Lauantai, 05.12.2009

Blogi, lauantaina 05.12.2009

Vapaapäivä ja ajattelin sen tänään käyttää luonnollisesti hevosten parissa. Mukava hieman myöhennetty herääminen ja sitten tästä aamupäivällä Vaahteramäen Ratsastuskoululle renoutumaan ja nautiskelemaan. Tulee enemmän kuin tarpeeseen. Illalla sitten suuntaamme Hämeenlinnaan ja siellä aina itsenäisyyspäivän aattona vietettäviin Vanajanlinnan linnanjuhliin. Luvassa upea avaus itsenäisyyspäivän viikonlopulle ja mukava nähdä paljon tuttuja. Huomenna sitten onkin todellinen juhlapäivä, kun saamme valtakunnallisen Itsenäisyyspäivän paraatin Riihimäelle ja sielä upeat juhlallisuudet ja vastaanotot ja sitten illalla Tasavallan Presidentin vastaanotolle. Mukava viikonloppu siis tulossa.

Helsingin Sanomien tuore tutkimus paljastaa paljon siitä millaisen presidentin maamme tulevaisuudessa haluaa. Hesarin mukaan puhemies Sauli Niinistö on erittäin vahvoilla seuraavaksi presidentiksi ja jo ensimmäisellä kierroksella Niinistön äänisaalis olisi jopa 40 prosenttia, kun esimerkiksi Paavo Lipponen jäisi vain 9 prosenttiin ja Olli Rehnkin kahdeksan prosentin kannatukseen. Tietysti erityisen hienolta kuulostaa se, että nyt tehdyn tutkimuksen mukaan Sauli Niinistön kannatus on erittäin suurta kaikkien puolueiden puolueiden kannattajien keskuudessa. Esimerkiksi keskustalaisista peräti 42 prosenttia äänestäisi mieluummin Niinistöä kuin esimerkiksi talouskomissaari Olli Rehniä.

Itse näen samalla tavalla ja Niinistöstä maamme saisi erittäin hyvän ja vahvan presidentin. Mielipidevaikuttajan, osaajan ja tekijän. Mutta tämä siis vain meidän äänestäjien pohdintaan. Niinistöhän ei itse ole ottanut mitään kantaa vuoden 2012 vaaleihin ja vasta sen jälkeen voidaan puhua aidosta tilanteesta kun rivissä on kaikkien puolueiden ehdokkaat. Itse uskon, että tilanne tuosta tasoittuu kun SDP ja keskustakin omat ehdokkaansa aikanaan lukkoonlyövät ja meidänkin ehdokas vahvistuu.

Niinistö kommentoi gallupia juuri oikein: ”Ei ole mitään lisättävää. Gallupeja tulee ja menee jatkuvalla syötöllä.” Niinhän se on.

….

Ihastuttava päivä. Hyviä ystäviä ratsastuskoululla ja aikaa kuluikin mukavasti niin hevosen selässä kuin ennen ja jälkeenkin rastsastelun. Nyt valmistaudumme jo Vanajanlinnaan lähtöön. On hienoa, että itsenäisyyttä juhlistetaan monissa eripaikoissa ja monella eri tavalla. On uskomattoman upea kunnianosoitus maamme kriisinhallintajoukkojen sotilaita kohtaan sekin, että puolustuministerimme matkustaa sinne juhlimaan vapaata isänmaata heidän kanssaan. Uskon, että siellä osataan arvostaa vakaata ja itsenäistä kotimaatamme oikealla tavalla. Itse olin todella tyytyväinen, että joku maltaa sentään jättää Linnanjuhlat väliin ja nostaa tällaiset tilaisuudet niiden ansaitsemaan arvoon eli itsenäisyytemme juhlisimme eri puolilla maailmaa. En voi kovin eri mieltä siitäkään mitä Riitta Uosukainen totesi tänään Iltalehdessä. Uosukainen totesi, että ”veteraanit eivät tapelleet rintamalla sen tähden, että että ruovat saavat vertailla pukujaan”. Hän samalla kannusti kierrättämään linnajuhlissakin ja hän kertoi itsekin kierrättävänsä pukujaan ja totesi, että vaatteet eivät ole juhlan pääasia. Olen samaa mieltä. Hieman tällaisen kuvan saa jälleen iltapäivälehdistä kun pukuja ja niiden ompelemista ja kaikkea mahdollista pitää esitellä viikkokaupalla jo ennen juhliakin. Ehkä vähempi riittäisi ja tärkeintä minusta on ajatus ja arvostus.

Olikohan toisessa lehdessä vai liekö samassa missä sitten pohdittiin jo sitä, että kuka keksii nyt erikoisimmat kikat ja jipot kuviin pääsemiseksi. Ledit ovat nyt kuulemma vaihtumassa vanhoihin videonauhoihin ja ties mihin.

Itse sen sijaan pidin esimerkiksi viime vuonna aivan erinomaisena vihreiden kollegani Heli Järvisen asua. Se oli tehty kierrätysmateriaalista vanhoista verhoista ja oli aivan fantastinen ja tyylikäs. Helin asun oli tehnyt Ilomieli Ekodesign savonlinnalaisen palvelukeskuksen retroverhoista. Mainio idea. No katsotaan mitä huominen tuo tullessaan.

….

Nyt kello jo hieman yli kymmenen ja aika luovuttaa tältä päivältä. Vanajanlinnalla oli upea juhla jälleen itsenäisyyspäivän aattona ja paikalla paljon tuttuja maakunnasta kuin koko Suomestakin. Erittäin kaunis tilaisuus ja juuri sellainen millä tavalla itsenäisyyttä tulleekin juhlistaa. Kiitos siitä. Huomenna jatkamme.

Kommentit