Lauantai, 19.05.2007

Blogi, lauantaina 19.05.2007

Kesäinen kevätpäivä luvassa. Kello 6.30 ja juuri ylös. Aurinko paistaa jo kauniisti ja lämpömittari kohoaa hyvää vauhtia. Luvassa alkukesän lämpimin päivä. Tänään suuntaan tuttavien kanssa seuraamaan enduron SM-osakilpailua Jämsään. Vapaapäivä siis luvassa ja vielä hyvässä säässä. Hyvä.

Lueskelin juuri aamunlehtiä. Toisessa uutisessa Tasavallan presidentti Tarja Halonen kuvaa Suomen ja Yhdysvaltojen suhteita erinomaisiksi ja viereisessä uutisessa SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma toteaa, että Venäjä-suhteita on hoidettu huonosti. Mielenkiintoiset kommentit kumpikin. On totta, että ulkopolitiikka on taiteenlaji hienoimmasta päästä. Tarvitaan aktiivisuutta, mutta myös myötäelämistä. Tarvitaan linjaa ja näkemystä, mutta myös rohkeutta. Näyttää siltä, että uusi ulkoministerimme Ilkka Kanerva on otettu maailma hyvin vastaan ja paikka tärkeistä pöydistä on löytynyt ja löytymässä. Uskon, että asemamme ja roolimme tulee selkeytymään ja terävöitymään.

….

Päivä siis kului tänään Jämsässä SM-enduron parissa. Mukana kilpailussa oli monta tutuksi ja kaveriksi tullutta kuljettajaa ja olikin hieno seurata kilpailua mikä oli tehty tiiviille alueelle. Paikallaolo aikanamme ajettiin kymmenestä maastokokeesta kahdeksan ja niistä ehdimme viisi katsoa ja vielä kertaalleen huollossakin pyörähtää. Se kertoo jotain reitistä katsojien kannalta. Toki SM-endurossa on vielä paljon tehtävää mm. opastuksien suhteen, mutta hienoja tapahtumia jo nytkin yleisölle tarjoillaan. Yksi maininnan arvoinen on ehdottomasti Riihimäen talven SM pienine messuineen ja uskon, että järjestelyiltään hieno tulee olemaan myös syksyn SM ja EM yhdistelmä Heinolassa. Jämsässäkin opastusta huomioimatta kaikki toimi hyvin. Huoltoalue oli paikallisen jäähallin piha-alueella ja sisätiloissa oli mm. ruoka- ja puffettipalvelut.

No itse kilpailu oli myös jännittävä. Pätkät olivat luonteeltaan hyvin erilaiset perinteisestä Suomi-enskasta aina nyky-MM:stä tuttuihin extreme-luontoisiin osuuksiin. Ehkä upeinta katseltavaa oli huippunopea sorapohjainen pätkä keskellä mäntymetsää. Hurja vauhti ja uskomatonta rohkeutta. Ei kai sentään vielä hullun rohkeaa – ehkä sitäkin. Tarkkalan Marko hoiti kilpailun ennen Petteri Silvania. Hieno taistelu minkä Make ratkaisi juuri tällä mäntymetsäpätkällä. Onnea Makelle ja muille menestyneille.

Kotimatkalta sitten mökille ja hetki aivan rauhassa luonnon keskellä. Hieman vettä puille ja pensaille ja nyt kotona. Huomenna vapaapäivä. Lupasi kesäistä säätä ja ajattelin nauttia päivästä ulkoillen ja kirjoitellen.

Kommentit