Lauantai, 03.03.2007

Blogi, lauantaina 03.03.2007

TOIVO LAUANTAIT alkavat tänään. Aamulla ensin kampanjoimme yhdessä eri ehdokkaiden kanssa Hämeenlinnan Tavastilan liikekeskuksessa kello 10-12. Kansanedustajatorilla on paikalla paljon ehdokkaita ja käsittelyssä varmasti mielenkiintoisia ja ajankohtaisia aiheita.

Samaan aikaan tukiteamiläiset rakentavat Toivo Lauantain Riihimäen Merkokselle. Merkoksella ohjelma alkaa kello 12 ja paikalla silloin Riihimäen seudun kokoomuslaisia ja tukiryhmäläisiäni enemmänkin. Itse tulen paikalle suoraan Hämeenlinnasta ja jaossa Merkoksella kaasupalloja, kahvia, korvapuusteja ja niitä kortteja ja makeisiakin. Kannattaa siis kaupoissa poiketa.

Riihimäen Toivo Lauantai jatkuu sitten illalla Hämeen Yössä -kiertueen ensimmäisellä iltaohjelmalla yökerho Yövuorossa kello 20-22. Tilaisuus on tarkoitettu ihan kaikille halukkaille – olitpa sitten puolesta, vastaan tai jotain siltä väliltä. Ohjelmassa Käsityöläiset duo, legendaarinen Pikkukakkosen Timo Taikuri ja pientä tarjoiluakin. Vapaa sisäänpääsy 20-22 eli TERVETULOA!

Mielenkiintoinen päivä siis tänäänkin edessä. Kiitos innokkaan tukiteamin ja tekijöiden. Ilman tällaista apua ei näitä juttuja tehtäisi.

Eero Heinäluoma otti sitten lopultakin kantaa SAK:n tv-kampanjaan minkä poisvetämistäkin on jo yrittäjien taholta esitetty ja toivottu. Mainoshan on mauton hyökkäys yrittäjiä ja yrittäjyyttä kohtaan. Ehkäpä turha toivo tuo kampanjan muuttaminen.

Heinäluoma paljasti eilen Ylen vaalitentissä kyllä kieroutuneen huumorintajunsa toteamalla, että SAK:n mainos kokonaan nähtynä ja muiden mainosten keskellä mainoksen huumori tulee enemmän esiin. Tentissä totesi, ettei ole nähnyt kohua herättänyttä mainosta kokonaisuudessaan, mutta osana tv-juttua mainos oli näyttänyt ”aika kovalta”.

No onneksi tällaiset mainokset kääntyvät usein esittäjiään vastaan. Mainonnassakin pitäisi muistaa hyvän maun rajat ja reilupeli – aina. Jostain syystä se on nyt Ihalaisen joukoilta unohtunut vaaleista toisiin?

Eilen Sauli Niinistökin otti asiaan kantaa ja totesi, että myös SDP on vaalikampanjassaan leimannut sinisen Suomen kylmäksi Suomeksi ja haluaa tilalle punaisen Suomen. Samalla Niinistö totesi myös tuoreisiin SDP:n gallupnumeroiden laskuun ja totesi, että puolueen negatiivinen vaalikampanja on kääntymässä kirjaimellisesti negatiiviseksi. Niinistö totesi, että hän arveli myös, että kunhan SAK aloittaa paljon puhutun äänestyskampanjansa, SDP:n suosio laskee entisestään.

Ehkäpä tässä hieman on paniikkinappulankin painamista SAK/SDP:n toimesta, kun gallupit ovat laahanneet Heinäluomalle ja eilen tuorein tutkimus kertoi demarien kannatuksen jyrkästä romahduksesta ja putoamisesta koko vaalikauden alhaisimpiin lukuihin.

Samaan aikaan keskusta ja kokoomus ovat nostaneet kannatustaan. Kokoomus peräti 1,6 prosenttia. Puolueemme on nyt käytännössä jo tasoissa SDP:n kanssa ja nousukierre on hyvä. Toisaalta on hyvä muistaa sekin, että Taloustutkimuksen tekemät selvitykset ovat kautta sivun luvanneet puolueellemme todellista kannatusta pienempiä lukuja – jostain syystä. Tämä selviää hyvin kun vertaa vanhoja tutkimuksia ja toteutuneita vaalituloksia. Mielenkiintoinen kooste sekin. Mutta tämäkin luo uskoa edelleen. Tsempataan yhdessä.

….

Kello 18.00 ja juuri kotiin. Pitkä päivä oikeastaan ihan ilman taukoja takana. Muutama puhelinsoitto vain raossa ja lyhyesti ruokaa muuten menty ahkerasti. Ensin aamulla Hämeenlinnaan Tavastilan Eduskuntavaali-torille missä väkeä olikin aika kivasti liikkeellä. Olen hieman ihmetellyt sitä että osa valittaa ettei väkeä ole liikkeellä. Itse olen ollut enmmän kuin tyytyväinen tapahtumien väkimääriin ja siihen palautteeseen mitä kampanjamme on saanut.

Tänäänkin vaalitoimistomme ja kahvilamme päivysti Riihimäellä kahvila Korva -hengessä. Kahvipannu oli kuumana ja väkeä oli oli sielläkin pysähtynyt oikein kivasti vaikka en itse mukaan tänään ehtinytkään. Mutta näinhän se kampanjamme parhaiten tavoittaa kun samaan aikaan monessa paikassa tapahtuu. Tänään Enduron SM-avauksessa Lahdessakin oli kampanjateamiämme liikkeellä ja HPK:n pelissä Ritarihallissa ja muutamassa muussakin tapahtumassa. Kiitos teille kaikille tekijöille.

