”Kuvat kerätään blogiini” Timo Heinonen haastaa mukaan Nenä-päivään

Uutiset, perjantaina 06.11.2009

Kansanedustaja Timo Heinonen haastaa kaikki nettibloginsa seuraajat ja Facebook-kaverinsa mukaan Ylen Hyvä Säätiön Nenäpäivä-keräykseen. Perjantaina 6.11.2009 jälleen kerätään rahaa hyvään tarkoitukseen ja Heinonen toivoo yhä useamman lähtevän mukaan talkoisiin.

– Toivon, että mahdollisimman moni laittaa tekstiviestinä (alla ohje) pienen tai isomman lahjoituksen peliin ja samalla lähettää myös kuvansa tänne nettisivuilleni tietenkin punaisen nenän kanssa, kannusti Timo Heinonen ystäviään mukaan keräykseen.

Nenäpäivän tuotto kanavoidaan yhdeksän merkittävän suomalaisen avustusjärjestön kautta kehitysyhteistyöprojekteihin Afrikassa, Etelä-Aasiassa ja Keski-Amerikassa. Avustusjärjestöjen kautta Nenäpäivän keräystuotto käytetään lasten koulutukseen, perheiden ja yhteisöjen vahvistamiseen sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen muun muassa Etiopiassa, Keniassa, Somaliassa, Nepalissa, Sierra Leonessa ja Hondurasissa. Tuettavat projektit ovat kestävää kehitystä edistäviä, pitkäjänteisiä hankkeita.

Avun vievät perille mm. Suomen UNICEF, Pelastakaa Lapset, Plan Suomi Säätiö, SPR, Kirkon Ulkomaanapu ja Suomen Lähetysseura.

Varoja kanavoidaan myös Ylen Hyvä Säätiön brittiläisen yhteistyökumppanin Comic Reliefin kautta hiv-aids-työhön Afrikassa. Nenäpäivänä kerätyillä varoilla tuetaan Comic Reliefin kautta sellaisia projekteja, jotka huolehtivat vanhempansa aidsille menettäneistä lapsista, tarjoavat tukea tartunnan kanssa eläville ja sen leimaamille ihmisille ja valistavat hivistä ja aidsista nuorille.
Nenäpäivä 2009 kampanjoi paremman maailman puolesta YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen (LOS) juhlavuotta kunnioittaen.

Nenä Päivä rantautui Suomeen Isossa-Britanniasta, missä Red Nose Day on näkynyt katukuvassa jo 20 vuotta. Ihmiset ympäri maata keksivät hauskoja tapoja kerätä varoja yhdessä – hyvään tarkoitukseen. Comic Relifien ja BBC:n yhteistä Red Nose Daytä on viimeksi vietetty 13.3.2009. ”Pick your nose!”

Tekstarilahjoitus

Kertalahjoitus 5 ¤
Kirjoita LAHJOITA
Lähetä numeroon 173175

Kertalahjoitus 10 ¤
Kirjoita LAHJOITA10
Lähetä numeroon 173175

Kommentit