Lauantai, 13.06.2009

Blogi, lauantaina 13.06.2009

Kello kahdeksan ja uutta päivää kohden. Tänään järjestämme kuntamme toimesta jälleen jokakesäisen ja tietyllä tavalla kesän aloittavan Tullaan tutuiksi – Tavataan torilla -tapahtuman. Tapahtuman idea on tutustuttaa loppilaisia ja vapaa-ajanloppilaisia toisiinsa ja samalla esitellä kuntamme toimintaa mm. kunnanvirastolla ja monena vuonna tonttimarkkinoillakin. Tänään itse aamusta torille ja sitten suuntaan metsään. Riihimäellä jatkuu enduron MM-kisaviikonloppu ja yksi parhaista ystävistäni Marko Tarkkala ja monta muuta tuttua ja kaveriani jälleen kovan paikan edessä nyt kotikisassa.

Tuore Opettaja-lehti otti pääkirjoituksen alanurkassa kantaa leirikouluihin ja luokkaretkiin. Edellisen hallituksen ja edellisen opetusministerin aikana tehtiin todellakin suuri karhunpalvelus kouluille ja koululaisille lähtemällä medimyllytykseen mukaan ja kieltämällä sen sumentamana kaikki kohtuullisetkin ja vuosikymmenten perinteet kerätä rahaa ja talkoilla rahaa oppilaiden ja perheiden ja koulun toimesta retkiä varten. Onneksi kuitenkin uusi opetusministerimme Henna Virkkunen otti aiheeseen kantaa heti alkutöikseen ja tietääkseni järki tässäkin on jälleen voittamassa. Itse kannatan mallia joka mahdollistaa ihan jokaiselle leirikoulun ja luokkaretken ja näin on aina toimittukin, mutta mahdollistaa myös pienen lisäkeräyksen ja keräämisen yhdessä. Se on muuten aikamoinen opetuksen ja kasvunpaikka monelle järjestää myyjäisiä ja erilaisia tempauksia. Opettaja-lehden pääkirjoituksen nurkassa Hannu Laaksola toteaa aivan oikein ”Retket ovat koululaisille usein koulutyön huipennus, jota odotetaan vuosittain. Retket ovat yhä luvallisia ja niitä varten voidaan kerätä rahaa.” Kiitos tästä siis kuuluu jälleen Henna Virkkuselle. Ei siis ihan niin tasapäistävää ettei retkiäkään voisi tehdä.

Tyytyväinen olen ollut myös vieruskaveriministerimme linjauksiin ja lausuntoihin opettajien lomautuksista. Olen ollut huolissani siitä että esimerkiksi Hämeenlinnassa opettajataustaisetkin luottamushenkilöt ovat kannattaneet tai antaneet ainakin tukensa lomautuksille vaihtoehto mm. tuntikehyksen karsimiseen. Olen samaa mieltä, että tuntikehyksen karsiminen on paha ja vältettävä juttu mm. juuri siksi, että se kohdistuu koko kouluvuoteen, mutta taloustilanne ei minusta kyllä anna mahdollisuutta laittomiin lomautuksiin siitä huolimatta. Virkkunen totesikin, että ”opettajien lomautukset ovat perusopetuslain vastaisia. Laki edellyttää, että oppilaan pitää saada jokaisena koulupäivänä opetussuunnitelman mukaista opetusta”. Kiitos tästäkin muistutuksesta ja alleviivauksesta. Muistakaamme tämä nyt jälleen kerran hyvät kuntatason päättäjät. Minä lupaan muistaa.

Nyt kuitenkin kello juoksee jo enduromiehillemme metsässä ja myös minulle kohti Lopen kaunista punaista toria. Nähdäänhän.

Hieno päivä takana. Lopen torilla oli hyvin väkeä liikkeellä ja todella iloinen olin miten loppilaiset ja kesäloppilaiset tulivat juttelemaan ja kyselemään. Esillä niin Lopen kuin valtakunnankin asioita ja olen tyytyväinen miten hienosti väki omassa kotikunnassa on ottanut kansanedustajuuteni vastaan yli puolue- ja kaikkien muiden mahdollisten rajojen. Onkin varmasti totta, että ei tuolla puolueella ole niin suurta merkitystä vaan tärkeintä on, että omasta kunnasta ja omalta seutukunnalta on kansanedustaja. Myös moni vapaa-ajanloppilainen on ottanut ns. omakseen ja talvenkin mittaan moni ollut yhteyksissä mitä erilaisemmissa asioissa. Hyvä niin. Mielelläni olen käytettävissä.

Lopelta sitten Riihimäelle ja toinen enduron MM-päivä käyntiin. Aamuinen ja öinen pieni sade muuttui iltapäivällä lähes helteeksi ja metsässä oli upea katsella ja seurata tuhansien ihmisten kanssa maailman kovinta endurosarjaa ja yhtä uskoisin ja uskallan sanoa kovinta ja raskainta urheilulajia. Näin siis vaikka moottorilla mennäänkin. Ehkä motocross vielä tätäkin rakempaa ja tottakai muutamat muut hyvin fyysiset lajit esimerkiksi triathlon ja vastaavat. Mutta tänään hieno kilpailupäivä ja oli kunnia olla jakamassa palkintoja mm. päivän voittajalle Mika Aholalle ja henkilökohtaisesti ojentamassa Iittalan Aalto-maljakkoa mm. Ivan Cervantesille kansainvälisen moottoripyöräurheilun kattojärjestön FIM:n edustajien ja tapahtuman pääsponsoreiden kanssa. Mutta nyt siis jälleen takaisin mökillä ja sauna lämpiämässä. Huomenna jatkamme ja silloin myös töitä MTV3:sen ohjelmamme ja Tulosruudun parissa.

Kommentit