No palataan nyt sitten vielä hieman Hämeenlinnaan. Jälleen muutama nuoriopiskelija tuli moikkaamaan varta vasten. Olivat huomanneet lehti-ilmoitukseni Metropoli-lehdessä ja käyneet sivuillani ja nyt halusivat nähdä livenä. Oli kiva jutella ja jos nyt vielä tekin täällä käytte niin laittakaapa sähköpostia tulemaan jos vielä kysymyksiä ilmenee ja soittaakin tottakai saa. Kiitokset myös Hämeenlinnan väelle järjestelyistä. Kaikki oli just eikä melkein.

Hämeenlinnasta sitten Riihimäen kampanjan suurimpaan yksittäiseen tempaukseen eli Riihimäen Toivo Lauantai -tapahtumaan Merkokselle. Väkeä oli sitten täällä liikkeellä todella paljon. Kaasupallot menivät parissa tunnissa ja niitäkin oli sitten varattu useampi sata. Ja kuumamehu, karkit ja kortit tekivät hyvin kauppansa. Muutamia oli keskustan vaalitoimistolta oikein lähtenyt varta vasten minua tapaamaan Merkokselle. Hieno päivä ja ahkera tukiteami.

Tänään keskusteluissa paljon tottakai paikallisia Riihimäen ja seutukunnan asioita, turvallisuuspolitiikkaa, mutta myös elinympäristömme esteettömyydestä puhuimme. Eräs rouva poikkesi poikansa kanssa teltalla ja puhuimme siitä miten motorisoidun pyörätuolin kanssa Riihimäellä pärjää. Toiveita tuli erityisesti lumien lykkäämisestä. Usein jalkakäytävien ja pyöräteiden alut ja loput huonossa kunnossa. Hyvä huomio ja syytä ottaa huomioon. Esille nousi jälleen myös se ikuisuuskysymys rotvallinreunoista. En itsekään ymmärrä miksi reunoista pitää tehdä niin teräviä. Nämä ovat sellaisia juttuja mitä ei muuten ymmärrä jos ei niitä itse koe tai kerrota. Joskus itse kävin kokeilemassa miten pyörätuolilla liikkuminen kadulla onnistuu ja voin myöntää, että koville otti – vaikeaa oli. Näitä asioita ei pidä koskaan ylenkatsoa vaan kysyä niiltä jotka itse joutuvat näiden asioiden kanssa päivittäin tekemisiin.

Viisi tuntia Merkoksella ja kiitokset jälleen tukiteamiläisille hyvästä työstä. Pikkuapulaiset Essi, Janna ja Jesse ahkeroivat kovasti ja isoistakin oli suuri apu. Hieno päivä joka varmasti nostatti vaalitunnelmaa Riihimäellä.

Merkokselta pyörähdin vielä Stonesoulin harjoituksissa. Bändi tekee neitsytkeikkansa Yökiertueemme ensi perjantain WildWestin illassa ja hyvältä näytti meno. Siitä tulee kova ilta.

Nyt hetki kotona ja kello 20 sitten Yövuoroon Riihimäelle. Mukana Hämeen Yössä kiertueemme alkaa ja jatkaa samalla Riihimäen Toivo Lauantaita. Yövuoroon kello 20-22 vapaapääsy ja lavalla mm. Timo-Taikuri ja Käsityöläiset Duo Mica ja Anssi ja mä ihan yleisön seassa vaan. Tervetuloa mukaan oletpa sitten puolesta, vastaan tai jotain siltä väliltä.

….

Tänään rikkoutui myös kotisivuillamme jo 80 000 kävijän raja. Kahdessa viikossa – 14 päivässä sivuilla kävi siis jälleen 10 000 vierailijaa. Huikea määrä ja kova tahti. Kiitos teille kaikille.

timoheinonen.fi -sivujen historiaa:
25.2.2006 – kotisivut avautuvat
13.8.2006 – 10 000 kävijän raja rikkoutui
7.11.2006 – 20 000 kävijän raja rikkoutui
2.12.2006 – Yhden päivän aikana sivuilla ensimmäistä kertaa yli 1000 vierailijaa
2.12.2006 – 30 000 kävijän raja rikkoutui
23.12.2006 – 40 000 käivijän raja rikkoutui
16.1.2007 – 50 000 kävijän raja rikkoutui
30.1.2007 – 60 000 kävijän raja rikkoutui
17.2.2007 – 70 000 kävijän raja rikkoutui
3.3.2007 – 80 000 kävijän raja rikkoutui

….

Mukana Hämeen yössä -kiertueen avaus Riihimäen Yövuorossa keräsi kivasti väkeä. Kahden tunnin ohjelmallisen osuuden aikana väkeä oli liikkeellä vajaa sata ja Käsityöläiset duo Mica ja Anssi sekä Timo Taikuri loistivat. Kiitokset esiintyjille. Mukana oli paljon sellaistakin porukkaa jota en entuudestaan tuntenut ja tukiryhmäänkin liittyi useampia uusia jäseniä.

Pitkä päivä päättyi siis hyviin tunnelmiin ja intoa porukalla näyttää riittävän. Huomenna päivällä hetki aikaa kampanjan loppusuunnittelulle ja sitten Riihimäen kautta Parolaan Panssarimuseolle vaalipaneeliin.

Kommentit