Lauantai, 16.01.2010

Blogi, lauantaina 16.01.2010

Eilisillan Euroviisu-karsinta toi hienon tuloksen, kun Heli Kajo raivasi tiensä finaaliin kaikkien epäilijöiden yllätykseksi ja meidän ihailijoiden iloksi. Erittäin taitava ja hieno esiintyjä ja upea esityskin ja jotain sellaista mitä on nyt pitkään odottanut. Mielenkiintoista myös kuulla kun kappale jossain vaiheessa taipuu tietääkseni ainakin ranskaksi ja varmaan englanniksikin. Mutta suomenkielellä se toimii upeasti ja voitto eiliseltä illalta oli upea juttu. Itse siis tyrmäsin Heli Kajoon aivan sattumalta Youtubessa ja täytyy sanoa, että minuun kolahti heti ja muutkin biisit ja toivotaan, että keikallekin tässä jossain vaiheessa ehdin. Heli Kajon lisäksi jatkoon eilen siis myös Antti Kleemola ja Sister Twister ensimmäisen karsinnan jatkoonmenijöiden Amadeuksen, Nina Lassanderin ja Pentti Hietasen seuraksi. Yksi karsinta vielä viikonpäästä ja sitten kuunlopussa grandefinale.

Tänään on hyvä päivä paljastaa myös tuo kolumnistityöni. Eli sain siis loppuvuodesta kutsun Vauhdin Maailma VM -lehden viralliseksi kolumnistiksi ja nyt siis ensimmäinen kynäilyni lehdessä tammikuun numerossa. Lehti ilmestyi eilen eli lehtipisteistä, kaupoista ja Ärriltä löytyy varmasti. Ja siksi tänään hyvä päivä tuo paljastaa kun samaan aikaan vietämme Helsingin jäähallissa Moottoriurheiluvuoden avajaisia VM Motorshow -tapahtumassa tänään ja huomenna. Sinne tarkoitus nyt aamusta heti suunnistaa. Sovittuna joitakin tapaamisia ja neuvotteluja ja varmasti paljon tuttuja liikkeellä muutenkin. Illalla sitten juhlimaan Riihimäen Kokoomuksen 90-vuotista taivalta Riihimäen Kerhotalolle. Luvassa siis täysi ohjelma koko päiväksi ja illaksi.

Eilinen asuntoministeri Jan Vapaavuoren vierailu Riihimäelle sai upeasti myös julkisuutta. Radio Häme nosti aiheen ja asiat esille ja tänään hienot isot jutut myös Hämeen Sanomissa ja Aamupostissa. Tuo Aamupostin Petri Lyy erinomainen juttu löytyy myös netistä: Pieni lämmityslasku palkitaan pian pienellä kiinteistöverolla. Jos haluatte kurkata. Ja otsikko jo kertoo uutisenkin eli tällaisille taloille on tulevaisuudessa tilausta ja toisaalta miksipä ei, jos matalaenergiaratkaisulla talo tuli vielä 50 000 euroa halvemmaksi rakentaakin kuin vastaava talo esimerkiksi kaukolämpöön liitettynä. Ja säästöä lisäksi siis joka päivä kun talo elää ja talossa eletään.

….

Päivän ykkösuutinen tuli aamun Ykkösaamussa, kun Paula Lehtomäki kertoi, että ei haluakaan keskustan johtoon. Lehtomäki kertoi laittavansa perheensä edelle ja keskittyvänsä nyt siihen ja ministerin työhön. Arvostan todella. Ilmoitus laittoi pelin täysin uusiksi ja veti myös maton hieman aiemmalta aamun uutiselta mikä kertoi juuri Lehtomäen olevan ylivoimainen suosikki oman puolueensa kärkeen. Aiemmin jo Kimmo Tiilikainen ehti kieltäytyä ja myös Olli Rehn ja Mari Kiviniemi ainakin ovat kertoneensa keskittyvänsä muihin tehtäviin. Mutta edelleen uskon, että Rehn saattaa vielä pyörtää aiemman ja asettua kuitenkin ehdokkaaksi ja uskoisin, että hänellä olisikin kisassa ja sen jälkeen myös pääministerinä annettavaa. Nyt valitettavasti keskustelu on jäänyt tässä puheenjohtajakisassa, jos ei tosin ymmärtääkseni ole vielä yhtään ehdokas edes, täysin karaokelaulannan ja ikä- ja ulkonäkökysymyksien varaan. Toivotaan, että ehdokkaiden myötä myös keskustelukin alkaa varsinaisista asioista ja esimerkiksi siitä miten he kokevat erilaiset hallituspohjat nyt ja tulevaisuudessa.

Tänään päivä minun osalta kului Helsingissä alkavan motorsportkauden tunnelmissa. Ensimmäinen VM Motorsportshow osoittautui jäähallilla heti menestykseksi ja mukana täysi tupa ja käytävät näytteilleasettajia ja valtavasti väkeä heti avaushetkestä lähtien. Itseasiassa kattaus oli todella mahtava. Harvoin samalla kertaa pääsee näkemään oikeastaan kaiken mahdollisen kaluston moottoriurheilun saralta kaksipyöräisistä nelipyöräisiin ja maalla liikkuvista vedessä kiitäviin. Lisäksi paikalla upea joukko maamme ja samalla myös monessa tapauksessa maailmankin moottoriurheilutähtiä ja oikeastaan myös kaikkien sarjojen ja lukuisien osakilpailujenkin järjestäjät. Esimerkiksi 20-vuotista taivaltaan juhliva F-CUP oli hienosti esillä ja monta muuta. Huomenne siis vielä aikaa, ja miksei tänäänkin, mennä katsomaan ja kuuntelemaan mitä moottoriurheiluvuosi 2010 tuo tullessaan. Suosittelen. Nyt itse jo siis takaisin Lopella ja päivän lehtien pariin ja sitten illalla Riihimäelle.

….

Kello jo yli puolenyön ja näin siis sunnuntaina puolella. Riihimäen upea Kokoomuksen 90-vuotisjuhla keräsi lähes sata vierasta juhlimaan paikallista kokoomustoimintaa ja mukana juhlapuhujana puolustusministeri Jyri Häkämies ja kunniavieraana ministeri Iiro Viinanen. Hieno juhla ja palataan siihen hieman vaikka vielä huomenna. Nyt nukkumaan.

Kommentit