Lauantai, 05.02.2011

Blogi, lauantaina 05.02.2011

Tukiryhmämme kasvaa ennätysvauhtia. Niin kuin eilen jo kerroin niin perjantai toi uuden ennätyksen kun joukkoihin ilmoittautui yli 50 uutta tukijaa. Vuoden 2007 eduskuntavaaleissa julkisessa tukiryhmässä oli mukana yli 500 tukijaa ja nyt näyttää, että tämä raja rikotaan hetkessä. Kiitos teille kaikille todella paljon.

Mukaan ryhmään voi liittyä siis tuolta vasemmalta valikosta valitsemalla Liity teamiin -kohdan tai sitten sähköpostilla tai tekstarilla suoraan minulle.

Mukaan myös kampanjamme eri työryhmiin on mahdollista lähteä mukaan. Teimme neljä vuotta sitten rakenteeltaan hieman erilaisen kampanjan omien teamien varassa ja nytkin rakennamme juttumme näin. Eli jos haluat mukaan tekemään tapahtumia, mainontaa, varainkeruuta tai linjaamaan tulevaisuuden linjoja tai sitten vaikkapa talkoilemaan markkinoilla tahi mainostauluja pystyttäen niin mukaan mahtuu vielä. Kampanjapäällikkö Riku Bitter ottaa mielellään tietoa vastaan riku.bitter (a) granlund.fi tai minuunkin voi yhteydessä olla.

Hyvä tästä tulee.

Tänään Lopella vietetään talven yhtä odotettua isompaa tapahtumaamme. Kesällä juhlimme Perunankukkapäivillä naina uutta perunasatoa ja nyt talvella herkuttelemme Idusta alkaen – Rakkaudesta Lopen perunaan -tapahtumassa perunaherkkujen kanssa sydäntalvella. Vuosi toisensa jälkeen tapahtuma on vetänyt Lopelle satoja perunaruokien ystäviä nauttimaan hyvän pöydän antimista ja tapaamaan tuttuja ja kuulemaan tietoakin perunasta ja hyvästä ruuasta ja niin varmasti tänäkin vuonna. Eli tervetuloa tänään kaikki Lopelle koulukeskuksen Loppi-saliin klo 11-14 Rakkaudesta Lopen perunaan -tapahtumaan. Upean ohjelman ovat jälleen rakentaneet ja paikalla myös Aira Samulin. Viime vuonna Wilson Kirwa ja sitä edellisellä kerralla Juha Mieto.

Tänään siis nautimme ja herkuttelemme ja tule siis sinäkin mukaan!

Nyt kuitenkin aamun kahvikuppi ja Aamuposti ja Hämeen Sanomat. Siitä se päivä lähtee hyvin käyntiin.

….

Juuri hetki sitten Riihimäeltä kotiin. Minni Arposuon tanssikoulu Dance Art järjesti tänään jälleen perinteisen talven Tanssin Illan ja olikin mukava päästä mukaan. Tässä vuosien aikana minusta tullut aika suurikin tanssin ja tanssitaiteen ystävä ja vuosittain tulee käytyä katsomassa monenlaista tällä saralla. Dance Artin tanssin ilta oli todella korkeatasoinen. Eteläiselle koululle oli rakennettu upeat puitteet valoineen ja suurine äänentoistoineen, mutta kyllähän itse jutun tekivät tanssikoulun nuoret tanssijat. Erilaisia ja eri-ikäisten koulutusryhmät esittivät uusinta osaamistaan ja täytyy kyllä todeta, että todella huikeita osaajia jo hieman yli kymppivuotiaissa puhumattakaan yläkoululaisista ja lukiolaisista. Dance Artin ja toisen riihimäkeläisen tanssikoulun First Stepin ja loppilaisen Etelä-Hämeen Tanssiopiston johdolla tanssi onkin noussut todelliseen kukoistukseen talousalueellamme. Ja mikä voisikaan olla upeampi harrastus. Tosin hieman harmissani olin, että enää tässä vaiheessa ei mukana ollut yhtään poikaa. Mutta pienemmissä on ja toivotaan, että jatkossa myös itse koulutusryhmissäkin.

