Lauantai, 11.04.2009

Blogi, lauantaina 11.04.2009

Pitkäperjantain lehdessä oli laaja tutkimus ministereidemme osaamisesta ja siitä miten me suomalaiset heidät koemme. Olipa erityisen mukavaa luettavaa. Alexander Stubb oli aivan omaa luokkaansa kaikissa positiivissa kysymyskohdissa ja Jyrki Katainen oli tasaisesti aina heti kakkosena. Erityisen tyytyväinen olen Kataisen saamiin arvosanoihin sillä kyllä tässä tilanteessa on äärimmäisen vaikeaa ja haastavaa olla valtiovarainministerinä. Katainen kyllä hoitanut työnsä hänelle tyypillisen mallikkaasti ja määrätietoisesti ja valtion eli meidän kaikkien yhteistä etua ajatellen. Eli ei irtopisteiden keräilyä esimerkiksi meidän omalle puolueelle. Siitä olen iloinen ja tyytyväinen. Jatkaa tässä mielessä rehellistä ja suoraselkäistä Niinistön linjaa. Stubbin suosio on aivan huikeaa. En sitäkään oikeastaan ihmettele yhtään. Ennen tätä hallitusta maassamme vallitsi hys hys -linja ulkopolitiikassa ja nyt Kanervan ja Stubbin johdolla on tämäkin politiikan tärkeä osa-alue tuotu keskustelunpöytään. Olen myös tyytyväinen siihen, että Stubbin johtamana olemme nyt ottaneet selkeästi askelia kohti päätöksenteon ydintä myös Euroopassa ja Stubb ansaitsee kunnioitusta ja arvostusta niin lännessä, idässä kuin Lähi-Idässäkin.

Tänään meillä Lopella alkaa markkinavuosi. Lopen keskusta järjestää jälleen ensimmäiset markkinat tällekin vuodelle ja tavanmukaan ne siis pääsiäisviikonlopun Lankalauantainmarkkinat. Juuri hetki sitten mökillä luonnon keskellä ylös ja mikä olisikaan parempi herätys kuin joutsenet järvellä ja kurjetkin kevään touhuissa. Upea näytelmä. Tällä kertaa emme siis ole Lopen Kokoomuksen kanssa omalla teltalla Lopen markkinoilla. Väki halusi pitää pääsiäisen politiikkavapaana. Se heille suotakoon. Itse kuitenkin olen torille menossa ostoksille ja tuttuja tapaamaan. Eli jutulle saa tulla. Iltapäivällä vielä ajattelin tehdä paluun pihatöihin. Eilinen kuusituntinen kyllä muistuttaa vielä hartioissa.

….

Kello 15.25 ja kohta jo takaisin mökille. Hieman tuo auringonpaiste tuli myöhässä. Varsin koleaa Lopen torilla, mutta myyjiä kivasti paikalla ja väkeäkin yllättävän hyvin liikkeellä. Mukavasti oli myös pääsiäisen saanut Lopelle myös vapaa-ajanasukkaitamme eli kesäloppilaisia ja heitäkin oli mukava nähdä. Moni on tullut tässä vuosien saatossa tutuksi ja osa myös eduskunnassakin tätä kautta vierailulle käynyt työporuiden ja muiden kanssa. Monta mukavaa tuttavuutta tätä kautta syntynyt.

Tänäänkin torilla siis aika meni kuin siivellä. Keskusteluissa esillä niin Klaukkalan ohikulkutie, autoverotus ja myös kuntaliitosasiat ja taisi siinä muutamat muutkin jutut tultua läpikäytyä. Klaukkalan ohikulkutie on ollut sellainen ikuisuusprojekti jonka parissa olemme tehneet pitkään Lopellakin työtä. Varsinaisesti tien tekemiseen emme pysty osallistumaan, mutta olemme aktiivisesti olleet pitämässä esillä tärkeään hanketta Uudenmaan tiepiirille antamissamme lausunnoissa. Myös kunnanjohtajamamme kanssa olen aktiivisesti pitänyt asiaa esillä ylikunnallisissa keskusteluissa ja itse myös eduskunnassa ja toivotaan, että nyt hanketta viivyttävät kaava- yms. asiat saadaan ratkottua mahdollisimman pian. Tiellä on keskeisen suuri merkitys Klaukkalan taajaman ruuhkaisuuteen aamuisin ja iltaisin ja myös työmatkaliikenteelle aina Loppea myöten. Juuri sen takia me loppilaiset olemme asiaa esillä pitäneet.

Nyt kevätlannoitetta ja kanankakkaa jo takalaatikko täynnä ja kohta kohti mökkiä. Aurinkokin jo paistaa ja ehkä tästä vielä pihahommiinkin tarkenee.

Kommentit