Lauantai, 04.11.2006

Blogi, lauantaina 04.11.2006

Hallituksessa demarien mielen mukaan edennyt yt-lakiesitys hiertää ja syystäkin edelleen. Nyt Suomen Yrittäjien hallituksen puheenjohtajan Eero Lehti totesi, että jopa 10 000 yritystä pysäyttää uuden väen palkkaamisen, jos laajennettu laki menee läpi eduskunnassa. Kauppalehti Presson haastattelussa Lehti totesi, että pienyrittäjät tuntevat itsensä rankasti syrjityiksi yhteistoimintalakia uudistettaessa ja uusi lakiesitys yt-toimien ulottamisesta myös 20 hengen yrityksiin käytännössä jarruttaa voimakkaasti uusien työntekijöiden palkkaamista tuhansissa yrityksissä.

Lehti totesi, että esitys ja sen käsittely heikentää Suomen Yrittäjien ja sen pienyritysjäsenten luottamusta EK:hon, joka haluaa Lehden käsityksen mukaan vain uuden lain nojalla ja valtapelillä pönkittää omaa asemaansa sekä pitää yllä raskassoutuista ja kallista tupoteatteria hallituksen ja SAK:n kanssan. Eero Lehden mukaan EK käänsi takkinsa keväällä ja ryhtyi kannattamaan yt-lain ulottamista pienyrityksiin. Suomen Yrittäjien puheenjohtajana toimivan Lehden mukaan mielen muuttamisessa oli kyse vallankäytöstä joka sitoo yhteen EK:n, hallituksen ja SAK:n.

Samaan aikaan pääministeri Matti Vanhanen oli tyytyväinen. Vanhanen totesi tyytyväisyytensä yhteistoimintalain uudistukseen joka mm. siis ulottaa yt-menettelyn 20 hengenkin yrityksiin Keskustan Verkkolehti Apilassa. Periksi piti antaa, mutta sitä ei voi näköjään myöntää, että Heinäluoma jälleen sai pitää päänsä ja ottaa lisää valtaa hallituksen sisäisissä väännöissä. Demarit ovat selkeästi ottaneet viime aikoina hallituksessa jos ei nyt veto niin ainakin määräämisvastuun ja se varmasti tulee vielä näkymään. Yy-asiakin käsittely siis julkisuudessa varmasti vielä jatkuu ja hyvä onkin. Tälläisten esitysten merkityksestä ja vaikutuksista pitää voida keskustella avoimesti ja olla myös sitten tarvittaessa SAK:n kanssa eri mieltäkin. Vai miten se demokratia toimii? 🙂

….

Tänään minulla vapaapäivä. Eilen illalla kävin katsomassa työkavereiden ja ystävien kanssa 50Centin keikan Helsingin Hartwall Areenalla. Ei vain minun ykkössuosikkimuusikkia, mutta kun tällainen alansa ykkönen maahan tuodaan niin olihan se upea nähdä. Lisäksi kun tapahtuman takana hääräsi ystäväni Keskisen Kallen ja Norreksen Lasse niin luvassa oli takuuvarmasti upea tapahtuma ja sitä se kyllä olikin. Halli on jokaista penkkiä myöten täynnä ja koko väki seisoi koko keikan ja täytyy sanoa, että kansa eli mukana. Oli mukava nähdä myös kavereita hallilla ja puffet aikana ehdinkin mukavasti vaihtamaan kuulumisia Tuomolan Karitan ja hänen miehensä kanssa, kun samaa matkaa tilaisuuteen menimme ja samassa pöydässä aina keikan alkuun asti istuimme. Ja olihan siellä paljon muitakin tuttuja työkeikoilta ja tapahtumista. Halli tupaten täynnä ja lähes kaikilla kädet ilmassa ja hieno kokemus.

Upea aurinkoinen aamu jo takana ja tänään ajattelin päivällä hieman siivota uutta kotiamme ja illalla piipahdamme Sadun kanssa yhden perhetuttumme 60-vuotispäivillä. Siinä ohjelmaa Pyhäinpäiväksi.

Kello 15.49 ja upea aurinkoinen talvipäivä. Hieman hämää tuo sää – jos katsoo almanakkaa. Ulkona jotenkin keväinen fiilis vain lintujen laulu puuttuu.

Kohta lähdemme Sadun kanssa piipahtamaan syntymäpäivillä ja sitten aivan vapaa ilta. Mukavaa joskus tällainenkin.

Kello 22.00 ja juuri kotiin takaisin. Olikin oikein mukavat juhlat Kaupin Tuulalla. Aika meni kuin siivellä ja talon tapaan herkut olivat mahtavia. Riistaa tottakai. Oli mukava hieman muistella menneitä. Niin kuin aiemmin joskus täällä kerroin niin lapsuuden tapahtumat jälleen olivat esillä. Nykyinen esimieheni – koulumme rehtori – Erika Kauppi-Nykänen oli nuorena pimpuäitimme ja alakerran pojat saivat hyvää hoitoa. Niitä aikoja nauroimme ja muistelimme jälleen.

No hieman politiikkaakin ehdimme puhua ja tottakai tuo kampanjamme nousi esille useammassakin keskustelussa. Luonnollistahan se on ja ei minulla sitä mitään vastaan ole. Näistä asioista olen valmis keskustelemaan avoimesti jos vain juttuseura haluaa. Kiitokset mukavista juhlista.

Huomennakin vielä vapaapäivä. Tämä minulle aikalailla luksusta eli nautitaan siitä nyt kun säätkin näyttävät suosivan.

Kommentit