Lauantai, 23.12.2006

Blogi, lauantaina 23.12.2006

Tänään aamusta 40 000 kävijän raja kotisivuilla rikkoutui. Edellinen kymppitonni rikkoutui tämän kuukauden toisena päivänä eli kolmessa viikossa 10 000 sivuille tuloa. Uskomaton tahti. Kiitos teille kaikille. Tuo 40 000. kävijä ei ainakaan vielä ollut ilmoittautunut, mutta odotellaan päivää ja katsotaan josko saisimme selville kuka rajoja rikkoo 🙂

Eilen ilta meni kummilasten ja ystävien kanssa joulutunnelmissa. Tontut olivat jättäneet Elisan, Venlan ja Eliaksen paketit ovemme taakse ja olihan siellä pikkuveljillekin pienet paketit odottamassa. Aivan uskomatonta menoa ja vilskettä olikin sen jälkeen kun kääröt avattiin. Kaikki lahjat piti kokeilla ja hymyä ja vauhtia riitti.

Satu oli leiponut joulutorttuja ja glögi ja piparkakutkin tekivät hyvin kauppansa ja oli sellainen mukana jouluun laskeutuminen.

Tänään päivällä vain ihastuttavaa olemista ja illalla Sadun vanhemille syömään. Joulu tulee…

….

Joulun menoliikenne on varhain tänäaamuna ollut rauhallista. Tilannetta on poliisin mukaan helpottanut joulun menoliikenteen jakautuminen usealle päivälle. Tänään aamulla kuitenkin Hämeenlinnanväylällä Vantaalla sattui kolari ja raivaustyöt haittasivat liikennettä kuitenkin vain etelään päin. Onnettomuudessa vältyttiin vakavilta henkilövahingoilta. Toivotaan siis malttia liikenteeseen joka tapauksessa ja sitä, että tiet pysyisivät hyvässä kunnossa jään ja lumenkin suhteen.

Tänään Kauppalehden Pressossa oli äärimmäisen mielenkiintoinen kirjoitus, missä Sauli Niinistö puhuu maailmantaloudesta ja sen kovasta yläkierteestä. Niinistö toteaa kirjoituksessa, että maailmalla on nyt erittäin paljon rahaa ja että se on alkanut jakautua uudella tavalla. Se tarkoittaa, että taloudellista valtaa on siirtymässä maailmanmitassa aivan uusille alueille.

Esimerkkinä Niinistö toteaa, että Kiinan valuuttavarannot ovat tuhannen miljardin euron luokkaa, joka on jo sellainen potti, että sillä voisi ostaa kaikista Norjan, Ruotsin ja Suomen pörssiyhtiöistä joka ainoan osakkeen ja nyt Kiina onkin osoittanut kiinnostusta mm. USA:n jopa huonosti tuottaviin liittovaltion velkapapereihin. Mielenkiintoinen tilanne mikä voi luoda uudenlaisia jännitteitäkin. Ja toiseksi esimerkiksi Venäjällä on valuuttareserviä enemmän kuin kaikissa EU-maissa yhteensä ja toistaiseksi venäläiset ovat kuitenkin pitäneet matalaa profiilia, ”eivätkä he ole tulleet vielä isoine rahoineen ulos”.

Pressossa Niinistö summaa tilannetta ja sen vaikeutta mm. näin: ”Fakta on se, että dollarin arvo on jo nyt Kiinan peukalon alla. Jos kiinalaiset eräänä päivänä ilmoittaisivat, että enää he eivät ostakaan yhtään amerikkalaista velkapaperia, seuraukset olisivat Yhdysvaltojen kannalta katastrofaaliset.”

Tässä on siis kyse vallankäytöstä ja maailmantalouden uusjaosta. Missä liikkeet voivat aiheuttaa epävakauttakin ja tähänkin maailman turvallisuuspolitiikassa oli Niinistön mukaan syytä varautua suurella vakavuudella.

Kannattaa tuo juttu lukea Kauppalehden Pressosta, jos lehti eteenne osuu. Muutenkin tuo lehti tarjoaa usein mielenkiintoista mietinnän aihetta.

Riihimäellä aikamoista vilskettä. Kävin vielä hakemassa hieman joulujuttuja kotiimme. Satu laittoi tänään verhot ja koti alkaa olla jouluun valmis. Joululahjat hankittu ja näin joulun vietto rauhallisissa tunnelmissa voi alkaa. Tänään illalla Anoppilaan jouluillalliselle ja huomenna sitten minun vanhemmilla perinteinen joulu. Tänä vuonna veljenikin tulee avovaimonsa kanssa kotiin ja koko perhe näin koossa.

Rauhaisaa joulunvalmistelua ja odotusta itse kullekin.

Kommentit