Lauantai, 17.03.2007

Blogi, lauantaina 17.03.2007

Tänään eduskuntavaalien kampanjointi huipentuu. Viimeisenä Toivo Lauantaina kierrän monessa eri kunnassa ja kampanjaväkeä on liikkeellä lisäksi omissa tempauksissaan eri suunnilla vaalipiiriä. Riihimäen vaalikahvila on avoinna jälleen koko päivän ja itse olen paikalla kahvilalla ja Hämeenkadulla kello 10-12.30. Riihimäeltä kampanjapäivä jatkuu Hämeenlinnan Kahvila Korvaan torille ja sieltä Tuuloksen Tuuloseen. Lauantai huipentuu sitten illansuussa vielä Riihimäen Merkoksen Citymarketilla ja illalla vaalijuhliin Lopella.

Edessä siis yksi kampanjan tiukimmista päivistä ja loppuun asti nyt teemmekin tiukasti töitä. Jyrki Katainen totesi eilen, että: -Kokoomuksen kannatus nousee, se on kaikissa neljissä edellisissä vaaleissa aina noussut ja aina olemme voittaneet. Katainen viittasi viimeiseen Taloustutkimuksen tekemään mittaukseen. Katainen toisti saman mistä eilen itsekin muistutin. Taloustutkimuksen mittaukset ennustavat vaaleista toiseen Kokoomuksen kannatuksen alakanttiin ja tämän tekijän virheet kokoomuksen kohdalla ovat olleet alakanttiin useampia prosenttiyksikköjä toteutuneisiin tuloksiin verrattuna. Olisikin minusta oikeudenmukaista, että Yleisradio itse toisi tämän faktan ja virheen esille. Yleisradion tulisi minusta antaa ihmisille oikean kuvan tilastoista.

FAKTAA: Eurovaaleissa 2004 Taloustutkimus meni kokoomuksen kohdalla metsään 6,3 prosenttia siis alakanttiin toteutuneen tuloksen kanssa, 2004 kunnallisvaaleissa 3,5 prosenttia, presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella viime vuonna 4,1 prosenttia ja toisella kierroksella 3,2 prosenttia. Eli tässä valossa puolueemme todellinen tilanne on paljon parempi kuin mitä Ylen tutkimus osoittaa, mutta sitä Yle ei halua nyt jostain syystä kertoa. Keskiarvona Taloustutkimus on Ylen toimeksiannoissa epäonnistunut kokoomuksen kohdalla siis yli 4 prosenttia viimeisissä neljissä vaaleissa.

Jyrki Katainen muistutti eilen, että muut gallupit ovat viime viikkojen ajan osoittaneet kokoomuksen linjan olevan ylöspäin. Kokoomus siis on tällä hetkellä todellisuudessa jo ohi SDP:n kannatuksen ja taistelee tasaväkisesti keskustan kanssa vaalien suurimman puolueen paikasta, jos aiempiin gallupeihin on uskominen.

Lopullisestihan asia varmistuu vasta huomenna. Nyt siis kannattaa todellakin äänestää ja saada muutosta aikaan. Siihen ainoa vaihtoehto ja mahdollisuus on äänestää kokoomusta ja nostaa puolueemme vähintäänkin ohi SDP:n ja näin hallitusvastuuseen.

….

Nyt viimeisen tiukimman kampanjapäivän pariin. Nähdäänhän vielä?

Niin pakko vielä urheilumiehenä ja moottoriurheilutoimittajana hieman iloita täälläkin F1-kauden avausta. Aamun pikkutunneilla kausi alkoi tänään ja Kimi Räikkösen uran kahdestoista paalupaikka formula ykkösten gp-sarjassa irtosi vakuuttavalla ajolla Melbournen Albert Parkin radalla. Räikkösen vauhti oli ylivoimaista ja omaa luokkaa ja taakse jäi mm. teamikaveri Felippe Massa. Massa sai tyytyä lopulta lähtöruutuun 16. Mc Larenin Fernando Alonso lähtee Räikkösen vierestä eturivistä ja sitten Nick Heidfeld ja Lewis Hamilton. Hamilton oli aika-ajossa ensikertalaiseksi vakuuttava ja uskon miehen ajavan tällä kaudella vielä tiukasti kisaa McLarenin ykköskuljettajankin paikasta Alonsoa vastaan. Renaultin Heikki Kovalaisen uran ensimmäinen F1-sarjan aika-ajo päättyi jo sitten toiseen jaksoon. Kovalainen oli aika-ajossa kolmastoista. Tallitoveri Giancarlo Fisichella oli kuudenneksi nopein. Mielenkiintoinen kilpailu siis edessä ja toivotaan Heikille onnea kilpailuun. Olen saanut Heikin uraa seurata jo kartingajoilta lähtien oman yritykseni ja työni kautta ja nyt on hieno nähdä superlahjakas kuljettaja moottoriurheilun kuninkuusluokassa. Olen vakuuttunut, että Heikki voittaa pian uransa ensimmäisen kilpailun F1:ssäkin. Upea kausi siis tulossa – kaikkien aikojen suomalaiskausi F1:ssä.

….

Viimeinen varsinainen kampanjapäivä näin päätökseen. Tänään kiersin vielä tukiryhmän kanssa Riihimäen, Hämeenlinnan ja Tuuloksen kauppakeskus Tuulosen. Väkeä oli kampanjoimassa tänäänkin eri puolilla vaalipiiriä toistakymmentä ja räntäsateesta huolimatta väkeäkin oli mukavasti liikkeellä.

Nyt on takana lähes 250 tilaisuutta ja yli 10 000 kilometriä. Kampanjaan olen ainakin itse tyytyväinen. Katsotaan mihin se sitten riittää. Nyt on äänestäjien vuoro kertoa mielipiteensä. Kiitokset jo nyt kaikille mukana olleille vaikka vielä tänään illalla jatkammekin kampanjaparissa Mukana Hämeen yössä -kiertueen ja kampanjan päätösjuhlilla ravintola Catiscassa. Tervetuloa mukaan. Nyt hetkeksi pitkälleen ja sitten viimeiseen rutistukseen.

Sunnuntaina en enää varsinaisesti kampanjoi vaan olemme vain kampanjaväen kanssa vaalikahviloilla kahvin ja korvapuustien kanssa paikalla. Pian on aika jännittää.

Niin vielä. Tukiryhmäkin kasvaa edelleen. Tänään mukaan jälleen liittynyt kolme uutta tukijaa. He kaikki tällä kertaa Janakkalasta. Tervetuloa mukaan. Meitä on jo nyt 449! Kiitos.

Kampanjanfinaali keräsi Lopelle Ravintola Catiscaan pitkälti yli 200 tukijaa ja juhlijaa. Täytyy todeta, että tunnelma oli hyvä ja tilaisuus antoi kivan päätöksen pitkälle kampanjalle. Nyt on pakko jälleen mennä nukkumaan. Huomenna sunnuntaina vaalipäivänä en enää varsinaisesti kampanjoi, mutta liikkeellä olen jo aamu yhdeksästä alkaen Kahvila Korvissa ja Riihimäen vaalikahvilalle. Äänestyspäivänä minut tavoittaa parhaiten puhelimitse numerosta 041-439 1111 enää huomenna en ehdi sähköposteihin päivän kuluessa vastaamaan. Siis kannattaa turvautua puhelimeen. Nyt nukkumaan.

Kommentit