Lähes 50 kesätapahtumaa ja syksyynkin parikymmentä – Siitä on kansanedustajan kesä tehty.

Blogi, sunnuntaina 07.09.2014

Tänään syksyn kierros jatkui toista päivää Päijät-Hämeessä. Eilen olin Kärkölän Syysmarkkinoilla ja tänään sitten Nastolan markkinoilla. Kesän aikana siis tullut kierrettyä aika moinen kierros täällä Hämeessä, mutta myös muualla ympäri Suomen ja aika monta päivää niistä yhdessä Ben Zyskowiczin kanssa. Ben tartuttanut minuun tämän kiertämisen ”taudin”. Ei vaan kiersin jo markkinoita ja tapahtumia valtavasti ennen kansanedustajan työtäkin ja aina nykyäänkin sen oman Kokoomus-teltan lisäksi vietän tunnin tai pari siellä ihan markkinakojuja kierrellen ja torikahvilla istuen. Ne vain niin kuuluvat mun kesään.

Nastolan Syysmarkkinoilla tänään täysin samanlainen aamu kuin eilen Kärkölässä. Aikamoisessa puurosumussa matka ja sitten hetkessä auringon noustua usva katosi ja oli kesäisen lämmintä. Nastolan Kokoomuksella oli teltta parhaalla paikalla keskellä markkina-aluetta ja sen väkimäärässä huomasi. Naapurikojut olivat valittaneet, että Kokoomuksen teltta ruuhkauttaa käytävän 🙂 Se kertoo hyvin miten paljon väkeä meidän teltalla oli. Vuosien varrella Nastolasta on tullut paljon myös tuttuja. Osa jo motorsport-ajalta ja osa nyt viime vuosilta. Tänään olikin hieno päivä nastolalaisten motorsportkavereiden kanssa lukea tuore uutinen Monzasta kun Valtteri Bottaksen uusi jatkosopimus julkistettiin. Vale tehnyt mahtavaa työtä kotikuntansa eteen ja myös suurella sydämellä mennyt aina urheilussakin. Muistan miehen jo kartingajoilta kun kisoja MTV3:sen Motorforumin toimittajana kiersin. Nuorimies jäi lähtemättömästi jos silloin mieleeni ja nyt ollaan tässä. Pojasta on kasvanut voittaja ja olen varma, että pian myös mestari. Tänäänkin Monzassa Vale näytti taitojaa ohitusten kanssa vaikka nelostila ei ihan ollutkaan sitä mitä kisasta alunperin lähdettiin hakemaan. Uskon, että pari voittoa vielä tälle vuodelle kirjataan tälle nastolalaiselle.

Mutta aika paljon tänään puhutti myös Päijät-Hämeen suuri kuntaliitosselvitys. Itseasiassa jo eilen Kärkölässäkin sama aihe aika monessa keskustelussa esillä, Itse en kuntia lähde neuvomaan mitä pitää tehdä. Jokainen kunta tietää parhaiten itse miten tulevaisuudessa parhaiten pärjää ja pystyy hyvät palvelut kuntalaisille tarjoamaan. Mutta siitä olen varma, että aika harva kunta täällä tulee tulevaisuudessa yksin pärjäämään ja ainakin yhteistyötä tarvitaan lisää ja rohkeutta myös miettiä palveluitakin suuremmillakin alueilla. Kuntaraja ei saa olla este hyville peruspalveluille. Ja juttua riitti myös Ukrainan kriisistä ja Venäjästä ja myös kouluasioista tänäänkin useampi juttusilleni tuli. Aika hyvä kirjo siis aiheita laidasta laitaan.

Nyt kotona ja kello 18.12. Pieni pyörälenkki jo tehtiin ja nyt pitkästä aikaa vapaata ja koti-ilta. Tammenterhoja lapsien kanssa kerättiin ja katsotaan kuinka hyvin nämä itävät ensi keväänä. Viime vuoden sadosta aika hyvä tammimetsä sai alkunsa. Ja ehdinhän minä sentään viikonlopun aikana myös muutaman puunkin istuttaa. Pekkalan mökin puulajipuistoni sai nyt pari hienoa kumopataa sekä purppurakuusen ja kultakuusen. Ja tarkoitus vielä tänä syksynä saada lisää muutama muukin erikoisuuskin. Katsotaan.

Huomenna Helsinkiin ja eduskuntaviikko käyntiin nyt jo maanantaista.

 

 

Kommentit