Lauantai, 25.10.2008

Blogi, lauantaina 25.10.2008

HYVÄ EHDOKAS: Anne Lukkarila

asuinpaikka: Oulu

ikä: 25

ammatti: diplomi-insinööri

perhe: avoliitossa, omat vanhemmat asuvat Siikajoella ja pikkusisko Oulussa

Kotisivut: www.annelukkarila.com

Valikoidut luottamustoimet:

Oulun kaupunki:
– Teknisen liikelaitoksen johtokunnan jäsen 2008
– Teknisen lautakunnan varajäsen 9/2007 –
Oulun Läänin Kokoomusnuoret ry:
– Puheenjohtaja 2008
Oulun Kokoomuksen Nuoret ry:
– Hallituksen jäsen 2008, ulkoministeri
– Hallituksen jäsen 2007, sihteeri
Oulun yliopiston ylioppilaskunta (OYY):
– Hallituksen jäsen 2006 ja useita muita luottamustoimia
Eurooppanuoret Oulussa ENO ry:
– Puheenjohtaja 2008, hallituksen jäsen 2007

Miksi kokoomus:

Kokoomus on välittävä ja uudistusmiskykyinen puolue, jonka arvot koen itselleni läheisiksi. Pidän siitä että kokoomus on puolueena ennakkoluuloton ja yksilönvapautta korostava, vastuullisuutta unohtamatta. Alunperin lähdin toimintaan mukaan ystäväni houkuttelemana, ja pian olinkin jo täysillä mukana kokoomusnuorten aktiiviporukassa Oulussa.

Tavoitteet kotikunnassa:

Nuorisotyöttömyys on Oulussa hälyyttävän korkealla tasolla, ja nuorten kannustamiseksi työelämään tarvitaan konkreettisia toimenpiteitä ja kannustavaa ilmapiiriä.

Kaupunkikeskustaa tulee kehittää niin, että Oulun keskustasta tulee viihtyisä asuinympäristö, jossa on tiivis ja monipuolinen palvelukeskittymä, maanalainen pysäköinti ja huoltoliikenne sekä toimiva matkakeskus.

Liikunta on ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa, ja siihen panostaminen on panostamista tulevaisuuteen. Nykyiset liikuntapaikat tulee pitää hyvässä kunnossa ja niiden toimintaa on pystyttävä myös kehittämään. Linnanmaalle tulee rakentaa uusi uimahalli ja nykyistä monipuolisempi urheilukeskus. Pyöräteiden kunnosta pitää huolehtia ja ne on varustettava riittävin opastemerkinnöin.

Kolme asiaa joita muuttaisit Suomessa:

Opiskelijoiden sosiaaliturvassa on otettu onnistuneita harppauksia eteenpäin, ja tällä tiellä tulee jatkaa. Opiskelun kannustavuuteen tulee kiinnittää jatkuvaa huomiota, ja myös perheellisille opiskelijoille tulee olla joustavia, opiskelemisen mahdollistavia ratkaisuja tarjolla.

Työntekemisen tulee olla aina kannattavaa. Nykyinen tiukan progressiivinen verotuskäytäntö kaipaa uudistamista, jotain pitäisi jäädä itsellekin käteen kun kivutaan kohti suurempia palkkaluokkia. Myös työelämän tasa-arvossa on edelleen parantamisen varaa.

Terveydenhuollon toimimattomuudesta ja riittämättömistä resursseista puhutaan paljon, eikä turhaan. Niin perusterveydenhuollon kuin mielenterveyspalveluidenkin tulee olla saatavilla helposti ja mahdollisimman vähällä jonottamisella. Palvelujen saatavuuden lisäksi myös palvelun laadulla on merkitystä.

Kommentit