Kun lapsi kahdeksanvuotispäivänään puurokattilan lahjakseen toivoi

Blogi, lauantaina 07.11.2020

Nuorempi lapsistamme kiirehti maailmaan tänään tasan kahdeksan vuotta sitten. Silloin marraskuisena yönä ajelimme Hämeenlinnaan keskellä yötä ja pienokainen oli maailmassa vartissa, kun sairaalan ovesta olimme sisään päässeet. Nopea kaveri on tänäkin päivänä. Ja kuin muistutukseksi tuosta yöstä, niin viime yönäkin hän hiipi viereemme kutakuinkin samoihin aikoihin, kun silloin 2012 maailmaankin pujahti.

Ihania näiden pienten lahjatoiveet. Joululahjakuvastoa jo kovasti selailtu, mutta kyllä isän sydämen sulatti lapsen ykköstoive: Isompi puurokattila.

Sellaisen sitten mummu ja vaari syntymäpäivälahjaksi hankkivatkin suurelle puuron ystävälle. Joskus, kun pienemmän kattilan kanssa harmitti, kun iltapuurosta ei riittänyt kuin äidille, Elisa-ystävälle ja itselle ja aamulla sitten ei enää oikein kunnolla edes kahdellekaan. Nyt riittää.

Kaunis lämmin marraskuun päivä. Marraskuun lämpöennätys rikkoutui eilen jo toistamiseen tällä viikolla. Uudeksi ennätyslämpötilaksi kirjattiin Maarianhaminan lentokentällä 6.11.2020 16,6 lämpöastetta. Porissa aiemmin mittari näytti 14,7 astetta ja meillä täällä Hämeenkin sydänmailla on pyöritty koko ajan kymmenen asteen paremmalla puolella. Ennen tätä viikkoa lämpöennätystä piti Kemiönsaaren 14,3 lämpöastetta vuodelta 2015.

Mutta tänään Isällekin erityinen päivä. Niin kuin olen aiemminkin todennut, niin kyllähän isäksi tulo ja tämä isänä olo tai oikeastaan elo on ollut minulle se elämän suuri käännekohta ja myös elämäni tärkein luottamustehtävä.

….

Joe Bidenistä Yhdysvaltain 46. presidentti – Kamala Harris rikkoo rinnalla lasikattoja

Illalla Yhdysvalloista levisi viesti maailmalle. Presidentinvaalien ääntenlaskenta oli saatu siihen pisteeseen, että maassa on julistettu uusi presidentti. 77-vuotias – yksi maansa kokeneimmista poliitikoista, maan entinen varapresidentti, Joe Biden oli saavuttanut vaadittavan 270 valitsijamiehen rajan. Bidenista tulee näin USA:n 46 presidentti ja varapresidentiksi nousevasta Kamala Harrisistä kaikkien aikojen ensimmäinen nainen varapresidenttinä. Ja itseasiassa samalla istuvasta presidentistä Donald Trumpista ensimmäinen istuva presidentti 28 vuoteen, jota ei valittu jatkokaudelle.

Omat arvioni täällä siis aiempina päivinä vikaan. Nyt tulos äänien valossa ja valitsijamiesten valossa selvä. Onko se sitä muuten niin jää nähtäväksi. Ainakaan vielä ei Trump ole tappiotaan myöntänyt ja jatkanut vuosikymmenten perinnettä, missä hävinnyt ehdokas on rehdisti ensin tappionsa myöntänyt ja osoittanut näin tukensa vaalitulokselle ja valitukselle presidentille. Saa nähdä pystyykö Trump siihen koskaan?

Mutta uskon itse, että Biden on Euroopalle ja maailmalle kaiken kaikkiaan vakaampi valinta. Ja toivon, että myös Suomelle. Lapseni syntymäpäivä siis jää mieleen tästäkin hetkestä tuon puurokattilan lisäksi 🙂

Kamala Harris totesi jokin aika sitten, että…

”Näissä vaaleissa on kyse paljon enemmästä kuin Joe Bidenista tai minusta. Kyse on Amerikan sielusta ja meidän halustamme taistella siitä”.

Kommentit