Lauantai, 02.06.2007

Blogi, lauantaina 02.06.2007

Tänään valkolakin saa yli 29 000 uutta ylioppilasta. Myös koulujen kevätlukukausi päättyy tänään kesäkuun ensimmäisenä lauantaina ja valmistumistaan juhlii yhteensä lähes 170 000 oppilasta. Yksi suuri urakka elämässä on silloin suoritettu ja on aika juhlia hetki. Sitten on jälleen aika katsoa eteenpäin kohti uusia unelmia. Onnea kaikille tänään juhliville!

Oma päiväni alkaa tänään entisen tai oikeastaan vielä nykyisenkin oman kouluni kevätjuhlasta. Palkitsen tänään tavan mukaan koulun Kunnon Kaverin ja samalla hieman haikeissakin tunnelmissa vietän opettajana ainakin toistaiseksi koulumme viimeistä kevättä. Keväällä päätin jättää virkani nyt uuden pestin varmistuttua. Näin kouluumme saadaan uusi pätevä ja toivottavasti pysyvä hyvä opettajana. Tällä omalla toimellani uskon auttavani tässä ja jo nyt onkin tiedossa, että virkani ”00007 ja lupa opettaa” on täytetty. Tuntuu siinäkin mielessä hyvältä.

Juhlan jälkeen toisenlaiseen tunnelmaan, kun saatamme hyvän ystäväni aviomiehen ja hyvien ystävieni isän ja Patun viimeiselle matkalle. Voimia Kotimäen väelle.

Illalla palaan jälleen toisenlaisiin tunnelmiin. Vietämme hieman läksiäisiäni koulumme väen kanssa ja sitten vielä lupasi ajella illalla Hämeenlinnan kahden ystäväni 30-vuotispäiville.

Sellainen päivä siis tänään luvassa. Turhankin paljon samaan päivään. Erilaisia tunnelmia, mutta tärkeitä hetkiä monelle. Aurinko kuitenkin voi kaikille toivottaa – sitä me tarvitsemme – niin kuin hymyäkin – joka päivä – vaikeanakin.

….

Päivä vei tunnelmista toisiin. Aamulla ensin koulumme kevätjuhla ja todistustenjako. Virallisesti tämä oli tietyllä tavalla minun viimeinen kevätjuhla. Irtisanouduin virastani maaliskuun vaalien jälkeen ja virallisesti uusi opettaja aloittaa paikallani 1.8.2007. Silloin eronpyyntöni astuu voimaa. Olen iloinen, että toiveeni toteutui. Maalisvaalien jälkeen en miettinyt hetkeäkään kun minulta kysyttiin aiotko pitää opettajan virkasi. Vastaukseni oli ”En” – ”Haluan antaa paikan auki ja toivon, että siihen saadaan vakinainen hyvä opettaja. Se on reiluinta lapsia, perheitä ja koulua kohtaan”. Toiveeni toteutui ja jo koulunkäyntiavustajasta tuntemani ja sen jälkeen opettajaksi opiskellut Salla Kilpinen jatkaa virassani. Hyvä opettaja. Onnea Sallalle ja koululle.

Juhlassa palkittiin Kunnon Kaverina Helly Ahlqvist. Hellystä tuli koulune 12. Kunnon Kaveri ja lupasin jatkaa perinnettä nyt sitten kansanedustajana. Se on upea perinne mitä kannattaa ja jatkaa – hyvien tapojen ja reilun kaveruuden -vaalimista. Juhlan jälkeen opettajat muistivat minua läksiäislahjana Siperian pihtalla, minkä he olivat nimenneet Perunakuuseksi. No se tarina on omansa. Kakkukahvien jälkeen vaihdoin puvun pois ja sitten kuusen istutukseen. Paikka löytyi ja se muistuttaa minua tästä eteenpäin koulustamme, entisistä oppilaistani ja työkavereistani ja upeista vuosista. Haikea mieli.

Sitten tummapuku päälle ja hautajaisiin. Tunnelma vaihtui siis täydellisesti. Kaunis tilaisuus – kesäinen – mikä sopi Urholle hyvin. Voimia.

Sitten jälleen vaatteiden vaihtoon ja illalla vielä kahden hyvän ystäväni Sannan ja Jonnan 30-vuotisjuhlat. Sitä ennen söimme vielä opettajien kanssa Riihimäen uudessa Apollossa.

Kommentit