Lämpimät onnittelut Matti Mattsson! – Tokion Olympialaisten mitalitili auki

Blogi, torstaina 29.07.2021

Hieno herätys uuteen aamuun! Matti Mattsson ui täydellisen finaalin rintauinnin 200 metrin Olympiafinaalissa. Ja mikä aika!

2.07,13!

Mattssonin aika on uusi Suomen ennätys, mutta myös Pohjoismaiden ennätys. Ja uinnillaan porilainen parantaa omaa  ennätystään kerralla yli sekunnin. Lämpimät onnittelut Matti! Upea ura saa upean ja ansaitun taistelukruunun!

Mattsson taisteli matkan aikana jopa olympiavoitosta. Sen kuitenkin nappasi lopulta australialainen Izaac Stubblety-Cook ajalla 2.06,38 ennen hopealle uinutta Alankomaiden Arno Kammingaa. Kammingan aika oli 2.07,01.

Eilen myös koti-Suomeen ampujamme Eetu Kallioinen. Neljässija oli Eetulle luonnollisesti karvaspala. Pitkään nuori loppilaismies taisteli aina olympiakullastakin, mutta kaksi pahaa virhettä pudottivat juuri ulos mitalitaistelusta. Tulos kuitenkin huikean kova Eetun ensimmäisistä olympialaisista ja olen varma, että ne mitalit ovat vielä sieltä tulossa. Onnea siis Eetu huikeasta työstä ja hyvästä ammusta. Ja kiittää täytyy myös siitä miten jälleen teit samalla piskuista kotikuntaammekin tunnetummaksi. Moni taas tietää missä on Loppi ja ennen muuta kuka sieltä tulee!

Tervetuloa kotiin!

….

Kansanlaulukirkko Santa Pirjolla

Kauniiksi kääntynyt kesätorstai sai upean ja tunteikkaan päätöksen Santa Pirjossa. Tämän illan torstain iltahartaus oli Kansalauluhartaus ja samalla myös Lopen viikon kunniaksi kansallispukujen tuuletuskin. Väkeä kivasti liikkeellä, vaikka korona vielä hieman ihmiset – ihan aiheellisesti ja syystäkin – pitää varpahillaan. Iso kiitos pelimanneille illan soitosta ja Lopen seurakunnalle järjestelyistä. Tekipä hyvää tämä illan hartaushetki.

Ennen Pyhä Birgitan Kirkon iltahartautta kävimme vielä Lopen torilla. Meidän kesätorstai-iltojen Kesätoreista on tullut jo käsite ja tänäänkin tori täynnä väkeä ja isommaltakin alueelta. Illan ohjelmassa tänään mm. Valtti ja Maltti Pikkukakkosesta viihdyttämässä ensin perheen pienempiä ja sitten yhteislauluiltaa Jari Puhakan johdolla. Ja kun illan teemana oli liikenne, niin paikalla totta kai myös poliisi, Liikenneturva, Lopen VPK ja myös sairaankuljetuskin. Kiva ja onnistunut ilta tämäkin ja torilla jo hieman suunnittelimme ensi vuodenkin kesätoreja. Kivoja ideoita tulee toriväeltä ja viedään niitä ehdottomasti eteenkin päin ja toivottavasti myös toteutukseen.

Nyt kello jo 21.05 ja aika kiittää tästä päivästä. Kansanlaulukirkon tunnelmia ja myös hieman videotakin löytyy tuolta Facebook-sivuni puolelta. Ja onhan siellä Valtin ja Maltikin iloittelua hieman videolla. Hyvää kesäiltaa teille kaikille!

 

 

 

Kommentit