Lauantai, 22.04.2006

Blogi, lauantaina 22.04.2006

Lauantai ja aurinkoinen aamu. Upea sää siis tuli kuitenkin iloksemme ainakin tähän aamuun. Ulkoilemaan siis pääsemme, mutta hieman siis minulla myös töitäkin. Katsotaan nyt miten päin järkevin tehdä. Ehkäpä ensin työt ja sitten vähän ulkoilemaan.

Aamulla uutisissa saimme kuulla, että Ydinvoima ei ole enää kynnyskysymys Vihreän liiton osallistumiselle hallitukseen. Puheenjohtaja Tarja Cronberg oli todennut sanomalehti Kalevan haastattelussa, että ydinvoima on vihreille sekä periaatteellinen että pragmaattinen kysymys. Cronbergin mukaan vihreät haluavat hallitukseen, jotta puolue voisi edistää uusiutuvien energiamuotojen ja bioenergian käyttöä. Itse mietin tai no – katsotaan sitten miten Vihreiden kenttä tämän ottaa vastaan.

Nyt aamupalalle ja aamun lehdet lukemaan ja sitten päivän askareihin.

Eilen huomasin sitten ensimmäisen kerran pientä siitepölyreakointiakin. Lapsena leppä ja koivu kiusasivat enemmän, mutta kyllä näin aikuisenakin vielä huomaa kevään tulon siitäkin. Lääkettä harvoin tarvitsen – onneksi. Joskus töiden takia otan Zyrtecin imeskeltävän, mutta todella harvoin enää. Toisaalta sekin helpottaa, kun osaa varoa – ei koske silmin ja pesee käsiä ja kasvoja vedellä hieman useammin päivän mittaan. Hyviä apuja ainakin minulle.

Allergiatietojen mukaan lepän siitepölymäärien uskotaan nousevan nyt runsaiksi lähipäivien aikana ja mikä tietysti eniten kiusaa tässäkin on se myöhäinen kevät. Se nimittäin aiheuttanee sen, että lepän ja koivun kukinnat osuvat tänä vuonna poikkeuksellisesti samoille päiville viileän kevään vuoksi.

Koivun siitepölyallergiasta kärsii jopa 10-15% suomalaisista. Heistä suurin osa on allergisia myös lepän siitepölylle.

Nyt ulos nauttimaan kevätpäivästä. Sain jo aamulla tehtyä suurimman osan kirjoitustöistä – kun aikaisin aloittaa jää enemmän vapaata 🙂 Ajattelin hieman kevätlannoitetta hakea ja pihahommiin sitten suunnistaa.

Tänään 22.4.2006 aamupäivällä 4000 kävijän raja sitten rikkoutui. Vajaassa kahdessa kuukaudessa. Kiitos kaikille vierailijoille ja tervetuloa jatkossakin. Ideoitakin saa heittää.

HPK HPK! Näin Hämeenlinnan Pallokerho sitten varmisti mestaruuden Hämeeseen. Onnea koko teamille, pelaajille, valmentajille ja huollolle ja Lintumäen Harrille. Porin Ässät jäivät hopeasijalle lukemin 1-4. Ottelun avausmaalin laukoi jälleen kerran Janne Lahti. Onnea Jannelle ja toivotaan, että ilonaihetta riittää vielä ensi tiistainakin. Aivan mahtava päätös yllätysten kaudelle. Onnea vielä kerran.

Minun osaltani tämä päivä meni töiden jälkeen sitten puutarha ja pihatöissä. Ensin suojasin havut kevätauringolta, suihkutin omena ja muut puut ötököiltä ja sitten vielä hieman kanankakkaa juurille. Tämä kevätaurinko on niin yllätyksellinen noille havuille. Neulaset ja latva jo luulee kesän tulleen ja alkavat toimia ja haihduttaa, mutta samaan aikaan maa vielä jäässä eikä sieltä saa lisää vettä. Tuloksena kuivuminen. Tämän välttääkseni siis vielä suojasin havuja peitteillä. Sää oli aivan mahtava ja oli kiva nauttia ulkoilmasta. Sitten vielä Venlan isä Jarno (Hatakka) kävi mökillämme. Jatkoi hieman kylpyhuoneremonttia. Aikaa siinä kuluikin iloisesti ulkosalla useampikin tunti.

Sitten jääkiekkoa ja sieltä tuota iloista juhlanaihetta. Formuloiden aika-ajoa en siis nyt nähnyt livenä, mutta katsotaan se vielä nauhalta. Ferrarin Michael Schumacher ohitti Ayrton Sennan sitten kaikkien aikojen paalupaikkatilaston kärjessä ajamalla San Marinon GP:n aika-ajossa uransa 66. kerran paalupaikalle. Sennahan ajoi vuosille 1984 – 1994 ulottuneella urallaan 65 paalupaikkaa menehtyen juuri San Marinon radalla vuonna 1994. Kimi Räikkönen jäi aika-ajossa kahdeksanneksi ja MM-sarjan kärkimies Fernando Alonso starttaa huomiseen kilpailuun viidennestä ruudusta. Katsotaan millaisilla taktiikoilla sitten huomenna ollaan liikkeellä. Tärkeintä olisi tietysti se, että Kimi olisi maalissa ennen Alonsoa ja tietenkin parasta se, että tämä tapahtuisi voitolla. Huomenna siis jännitettävää riittää.

Nyt kello siis 19.30 ja upea päivä takana. Huomenna vapaapäivä, kun Pulkkisen Timo on tekemässä Motorforumin. Mukava joskus pitää tuo pyhäkin vapaana. Katsotaan mitä keksitään.

Kommentit