Historian ensimmäinen Suomessa järjestettävä motocrossin MX1- ja MX2-luokkien MM-osakilpailu ajetaan ensi viikonloppuna Hyvinkäällä 13.-14.7.2013.

Blogi, keskiviikkona 10.07.2013

Viikonloppu tuo Hyvinkäälle motocrossin kaikki parhaat kuljettajat ja luvassa säänkin puolesta erinomainen viikonloppu. Tapahtuma viikonloppu on muutenkin talousalueellamme aikamoinen. Hyvinkää isännöi samaan aikaan pesäpallon Itä-Länttä ja kaupungissa aukeaa myös Asuntomessujen portit.

Jo perjantaina Hyvinkäällä alkaa tapahtua. Mediatilaisuudessa esitin, että Hyvinkäälle perustettaisiin Maailmanmestareiden Puisto. Idea sai heti tuulta siipien alleen ja perjantaina kymmennen maailmanmestaria istuttaa oman puunsa Hyvinkäällä. Heikki Mikkola ja Pekka Vehkonen isännöivät mestarikollegoitaan Antonio Cairolia, Harry Evertsiä, Stefan Evertsiä, Eric Geboersiä, Jeffrey Herlingsiä, Heinz Kinigadneriä, Jacky Martensia, ja Joël Smetsiä Mestareiden Puiston avajaisissa ja istutustalkoissa. Hanke on osa KISS Hyvinkää (“Keep it Shiny and Sustainable”) hanketta ja sillä haluamme osaltamme osoittaa sen, että ympäristökysymykset ovat myös meille lähellä sydäntä ja itseasiassa näissä lajeissahan koko ajan kehitetään ja tehdään uusia innovaatioita laitteisiin jotka myöhemmin tulevat sitten siviiliversioihinkin käyttöön. Näistä osa on ympäristöinnovaatioita ja osa turvallisuusasioita. Esimerkkejä motorsportin vastuullisuudesta ja kehitysalustasta on lukuisia mm. autojen puolella lukkiutumattomista jarruista turvavöihin ja puhtaimpiin moottororeihin.

Palaan crossin MM-viikon tapahtumiin vielä täällä blogissani, mutta kannattaa nyt jompi kumpi viikonlopun päivä varata maailman kovimmalle crossisirkukselle kun se vihdoin Suomeen saadaan. 

Niin js sain kaksi extra VIP-lippua viikonlopulle. Tein Facebookiin statuksen, jota tykkäämäälää ja jakamalla torstaihin mennessä pääsette mukaan arvontaan. Arvon liput tykkääjien ja jakajien kesken. Käykääpä Facebookissa tykkäämässä: Timo Heinonen Facebookissa.

Nyt minä lähden ratsaille… Kukas suomalainen urheiluvaikuttaja muuten aikanaan vertasi motocrossia moottoriratsastukseen? Vastauksen paljastan täällä illalla.

Kello 22.35 ja vauhdikas koti-ilta takana. Aamulla ratsastettu leiriviikon kolmas päivä ja askelia parempaan. Huomenna vielä jatkamme rataharjoituksilla ja katsotaan mitä se sitten lupailee viikonlopulle. Hauskaa ainakin luvassa, mutta mitä kentällä niin sen näemme.

Lupasin vastauksen tuohon motcross-vertaukseen. No sen teki itse suuri urheilumies Lauri Tahko Pihkala aikanaan. Se minusta hyvin kuvasti sitä arvostusta crossia kohtaan mitä kovan urheilun mies tunsi. Ja onhan se niin, että tuollainen motcrossin erä on jotain aivan käsittämätöntä rankuudessaan ja raakuudessaan. Saa mennä koittamaan.

Viikonloppuna ei itse kokeilemaan Hyvinkäällä pääse, mutta katsomaan pääseen. MM-sarjan promoottori Youthstream tuo yhden upeimmista urheilutapahtumista, motcrossin MM-sirkuksensa, Hyvinkäälle. Viivalla nähdään tämän päivän kaikki maailman kovimmat motocrossajat, jota ottavat toisistaan mittaa suomalaistähtien toimiessa haastajina. Jo yksin näkemisen arvoinen heppu on lajin kuusinkertaisen maailmanmestarin Antonio Cairolin tulo Suomeen ja ensimmäinen kilpailu maaperällämme. Ja MX1-luokassa puomin takana myös sellaiset herrat kuin Clement Desalle, Gautier Paulin tai Jeremy Van Horebeek ja Ken de Dycker. Ykkösessä ei taida suomalaiskuskeilla olla mahdollisuuksia palkintokorokkeelle. Pisteetkin ovat jo tässä seurassa ihan kelpo suoritus.

MX2-luokassa voittaja lienee Alankomaiden Jeffrey Herligs. 18-vuotias nuori puukenkämaan kasvatti on ollut luokassan pitelemätön. Herlingsille 20 erävoittoa 22. Kari Tiainen toteaisi, että ”Kova porukka”. Meidän Harri Kullas pystyy tässä luokassa yllätyksiin. Se ei kuitenkaan todennäköisesti tarkoita paikkaa palkintokorokkeella, mutta kympin sakissa joka tapauksessa. Tai minäpä veikkaan, että jos katsomot on täynnä ja mekkala ja kannustus sen mukaista niin Harrihan kirmaa Kotarillaan palkintopallille kotikisassa. 

Mutta huikea tapahtuma siis joka tapauksessa luvassa. Kuskien lisäksi paikalle tulee ja on jo tullutkin Youthstreamin kahdeksan rekkaa ja 150 henkilön johtoryhmä. Tehdastiimeissä on mukana 240 henkilöstä ja 30 rekaa. Niin ja ei ihan pienestä jutusta ole kyse maailmallakaan. Hyvinkään kisa lähetetään suorana 50:een maahan ja vielä jälkilähetyksenä 70 maahan. Katsojia Hyvinkään Suomen GP:llä tulee olemaan yli 55 miljoonaa. Kannattaa siis hymyillä katsomossa ja laittaa Suomenliput heilumaan.

Tässä muuten Vuoren Tapsan mainiojuttu Hyvinkää crossi-historiasta: Hyvinkään MM-motocross ja se ensimmäinen kerta.

Perjantaina legenda, maailmanmestari, Heikki Mikkola istuttaa oman puunsa 9 muun motocrossin Maailmanmestarin kanssa Hyvinkäälle avattavaan Maailmanmestareiden Puistoon. Mikä puu sinusta sopisi parhaiten Mikkolalle?

 

Tiedän, että osa odottaisi nyt kannanottoani ministeri Päivi Räsäsen uskonto vai laki -puheeseen tai muutamaan muuhunkin ajankohtaiseen aiheeseen. Nyt en niistä kirjoita mitään. Taidan mennä kuistille katsomaan kun sade tulee Loppijärven yli. Jylhän näköistä.

 

 

Kommentit