Lakia tulee aina noudattaa.

Blogi, torstaina 11.07.2013

Viime viikonlopun ministeri Päivi Räsäsen puhe on aiheuttanut hienoisen kohun. Puhe on ainakin uutisoitu niin, että ministeri olisi todennut Raamatun olevan lain yläpuolella (IL 10.7.2013). Räsänen oli todennut puheessaan, että ”Kaikilla meillä on tullut eteen tilanteita, joissa joudumme miettimään, rohkenemmeko toimia vastoin yleistä mielipidettä tai normia, porukan painetta tai jopa lakia, jos nämä ovat Jumalan sanan vastaisia.”

Olkoot yhteys puheessa mikä tahansa niin tämä on kova puhe tai kehotus sisäministeriltä. Ministerinä antamassaan valassa kuitenkin Räsänen on luvannut, että ”minä virassani noudatan perustuslakeja ja muita lakeja sekä toimin oikeudenmukaisesti ja puolueettomasti kansalaisten ja yhteiskunnan parhaaksi”.

On varmasti totta, että tunnin mittaisesta puheesta on nostettu esille vain irrallinen osa. Mutta ministerin ja puoluejohtajan pitää kyllä tietää se, että puheet kuunnellaan tarkkaan ja niiden sisältö tulkitaan tarkkaan.

Itse olen sitä mieltä, että kaikkia lakeja tulee noudattaa. Ei voi olla niin, että jokainen voisi ottaa oman uskontonsa mukaan erivapauksia eri laista. Olen varma, että jotkut toimisivat ministeri Räsäsen kannustamalla tavalla ja varmasti islam antaisi joillekin toisenlaisia ”oikeuksia” tai joku muu uskonto. Meillä lait on tehty sitä varten, että niitä noudattaa kaikki uskonnosta tai taustastaan riippumatta. Tästä tulee pitää kiinni jatkossakin. Demokratiaan kuuluu, että enemmistön mukaan lakeja säädetään ja niitä tulee myös vähemmistöön jääneiden noudattaa. Jos tästä periaatteesta lipsuisimme olisimme murentamassa koko demokratian kulmakiven.

Minusta ministeri Räsäsen tulkinta tai ohje on väärä, kun hän on todennut, että joskus kristitty joutuu miettimään jopa toimimista vastoin lakia, jos laki on ristiriidassa Raamatun opetusten kanssa.

Onneksi myöhemmin Räsänenkin totesi, että kaikkia lakeja tulee noudattaa. Toivottavasti hän myös myöntää puheensa olleen harkitsematon.

Tangomarkkinoita ja nyt jännitetään Kuningatarfinaalia. Heidi Pakarinen oma suosikkini ja katsotaan miten kisassa käy. Harmi, että paikan päällä ei tätä kisaa ole nyt mahdollista katsoa, mutta katsotaan järven rannassa kotisohvalla. Taitavia laulajia ja hieno tunnelma välittyy tv:nkin kautta.

Tänään vapaapäivä ja ratsastusviikon neljäs päivä viimeistelytreenin ja rataharjoitusten kanssa. Ihan kelpo veto viikon vaikeuksien jälkeen ja hyvä fiilis jäi lauantain kisaa silmällä pitäen. Katsotaan mitä se tuo sitten tullessan kun kilpailuni käynnistyy jo 11. kerran. thDERBY siis taas hymyssä suin mittaa ratsastusvuotemme satoa.

Huomenna minulla kunnia saada avata uusi Maailmanmestareiden Puisto Hyvinkään motocross-radalle. Idea puistosta syntyi heitostani MM-motocrossin lehdistötilaisuudessa. Kiss Hyvinkää -tempauksen ympärillä oli tarkoitus istuttaa radalle yksi puu merkkinä ympäristövastuustamme ja halustamme tehdä moottoriurheiluakin vastuullisesti, ympäristö- ja luonto huomioon ottaen. Ideoin keskustelussa, että miksi emme samalla istuttaisi jokaiselle paikalla olevalle maailmanmestarille omaa puuta ja näin syntyi idea Maailmanmestareiden puistosta. Huomenna paikalla Heikki Mikkolan johdolla 10 crossin maailmanmestaria ja syntyy pieni ”metsä”. Puheeni juuri hahmottelin huomiseksi ja siitä sitten käyntiin historian ensimmäinen MX1 ja MX2 MM-viikonloppu Suomessa.

Arvoin tänään illalla myös kaksi VIP-lippua Hyvinkään MM-viikonlopulle. Statustani jakoi yhteensä 612 FB-kaveriani ja muuta ja heistä onni suosi Tomi Hietasta. Tomi lähtee viikonloppuna jonkun kaverinsa kanssa katsomaan maailman kovimpien motocross-kuljettajien MM-taistelua Hyvinkäälle parhailta paikoilta VIP-vieraana! Kiitos kaikille osallistuneille ja onnea valtavasti Tomille!

Ja tervetuloa myös kaikki muutkin Hyvinkäälle kisaa seuraamaan. Upea moottoriurheiluviikonloppu luvassa. Ja samalla matkalla ehtii piipahtaa vaikka avautuvilla Asuntomessuillakin. Niin ja pelataanhan Hyvinkäällä myös pesiksen Itä-Länsikin. Kommentit