Ennen Riihimäen iltaan myös mielenkiintoinen päivä Lopella. Jo perinteeksi muodostunut Lopen Perunan -juhlapäivä veti tällä kertaa ennätysyleisön. Satoja kävijöitä ja ruokailijoita hyvän loppilaisen perunan ympärillä ja lisäksi paljon mielenkiintoista ohjelmaa luennoista lasten bändiin ja First Stepin tanssiesityksistä askarteluun ja yhdistysinfoihin. Ja hienona päivän kohokohtana loppilaisten urheilijoiden ja toimijoiden palkitsemiset. Vapaa-aikalautakunnna puheenjohtaja Tiina Seppälä jakoi joukkoineen tunnustukset ansioituneille urheilijoille ja täytyy vuosi toisensa jälkeen todeta ja ihmetellä miten paljon maamme ja jopa maailmankin huipulle piskuinen Loppi pystyy urheilijoita tuuppaamaan.

Seppälä nosti tänään esille myös liikuntahallimme Elmolan muutaman puuttuvan metrin. Ne ovat kiusanneet meitä talon valmistumisesta 1995 asti ja estäneet aikanaan ensin Lopen Laakan salibandyn pelaamisen 1 divisioonassa kotihallissa ja nyt sitten Lopen LFT:n 96-poikien SM-liigan pelaamisen siellä. Itse esitin hallin laajentamista parisen vuotta sitten samalla kun uuden B-koulun rakentaminen alkoi. Silloin jäin asian kanssa oman ryhmäni tukea lukuunottamatta yksin, mutta toivotaan, että joskus vielä tässä onnistumme. On se todella surullinen asia, että hallista aikanaan tehtiin tässä mielessä torso ja vain muutaman metrin takia. Yritetään se nyt korjata jossain vaiheessa ja annan tukeni Tiina Seppälän huolelle siis 110 prosenttisesti.

Kunnun kuntalaisena palkittiin hyvä ystäväni Riitta Joutsi-Hänninen. Haluan hänet nostaa täälläkin nyt esille vaikka en kaikkia palkittuja mainitsekaan. Riitta nimittäin minun kanssa aikalailla samaa ikäryhmää ja olemme molemmat uskallan sanoa Keskitalon Siskon kasvatteja. Olen itse aikaisemminkin todennut, että en itse tässä olisi enkä monessa muussakaan olisi ollut ilman Siskon oppeja, tukea ja apua. Ja olen varma, että Riitta jakaa nämä tunnot kanssani ja uskoisin, että kymmenet muutkin entiset loppilaiset nuoret ja lapset. Sisko teki yli 30 vuoden aikana nuoriso- ja liikuntasihteerinä sellaisen työn, että saamme moni olla kiitollisia loppuelämämme. Nostan olematonta hattuani tänäänkin ja heitän ajatukseni Siskon luo. Mutta onnittelut nyt Riitalle jolla todella mahtava tekijän ja osaajan ura jo takana niin Laakassa, LFT:ssä, LoVoLi:ssa kuin kuoroissa ja reserviläisissäkin. Ja uskallan sanoa, että upea ura ja elämä vielä edessäkin. Toivon, että hänestä saamme ja kuulemme vielä paljon jatkossakin. Ja niin se tulee olemaankin.

Mutta vielä onnittelut kaikille muillekin Lopen urheilun ja liikunnan palkituille ja kaikille sadoille tapahtumassa tänään käynneille. Oli mukava saada olla mukana.

Mutta huomenna palkitsemme jälleen yhden upean pitkän uran, kun saan edustaa ja olla mukana Tapio Mikkolan juhlassa Timjamissa. Palaan siihen huomenna.

 

Kommentit