Lasia ja Muotia huomenna Lehmustiellä – Näyttää aurinkokin meitä hellivän

Blogi, perjantaina 27.05.2016

Koko kevään olemme kaiken kiireen ja työn keskellä valmistelleet toista kertaa järjestettävää Lasia ja Muotia -tapahtumaa. Tapahtumamme kerää vanhaan Lehmushoviin suuren määrän suomalaista osaamista ja Kati Kokkosen Salonkimuotinäytöksissä Lehmustien kartanon saliin astelee maamme huippumalleja niin Jukka Rintalan kuin Aurora Raiskisenkin uniikeissa luomuksissa. Muotisuunnittelija Aurora Raiskinen esittelee samalla myös uuden Aurora-mallistonsa ja aurinkoisessa säässä upeat mallit ihastuttavat myös lehmusten varjossa kartanon puutarhassa. Suomalainen osaaminen ja tekeminen onkin pääosassa Lasia ja Muotia -tapahtumassa. Aamulla kun ikkunasta katselin ulos niin täydellinen auringonpaiste sai hymyn kasvoille ja Visa Maikkarilla lupasi samanlaisen sään ja jopa paremman jatkuvan huomennakin. Lehmustien Juhlatalon puutarha on upea kesäisinä päivinä ja jo yksin sitäkin kannattaa ajella ihastelemaan, mutta huomenna myös upeaa tapahtumaamme ja sen tarjontaa.

140523104643_0

Muotisuunnittelija Jukka Rintala tuo Lehmustielle jälleen upeimmat uniikit uutuutensa. Ja koko päivän Lasia ja Muotia -tapahtumassamme palvelee myös Jukan shoppi mistä voi hankkia upeimmat ja tyylikkäimmät asut myös kevään ja kesän juhliin.

10346656_10152457088841670_307777733039884394_n

Muotisuunnittelija Aurora Raiskinen esittelee näytöksissämme uuden Aurora-mallistonsa ja upea Yacine Samb nähdään tälläkin kertaa kartanon käytävillä ja puutarhassa kahdessa Salonkimuotinäytöksessämme.

13131537_10208302342609720_2281080472281885248_o 11079596_10205464000852950_6757060118317719717_n (1) 1034023 LasiaMuotia2015-5393 4b3f41f53e2809e1405898d4ae201c14Lasia ja Muotia kerää siis yhteen maamme parhaita tekijöitä. Salonkimuotinäytösten lisäksi tapahtumassa nähdään mm. lasitaiteilijat Mafka & Alakoski. Marja Hepo-aho tekee lasikoruja paikanpäällä ja läheisellä lasistudiolla pääsee seuraamaan juuri lasinpuhaltamisen maailmanmestaruuskilpailujen kakkoseksi puhaltaneen Kari Alakosken työskentelyä. Lasistudiolta voi hankkia myös hienoimmat lahjat vaikkapa kevään ylioppilaille. Salonkimuotinäytöksiin oman uuden vivahduksen tuovat myös GANT:n kesän uutuudet ja muutama komea miesmallikin. Kartanon salissa ja lasiverannalla esittäytyvät koko päivän ajan myös hämeenlinnalainen Aistikas käsityönä tehtyjen korujen kanssa ja upea Sirpa Kalliola puolestaan tuo tapahtumaamme Viona Blun kalannahkaiset design-laukkunsa. Laukut siis tehdään uskokaa tai älkää kalanperkuujätteistä eli todellakin ekologista. Kenkäsuutari Mira Saxberg esittelee suomalaista valmistavan suutarin ja designerin osaamista ja taiteilija Netta Tiitinen pystytään ateljeensa puutarhaan suurten puiden suojiin.  Muotisuunnittelijoilla Jukka Rintalalla ja Aurora Raiskisella on myös koko päivän omat shopinsa mistä löytää kauneimmat ja huomatuimmat asut vaikkapa vielä edessä oleviin kevään ylioppilas- ja valmistujaisjuhliin. Suomalainen osaaminen, käsityö, taide ja kivijalkakauppa tarvitsee meitä kaikkia. Lasia ja Muotia -tapahtuma nostaakin esille suomalaisia tekijöitä niin muodin, lasitaiteen, yrittäjyyden kuin käsityön saralta. Suomalainen ruoka on myös tapahtumamme yksi kivijalka. Anne ja Marko Malinen vastaavat Lehmustien Juhlatalon Kafeteriasta koko päivän ajan ja ulkona vaikkapa kotiin tuliaisiksi voi ostaa Mikkolan Suoramyynnin Maalaistorin herkkuja.

Lasia ja Muotia – Suomalaisen osaamisen ja kivijalkakaupan päivään Suomen lasipääkaupunkiin Riihimäelle odotetaan jälleen paljon ihmisiä. Parkkipaikkoja löytyykin lähialueelta mm. vanhan lasitehtaan lähettyviltä. Tapahtuma järjestetään lauantaina 28.5.2015 klo 11-16 Lehmustien juhlatalossa (entinen Lehmushovi, Lehmustie 1). Päivän kohokohtina nähtävien salonkimuotinäytösten kampauksista vastaa HiusStudio D’sign. Ja mallit nähdään päivän kaksi kertaa esityksissä kello 12 ja 14.30.

En malttaisi millään odottaa huomiseen, mutta pakkohan se on ja tänään vielä edessä tiukka työpäivä eduskunnassa. Kokousrumbaa…

Kello 21.59 ja hetki sitten Lehmustien Juhlatalolta tänne Loppijärven rantaan Pekkalaan. Lehsmustiellä kaikki valmista huomista varten. Viimeiseksi paikalle upean kokoelmansa toi maestro Jukka Rintala ja luvassa todellakin upea kavalkadi muotia ja suomalaista osaamista.

Eduskunnassa tänään aamusta ensin vedin valtiovarainvaliokunnan asunto- ja ympäristöjaoston kokouksen liittyen talouden kehyksiin ja myös tämän vuoden lisätalousarvioon. Valitettavasti totta on että Talvivaara ei ole ainoa ongelmakaivoksemme vaan tänään jouduimme käsittelemään lisärahaa kanadalaisen kaivosyhtiön suomalaisen tytäryhtiön konkurssipesälle ympäristöongelmien kuntoonlaittamiseksi. Minusta olisi syytä pohtia vastuiden ulottamista myös konsernin pääyhtiöön tällaisessa toiminnassa missä ensin rahat on sinne kaivettu. Asiaa on syytä pohtia.

Jaoston jälkeen sitten valtiovarainvaliokunnan kokous ja täysistunto missä keskustelussa tänään myös talousasiat. Myös taustaneuvotteluissa on valmisteltu paikallisen sopimisen asiakokonaisuutta. Itse olen sitä mieltä, että hallituksen ei tule hyväksyä kompromissiesitystä jos se ei aidosti paranna yritysten ja työntekijöiden asemaa sopia keskenään palkoista ja työajoista. Kokoomuksen ei tule esitystä hyväksyä jos se ei näitä vaatimuksia ja myös keskustankin ennen vaaleja lupaamia raameja täytä. On esitetty, että jotkut esillä olleet mallit voisivat jopa huonontaa tilannetta vaikka otsikossa puhutaankin paikallisesta sopimisesta.

Mutta nyt hetki vielä kaunista kesäiltaa ja valoista kesäyötä järvenrannassa. Huomiseen!

Kommentit