Lasiosaaminen palaa vahvasti Riihimäelle.

Blogi, lauantaina 09.11.2013

Tänään lauantaina sain olla vieraana, kun lasitaitelijat Marja Hepo-Aho ja Kari Alakoski avasivat oman Galleriansa ja lasistudionsa Riihimäelle. Riihimäen Lasin vanhat tilat heräävät henkiin ja Wanha Lasitehdas sykkii entistä vahvemmin aiempien toimijoiden rinnalla. 

Taiteilijat esittelivät tänään perinteistä lasitekoa ensin parin tunnin ajan. Puhaltajamestari Kari Alakosken ja Vuoden 2012 Nuoren Kädentaitajan Marja Hepo-ahon käsissä ja puhalluksessa lasi sai uusia muotoja. Kaunis luonnonkivi sai päälleen uniikin lasimaljan. Todella kaunis ja hieno taide-esine vaikkapa kastemaljaksi. Omasta pihasta vaikkapa kivi tai kivi suvun mailta menetetystä Karjalasta tai muualta kotikonnuilta ja sen päälle suvun kastemalja ja tai muu lasimalja. Sellainenkin onnistuu Marja Hepo-ahon suunnitteleman teoksen kanssa. Miettikääpä.

Kari Alakoski on tehnyt pitkän uran lasin parissa Iittalan ja Nuutajärven kautta ja nyt hän puhaltaa uutta tuulta Riihimäen Wanhaan Lasitehtaaseen. Kaunis ja tunnelmainen paikka ja pieni mukava näyttelytila ja shoppi. Kannattaa ehdottomasti käydä vaikkapa joululahjaostoksilla.

Galleria Mafka ja Alakoski tarjoaa myös erilaisia lasi-iltoja lasinpuhaltamisen, hyvän musiikin, kuvataiteen ja hyvän ruuankin parissa. Sellaisessa sain siis tänään olla avajaisten kutsuvieraana mukana. Mutta sellaisia voi myös tilata omalle ystäväporukalle tai yritysvieraillekin. Varmasti ikimuistoinen ja sykähdyttävä ilta Wanhan Lasitehtaan saloissa.

Mahtava paikka. Kurkatkaapa lisää netistä: www.mafka.fi ja www.karialakoski.com ja menkää Wanhalle Lasitehtaalle käymään.

….

Tänään avasin toisen sivun blogiini ihan vain siksi, että halusin nostaa uudelleen henkiin heräävän Riihimäen lasin vahvemmin esille. Samalta alueelta löytyy myös tutustumisen arvoinen lasimestari Pekka Paunilan Lasistudio kuten myös nuorten Alakosken entisten oppilaiden Lasismikin. Wanha Lasitehdas siis sykkiin uudelleen Riihimäen lasia.

Muuten tänään hieman syysflunssaa podettu. Kurkkua kutittaa ja hieman perhekin flunssainen. Otettu siis rauhallisesti vain tämä päivä. Lyhyesti piipahdin Loppijärven rannalla päivällä Pekkalassa ja nyt koti-ilta. Ja huomenna olisi se Isänpäivä. Tehtävistäni tärkein, arvokkain ja se mistä olen ylpein. Isä.

Kommentit