Lauantai, 19.12.2009

Blogi, lauantaina 19.12.2009

Eilen illalla siis kävimme Hämeenlinnassa katsomassa Irinan upean keikan. Neljäsataa keikkaa Irinalla jo koossa ja se aika kova määrä neljässä vuodessa kun putkeen mahtuu vielä pitkähkö keikkataukokin. Huikealla tahdilla siis kierretään. Sirkuksessa oli paljon tuttuja liikkeellä ja olikin mukava tavata monta sellaista joita ei vähään aikaan ole nähnytkään. Samalla tuli sovituksi myös muutama palaveri ja tapaaminen tammikuullekin vielä.

Mutta nyt siis jo uusi aamu ja kello hieman yli seitsemän. Tänään aamusta Lopen Kirkonkylän koulun Kuusijuhlaan ja sitten Joentaankoululle Joulumyyjäisiin ja illansuussa niin kuin te blogini aktiiviset seuraajat tiedättekin Riihimäen Glögihetki ja Joulutuuletus yhdessä Riihimäen ja seutukunnan kokoomuslaisten kanssa Graniitin aukiolla Cafe Feeniksissä. Toivottavasti siis näemme.

Viime yö tuotti myös jonkinlaisen tuloksen Kööpenhamista, kun maailman maat pääsivät sopuu ilmastonmuutoksen hillitsemisestä tai toivottavasti vielä sen pysäyttämisestäkin. Palailen tähän aiheeseen.

….

Viimeiset tämän joulun Jouluglögit nyt takana. Siis omana tilaisuutena. Kiertueemme päättyi Jouluhetkeen ja Joulutuuletukseen Riihimäen Graniitilla Cafe Feeniksissä. Teimme sellaisen tunnelmallisen tilaisuuden monen ostopäivän päätteeksi ja se tuottikin paljon kovemman tuloksen kuin osasimme odottaa. Väkeä oli valtavasti liikkeellä ja parhaina hetkinä kaikki tuolit varattuina ja väkeä tupa täynnä. Lähes viitisenkymmentä henkeä kävi jouluglögiä kanssamme maistelemassa ja sitä erinomaista Feeniksin salaisella reseptillä tehtyä. Piparkakkuja, sinisiä makeisi ja Joulupukki sekä pelimanni JP Ruuskanen viuluineen niin mitä muuta jouluhetki olisi kaivannutkaan. Kiitokset siis kaikille paikalla piipahtaneille ja voisin todeta, että ehkäpä teemme tästä perinteen. Mitä mieltä olette?

Tänään joulutunnelmaa muutenkin koko päivä. Aamusta ensin Lopen Kirkonkylän koulun Kuusijuhlaan Loppisaliin. Sama koulu siis missä aikanaan olin itse oppilaana ja myöhemmin opettajana. Perinne on jatkunut ja lähes joka vuosi olen Kuusijuhlaan ja katkeamatta kevätjuhlaan ehtinyt. Mukava koulu missä edelleen paljon rakkaita entisiä työkavereita ja ystäviä ja oppilaatkin aina ottavat avosylin vastaan. Minulle tärkeä paikka. Aina. Sieltä sitten Joentaan koulun ja Kylätoimikunnan myyjäisiin kyläkoululle. Matkaan saaristolaisleipää, joulukakkua ja yksi joululahjakin. Eli sellaisia tunnelmia tänään.

Kööpenhaminan ilmastokokous päättyi siis jonkinlaiseen yhteisymmärrykseen. Ei kuitenkaan kovinkaan vakuuttavaa. Pahaa pelkään, että tämän kokouksen annilla ei maapallon lämpötilan nousua pystytä rajaamaan edes kahteen asteeseen ja se voi olla monessa mielessä tuhoisaa. Toivotaan kuitenkin, että erityisesti Latinalaisen-Amerikan kanssa neuvottelut voisivat jatkua vielä vaikkapa kahden keskisinä EU:n tai kolmistaan USA:n ja EU:n kesken. Sieltä voisi löytyä vielä jotain. Työtä ei saa lopettaa tähän.

Kommentit