riski, mutta valtavasti on tekemättä esim. yrittäjän sosiaalietuuksien suhteen. Tämä otsikon alle kuuluu myös yritysten työllistämisedellytysten helpottaminen.

Kommentit