Kunnia jatkaa Lopen Kokoomuksen puheenjohtajana – 22. vuosi kasvattajaseuran johdossa alkaa

Blogi, keskiviikkona 30.12.2020

Eilen illalla yli 100-vuotisen historiansa aikana ensimmäisen kerran etänä kokoontunut Lopen Kokoomuksen syyskokous valitsi minut jatkamaan yhdistyksen puheenjohtajana. Lopen Kokoomus perustettiin yli 100 vuotta sitten tammikuussa 26. päivänä vuonna 1919. Itse sain aloittaa Kokoomuksen puheenjohtajana vaalivuonna keväällä 2000 maaliskuussa ja näin nyt alkava vuosi on jo 22. Lopen Kokoomuksen puheenjohtajana. Puolet elämästäni ole siis saanut tämän yhdistyksen johdossa toimia ja kiitollinen olen jokaisesta vuodesta ja lähes jokaisesta päivästä ja hetkestäkin.

Muutamia muistoja vuosien varrelta. Tässä Eeva, Riitta ja Tiina valtuuston kokouksessa. Supernaiset!

Lopen Kokoomus on ollut minulle se tärkeä kasvattajaseura. Kokoomukseen liittyin 1990-luvun alussa ja heti ensimmäisissä kuntavaaleissa 1996 tuli valituksi historian nuorimpana Lopen kunnavaltuustoon. Siitä asti olen saanut toimia mitä mielenkiintoisimmissa tehtävissä kokoomuksen kautta ja todellakin saanut oppia ja kokea monenlaista. Myöhemmin vuonna 2007 politiikasta tuli sitten minulle ammatti, mutta Lopen Kokoomusta, Loppea ja Hämettä en ole halunnut taakseni jättää. Ne ovat tänäänkin iso osa minua ja minun arkea ja elämää.

Iso kiitos siis aikanaan minut mukaan houkutelleille Raimo Laitiselle ja Erkki Kesäjärvelle. Iso kiitos minua eteenpäin tukeneelle ja auttaneelle Raimo Rajaojalle – Lopen Kokoomuksen nykyiselle kunniapuheenjohtajalle. Kiitos myös kuuluu Kallionpään Antille, Kuosmasen Elinalle ja Kassarin Yrjölle. He olivat alusta asti tukenassa Lopen kunnallispolitiikan nuorta outoa lintua. Tänään nuoret ovat varsinkin meillä kokoomuksen se uusi normaali. Hieno hetki aikanaan oli myös se, kun Kokoomuksen koko kunnanhallitusvitja oli alle kolmikymppisiä ja hienoja hetkiä myös ne miten meidän joukkueessa on elämänkokemus ja nuoruuden into saaneet aina kulkea käsikädessä.

Rajaojan Raimon oppia olen pitänyt itse yllä aina ja pidän nytkin. Kevään kuntavaaleissa haluan olla Lopella ja ympäri Suomen tukemassa uusia nuoria mukaan politiikkaan. Itse sain aikanaan tukea, sain vastuuta ja sain oppia. Sitä haluan antaa jatkossakin Raimon ja Benin opein eteenpäin.

Tässä sitten yksi kevään Lopen kuntavaalien uusi mielenkiintoinen ehdokas. Susa! Aivan mahtava nuori ja täysillä olen Susaa vaaleissa auttamassa, kuten myös toista nuorta ehdokastamme Pieti Muhosta kuin myös jokaista ehdokkaaksemme lähtevää. Yhdessä tehdään paras tulos!

Lopen Kokoomuksen naiset veivät Sirpa Hopearuohon johdolla Eedilän Toimelaan yhden uuden TV:n joululahjaksi.

Ja yksi vuosi annoimme Kokoomus-stipendin Tiina Seppälän, Riitta Joutsi-Hännisen ja Eeva Pyhälammin johdolla LFT:n salibandyseuralle.

Ja muutama tunnelmakuva vielä valtuuston kokouksista vuosien varrelta. Hyvä yhteishenki ja yhdessä tekeminen on ollut voimavaramme läpi näiden vuosien ja toivottavasti jatkossakin.

Lopen Kokoomuksen syyskokous valitsi eilen varapuheenjohtajaksi Jarmo Laukkasen, sihteeriksi Eeva Pyhälammin ja taloudenhoitajaksi Sanna Kallelan. Hallitukseen valittiin Sirpa Hopearuoho, Ari Pakarinen, Juhana Männistö, Tiina Seppälä, Vesa Pesonen, Kati Voivala ja Jarno Hatakka. Vaalipäällikön tehtävässä jatkaa Ari Pakarinen. Hieno porukka ja tänäänkin aivan mahtavan hyvähenkinen ja keskusteleva syyskokous.

Kokous hyväksyi myös ensi vuoden talousarvion ja toimintasuunnitelman. Katsoimme myös hieman askelmerkkejä kevään 2021 kuntavaaleihinkin. Vaikealta näyttää kevät. Tehtävää siis riittää niin puheenjohtajalle kuin koko hallitukselle. Toivottavasti mukaan saadaan hyvä ja monipuolinen joukko kotikunnan asioista kiinnostuneita kuntavaaliehdokkaita.

Niin muuten, voisitko sinä olla yksi ehdokkaistamme? Tai tiedätkö jonkun hyvän, jonka voisit meille ilmiantaa? Ilmoittaudu siis itse vaikkapa minulle 050-512 2760 tai Pyhälammin Eevalle (eeva.pyhalammi (a) veteraanitalo.fi) tai vinkkaa se hyvä ehdokas, jota itsekin äänestäisit?

Mukava päivä takana. Isäni voi jo pikku hiljaa paremmin ja sain tänään toivoa antavan soiton myös Tampereelta. Ikä painaa ja hidastaa, mutta toivottavasti kaikki menee hyvään suuntaan, vaikka sitten pienin askelin. Isä ❤️

Huomenna vuoden viimeinen päivä. Nyt uutta vuotta juhlitaan pienesti. Paljun laitoin jo täyttymään ja saunalle vedet. Sieltä se vuodenvaihde saa sitten tulla.

Kommentit