Lauantai, 05.07.2008

Blogi, lauantaina 05.07.2008

Lauantai ja 5.7. Tänään vietetään Lopella pirinteistä Perunankukkapäivää ja nyt aamusta sinne. Meillä on torilla Lopen Kokoomuksen teltta ja tänään myös ensi kertaa myynnissä Perunanakukka -korusarjamme. Katsotaan miten ihmisiä kiinnostavat. Torilla vilskettä kello 8-14 ja samaan aikaan Joentaan Kylässä alkavat Krouvin Kyläpäivät. Onnistuu hyvin samallakin keikalla eli kannattaa tänään suunnata Lopelle hieman kauempaakin.

….

Nyt kello 16.14 ja juuri torilla kotiin. Teltta autotallissa odottamassa jo Lopen Yrittäjien markkina- ja rompetoripäivää. Siellä siis seuraavan kerran Kokoomuksen Kuuntelu-teltta paikalla. Mutta tähän päivää. Täytyy kyllä todeta, että kiitos teille. Perunankukkapäivät menivät upeasti ja korusarjani vastaanotto oli häkellyttävä. En osan odottaa enkä edes toivoa tällaista vastaanottoa. Uutta Perunankukka -korusarjaani haettiin ja niitä lähti oman kaulaan, lahjaksi ja tuliaisiksi. Kiitos palautteestakin.

Torilla oli tänään todella paljon väkeä ja kun sade ei kiusannut niin hyvässä kesäsäässä saimmekin toripäiväämme viettää. Lopen Kokoomuksen teltallakin riitti kuhinaa ja ilmapallot ja Lehtosen Heikin koira-ajelut kiinnostivat. Tyytyväinen olin myös siihen intoon millä ihmiset tulivat juttelemaan ja kertomaan toiveista ja antamaan palautetta. Tänään ehkä eniten puhutti kuntamme päätös purkaa jätteiden molok-keräysjärjestelmä. Muutamat mökkiläiset ja vapaa-ajanloppilaiset olivat harmissaan ratkaisusta, mutta valtaosa ymmärsi sen, että järjestelmää käytettiin ja käytetään tänäänkin niin härskisti väärin, että sen kautta se tuli tiensä päähän. On kestämätöntä laittaa kaikki järjestelmää oikein käyttävät maksamaan kohonneita jätelaskuja sen takia, että Lopen molok-jätte kaikki joudutaan lajittelemaan mm. akkujen, renkaiden, metalli- ja puuromun ja kaiken mitä ihmeellisemmän sotkun takia. Siksi jätemaksut nousseet kovaa vauhtia ja paineet olisivat olleet yhä kovemmille maksuille ensi vuodeksi. Nyt kuitenkin tulevaisuudessa jokainen ratkaisee jätekuljetuksen itse. Mahdollista on hoitaa kuljetus yksin omalla suoralla sopimuksella tai tehdä kimppapytty esimerkiksi koko tien tai mökkinaapurien kanssa. Ja osa kylätoimikunnnista suunnittelee jopa molokkien lunastamista itselleen. Itse uskon, että erilaisia toimivia malleja löytyy. Hyvää myös se, että uudessa mallissa jokainen maksaa itse jätteensä eikä myöskään tyhjästä käyttämättömästä mökistä tarvitse jätemaksuja maksaa. Eli kun jätettä syntyy niin silloin maksetaan. Eikö sen niin pidä ollakin.

Jaoimme torilla muutaman sata kaasupalloa ja karkitkin tekivät kauppansa. Paikalla oli kymmenkunta kokoomuslaista ja myös muutama uusikin ilmoittautui mukaan. Jopa ehdokkuudesta kahden kanssa keskusteltiin. Katsotaan ja toivotaan, että etenevät jopa siihen pisteeseen. Silloin lähestytään jo 45 ehdokkaan rajaa. Se olisi todella upea määrä.

Viestit Joentaan kylästä kertoivat myös Krouvin Kyläpäivien käynnistyneen hyvin. Väkeä oli tungokseen asti. Itse vasta huomenna Kittilän Pappilanmäelle. Olen lupautunut avaamaan tapahtuman toisen päivän ja samalla julkistetaan uusi Vuoden hämäläinen kylä. Huomenna puoliltapäivin Joentaakse. Tervetuloa.

Silverstonenista myös upeita uutisia. Heikki Kovalainen nappasi upealla ajolla uransa ensimmäisen paalupaikan ja Kimi Räikkönen sitten kakkosriviin – kolmanteen lähtöruutuun. Huomenna kaksoisvoitto! Nyt ratsastuksenopettajani 40-vuotisjuhliin. Huomenna Kittilässä näemme.

Kommentit