Lauantai, 04.06.2011

Blogi, lauantaina 04.06.2011

Suvivirsi (Jo joutui armas aika)

Jo joutui armas aika
ja suvi suloinen.
Kauniisti joka paikkaa
koristaa kukkanen.
Nyt siunaustaan suopi
taas lämpö auringon,
se luonnon uudeks’ luopi,
sen kutsuu elohon.

Taas niityt vihannoivat
ja laiho laaksossa,
puut metsän huminoivat
taas lehtiverhossa.
Se meille muistuttaapi
hyvyyttäs’, Jumala,
ihmeitäs’ julistaapi
se vuosi vuodelta.

Taas linnut laulujansa
visertää kauniisti,
myös eikö Herran kansa
Luojaansa kiittäisi!
Mun sieluni, sä liitä
myös äänes’ kuorohon
ja armon Herraa kiitä,
kun laupias hän on.

virsi: 571
sanat: I. Kolmodin

….

Tämä kaunis kevään virsi ja koulujen päättymisen virsi soikoot ja kaikukoot Suomen kouluissa tulevaisuudessakin. Tämä on osa suomalaista perinnettä ja se suotakoot myös tuleville polville ja lapsille. Niin tänään kun koulut päättyvät kuin ensi vuonna ja tulevinakin vuosikymmeninä.

Suvaitsevaisuus ei siis saa tarkoittaa sitä hyvää hyvyyttä tai ns. kohteliaisuustta luopuisimme suomalaisista perinteistä. Itseasiassa niitä pitää vaalia kansainvälistyvässä maailmassa entistä vahvemmin. Itse kunkin. Opimme niin toisiltamme paljon.

Eli tänäänkin laulamme Suvivirren koulujen päättymisen kunniaksi. Nyt Lopen Kirkonkylän koulun juhlaan ensin palkitsemaan ja jakamaan Kunnon Kaveri -palkinto ja sitten lukion lakkiaisjuhlaan.

Kello jo kohta kymmenen ja takaisin mökillä. Kunnon Kaveriksi – itseasiassa jo 16. kerran sain tänään jakaa tuon palkinnon – kukitettiin tänään Kirkonkylän Koulun 6. luokan Tiitu Peltovuori. Aikanaan ideastani alkaneen palkitsemisen aloitimme TOP-Klubi ry:n nimissä ja sen jälkeen jatkoin sitä yritykseni toimesta ja nyt sitten viitisen vuotta jo Lopen kansanedustaja. Silloin 16 vuotta sitten ensimmäisen palkinnon niiasi itselleen muistaakseni Anna-Maija Pyyhtiä. Silloin kuudesluokkalaisena ja siitä se perinne on jatkunut katkeamattomana tähän päivään saakka.

Alakoululta sitten Lopen Lukion Lakkiaisjuhlaan ja sieltä sitten kiertueelle kutsujen järjestyksessä kiertämään ystäviä, tuttuja ja kokoomusnuoria. Oli mahtavaa saada sellainen nippu tänä keväänä kutsuja nuorilta ja monilta kokoomusnuoriltakin jotka olivat mukana kevään eduskuntavaalikampanjassamme. Tänään oli aika juhlia vuorostaan heitä. Kiertuetta siis tänään Riihimäellä ja Hämeenlinnassa. ONNEA vielä kaikille koululaisille, valmistuneille ja kevään ylioppilaille.

 

 

 

Kommentit