Lauantai, 06.02.2010

Blogi, lauantaina 06.02.2010

Tänään saimme nyt sitten tietoa miten eduskunnan opposition kapina puhemies Niinistöä kohtaan vaikutti. Niin kuin olemme huomanneet moni eduskunnassakin huomasi, että lapsellisuus meni yli kaikkien äyräiden ja talolla jo tuntui siltä, kun demareita mm. kuunteli, että Niinistöä olisikin äänestänyt jo yli 200 kansanedustajaa.

Maakuntalehtien suuri presidenttigallup kertoo nyt, että näiden tapahtumien jälkeen Sauli Niinistö saisi 45 prosentin kannatuksen presidentivaaleissa jos vaalit järjestettäisiin nyt. Tutkimus tehtiin siis tuon eduskunnan sääsölinjan kapinaäänestyksen jälkeen ja tutkimuksen kertoo, että Niinistön suosio on vain kasvanut edellisviikon Ylen tutkimuksesta. Kakkoseksi Taloustutkimuksen tekemässä maakuntalehtien gallupissa tuli jälleen Alexander Stubb. Niin kuin viikolla jo totesin moneen kertaan niin Niinistön linjalle on erittäin vahva kansantuki ja me suomalaiset vaadimme myös eduskunnalta minustakin aivan oikeutetustu säästöjä, menokuria ja sitä kautta esimerkin näyttämistä.

Kristillisdemokraattien Bjarne Kallis antoikin aika kovaa palautetta säästöjen vastustajille blogissaan. Kallis kertoi mm. norjalaiskollegansa toteamuksesta ja ihmettelystä ”miten te suomalaiset olett aina kalleimmassa hotellissa”. Erityisesti Kallis kohdistaa arvostelunsa SDP:n Kimmo Kiljuselle ja Sinikka Hurskaiselle. Esimerkiksi Hurskainen kertoi Suomen Kuvalehdessä kylmästä hotellista Ukrainassa. Hän tosin unohti, että kyseessä ei ollut eduskunnan matka vaan Euroopan Neuvoston matka. Kiljunenhan taasen valitteli käyntikorttien loppumisesta, mistä en ainakaan minä ole kuullut kenenkään muun valittaneen. Lisäpainos maksaisi tietääkseni 65 euroa.

No Kallis totesi Kiljusesta ja Hurskaisesta, että ”näitä kahta kriitikkoa ei tunneta siitä, että he olisivat kantaneet huolta siitä, miten veronmaksajien rahoja käytetään. Pikemminkin päinvastoin”.

Kallis antaa jälleen täyden tuen Sauli Niinistölle ja hänen työlleen eduskunnan säästöjen parissa. Bjarne Kalliksen sanoihin on helppo yhtyä: ”Haluan että veronmaksajien rahoja käsitellään vielä tarkemmin kuin omia rahoja”. Toivotaan, että näin ajattelisivat myös muutkin kansanedustajat.

….

Mutta tänään lauantaina mukava päivä muutenkin luvassa. Täällä Lopella vietetään jälleen perinteistä Perunaruokien päivää – luvassa ohjelmaa, tapahtumia ja perunaherkkuja Lopen koulukeskuksen Loppisalissa. Saamme vieraaksemme myös Wilson Kirwan ja monenlaista muuta. Eli koko perheen ohjelmallinen tapahtuma IDUSTA ALKAEN RUOKAPÖYTÄÄN tänään lauantaina 6.2.2010 klo 11-15.

Sitten illalla lähdemme loppilaisten yrittäjien kanssa maakunnalliseen Yrittäjägaalaan Hämeenlinnaan. Hämeen Yrittäjät täyttävät 70-vuotta ja sain kutsun juhlaan ja mikäs mukavampaa kuin lähteä matkaan kotikunnan tekijöiden kanssa. Odotan myös mielenkiinnolla teollisuusneuvos Jorma Nokkalan illan puhetta yrittäjältä yrittäjille ja tietenkin maakunnallisten yrittäjäpalkintojen saajat saamme tietää tänään. Mutta sitä ennen jo paljon tapahtumaa ja ohjelmaa täällä Lopella. Terveteluloa muuten mukaan.

….

Lopen ruokatapahtuma keräsi ihan mukavasti väkeä jälleen Loppisaliin. Wilson Kirwa oli tutun positiivinen ja hurmaava persoona tänäänkin ja paljon myös hienoja nuoria menestyjiämme saatiin jälkeen palkittua. Pienestä kunnastamme nousee monenlaisia onnistujia ja menestyjiä ja Wilsonin kanssa mm. juttelin pitkään Lahtion Mikosta, joka on Lopelta ponnistaen tehnyt upean uran maamme parhaana 800 metrin juoksija. Wilson kehui Mikon ja uskoi jatkossakin menestykseen.

Loppisalissa saimme tänään myös nauttia musiikista, kuoroista ja usemmasta eri tanssiesityksestäkin ja tottakai paikalla myös meidän laajaa yhdistyskenttää esittelemässä toimintaansa ja myös Pietilän Tertun mainiot perunanuket keräsivät nimikkoperunoineen ansaitun huomion. Hieno tapahtuma ja kivasti väkeä liikkeellä. Kiitokset siis jälleen kerran kuntamme todelliselle tapahtuma primusmotorille Tuula Piriselle ja muille joukoille tästä. Teette arvokasta työtä.

Hieman myös uutisia Lopelle muutenkin. Ehkä jo alkuviikosta julkisuuteen. Hyvä niin.

Kommentit