Kyllä, Suomi tarvitsee arkistenasioiden ministerin.

Blogi, maanantaina 11.11.2013

Puhemies Eero Heinäluoma esitti maahamme jälleen lisää ministereitä. Nyt tarvittaisiin hänen mukaan arktistenasioiden ministeriä. Itse olen mieluumminkin sitä mieltä, että ministereiden määrää tulisi nykyisestä vähentää. Useammankin pestin voisi yhdistää vanhan mallin mukaisesti oikean salkun kokoisiksi. Viestintäministerin tehtävät voisi hyvin palauttaa Liikenne- ja viestintäministerin salkkuun, missä myös asuntoministerin tehtävät voivat hyvin olla. Tarvitaanko sosiaali- ja terveysministeriöön kahta salkkua. Minusta ei vaan osaava sosiaali- ja terveysministeri hoitaa pestin. Ja kehitysministerinkin laukku on kovin kevyt ja ne tehtävätkin voisi hyvin yhdistää ministerin salkuksi. Esimerkiksi Ahonkin hallitus pärjäsi hyvin 16 ministerillä ja ajat olivat todellakin kovia.

Eli itse en innostu lisäämään enää ministereiden salkkuja. Näyttää siltä, että osalla on nyt kova halu jo lisätä salkkuja. Nykyinenkin 19 ministerin määrä on todella laaja ja salkut kovinkin eri painoisia. Mutta näyttää osaa vaivaavan sen miten 19 salkkua jaetaan kolmen puolueen kesken. 7+6+6 ei varmasti kaikkia miellytä, joten nyt herätelläänkin salkkumäärän lisäämistä. Onkohan lopullinen salkkumäärä sitten 21 kun Keskusta hallitustaan rakentaa. Näyttää siltä, että valmistelu on jo kovin pitkällä vaikka aikaa vaaleihinkin on vielä toista vuotta ja ensin pitäisi sieltä vaaleista se valtakirjakin saada. Ministerisalkkujakin osa puolueista on jo kovaa eduskunnassa jakamassa.

No minusta ministerimäärää pitää siis seuraavassa hallituksessa vähentää. Se on osaltaan myös säästöä tässä tilanteessa kun säästöpaine on kaikkialla kova.

Jos jotain tämä maa nyt kaipaa niin arktistenasioiden ministerin sijaan arkistenasioidenministeriä. Tuntuu hämmeltävältä, että jo viime kaudella käytännössä valmiiksi tehty varhaiskasvatuslaki makaa jossain, lukion uudistaminen odottaa ja puhumattakaan terveyskeskusten toimivuudesta ja muusta. Myös asuntotuotanto junnaan jne. Nyt siis tarvittaisiin ihan sellaista arkistenasioidenministerin työtä.

Sanon siis kyllä arkistenasioiden ministerille.

Tänään arkistenasioiden hoitoa minunkin ohjelmassa. Maakuntapäivää ja illalla sitten kalenterissa kotikunnan valtuuston kokous. Veroprosentit päätetään tänään ja mikä hienointa meillä Lopella ei ole tarvetta korottaa veroprosenttia. Asiat on hoidettu viime valtuustokaudella kuntoon ja sitä hedelmää saamme nytkin nauttia. Toki jatkossa taloutta pitää hoitaa hyvin ja huolella muuten tie ei pysy näin tasaisena.

Mutta nyt päivän ohjelman pariin.

Kello 21.48 ja iltaa jo kotona. Lopella verovaltuusto kesti vain 20 minuuttia. Pari puheenvuoroa ja nekin aivan muista asioista ja yksi valtuustoaloitekin mahtui aikaan. Mutta itse veropäätös yksimielisesti ilman puheita. Kuntamme siis ei siis nosta kuntaveroa ensi vuonnakaan vaan pystymme jatkamaan samalla 20 prosentilla. Kiinteistöveroissakin jatkamme pääosaltaan samoilla eli omakotitalot ja vapaa-ajanasunnot säilyvät ennallaan. Vain yleiseen prosenttiin pieni korotus muiden kuntien tasolle. Nämä verot antavat hyvän pohjan rakentaa ensi vuoden budjetti myös tasapainoon ja jatkaa vastuullista taloudenpitoa myös tulevina vuosina. 

Päivään mahtui myös hieman työasioita Riihimäellä ja hieman työasioita Hausjärvenkin asioiden parissa. Myös muutaman muun kunnan asiat työllistivät. Mukavia juttuja missä toivottavasti pian kerrottavaakin lisää. Palaan niihin. Myös yksi radiohaastattelu Ylelle ja sitten loppupäivä kotikunnan asioita. Niin ja hetki myös Lopen Kokoomuksen tulevalle 95. toimintavuodelle. Sihteerimme Tiina Seppälän kanssa kävimme läpi hieman Marskin Majalla toteutettavaa Juhlaillallistamme. Siitä myös tuo kutsukortti tännekin jakoon. Tervetuloa siis kokoomuslaiset tai kokoomushenkiset juhlimaan kanssamme hienoa yhdistystämme.

Huomenna sitten taas Helsinkiin. Agendalla maa-aines- ja kiviasioita, maakunnan asioita ja paljon muutakin. Tuhti tiistai luvassa.

 

Kommentit