Kulttuurikummi Cheek ja Timon Tiimin pikkujoulut.

Blogi, lauantaina 23.11.2013

Tänään luvassa varmasti yksi odotetuimpia iltoja. Kulttuurikummini Cheek vetää keikan ja meidän Timon Tiimi juhlii pikkujouluja. On hienoa saada Jare mukaan pikkujouluihin ja paikallekin ennätysmäärä tiimimme väkeä. Luvassa siis varmasti yksi vuoden parhaista illoista.

Mutta sitä ennen Riihimäen Saksalaisille Markkinoille. Riihimäen Kokoomus mukana Graniitin aukiolla joulutunnelmissa ja totta kai tavan mukaan minäkin porukkamme kanssa mukana. Kokoomus siis kuuntelee ja ottaa opiksi. Itse paikalla ainakin kello 11-12 eli tervetuloa juttusille.

Mukavaa lauantaita kaikille blogini lukijoille. Pikkujoulukausi alkaa.

Kevan kuohunta toivottavasti loppuu.

Eilen illalla saimme MTV3:n Uutisten suorassa haastattelussa tiedon, että Kevan hallitus oli päässyt ratkaisuun toimitusjohtajansa erosta. Uutisten mukaan ”kaikki Ailus-jupakkaan vaikuttaneet tekijät eivät ole tulleet julki”. Puheenjohtaja totesi Ilta-Sanomissa, että ”Siellä on ollut epäselvyyksiä sosiaaliturvan vastaanottamisessa, epäselvyyksiä kilpailulainsäädännön tulkinnassa, hankinnassa. Ei se liity kohtuuteen millään tavalla.” Mutta paljon on toki tullut julkisuuteenkin. Liikaakin. Rahaa ratkaisuun palaan yli 300 000 euroa. Muhkea eroraha, mutta jotenkin tämän kaiken Keva kuohunnan keskellä tuntuu hieman pilke silmäkulmassa, että pienempi eroraha ei olisikaan sopinut talon tapaan. Törkeän suuri eroraha osaltaan tekee surulliselle tarinalle lopun.

Eroraha kuulemma Kevan hallituksen ja toimitusjohtajan sopiman sopimuksen mukainen. Mutta olisi toki varmasti ollut mahdollista toimitusjohtajalla tyytyä vähempäänkin omalla ilmoituksellaan. Itse olisin odottanut tässä sellaista Tasavallan Presidentin Sauli Niinistön esimerkin tapaista omaa harkintaa. Niinistöhän ilmoitti heti valtakautensa aluksi, että hän ei tarvitse palkkionsa muhkeaa korotusta ja näin palkkiota leikattiin erillisella päätöksellä. Myös hallituksemme ministerit leikkasivat omia palkkojaan. Ja myös meidän kokoomuksen eduskuntaryhmä oli valmis palkkioiden leikkaamiseen kun puhemies Eero Heinäluoma asiaa esitti ja toivoi. Jostain kumman syystä se suorassa lähetyksessä tehty puhemiehenlupaus kuitenkin vaiettiin kuoliaaksi. Jäimme asian kanssa lopulta yksin.

Mutta toivottavasti Kevassa alkaa nyt uusi parempaa arvostelukykyä omaava aika. Niinistöä toisen kerran lainatakseni, kun toisten rahoja hoitaa ja käyttää niin silloin se pitää tehdä vielä omiakin rahojaan paremmin ja vastuullisemmin. Tästähän tässä koko sopassa on ollut kyse. Toivottavasti nyt uuden toimitusjohtajan valinta etenee ilman poliittisia vaikutteita puoluetaustasta tai muusta. Tehtävään siis tulee valita paras ja osaavin johtaja ja hänelle luoda palkka joka on tehtävään nähden oikea ja kohtuullinen. Samalla myös menneen talven asuntoeduista ja autoeduista on varmasti syytä luopua kaikkien tällaisissa julkisia varoja käyttävissä tehtävissä toimivien. Ja toivottavasti se tarkastelu ulottuu myös muihin yhtiöihin.

Tolkku ja maltti palatkoon näihinkin pöytiin.

Aurinkoinen sää suosi Riihimäen joulunavausta Saksalaisilla Markkinoilla. Väkeä aivan valtavasti liikkeellä ja paljon hyviä keskusteluja Riihimäen Kokoomuksen teltalla. Ja niin kuin pitääkin tiukkojakin kysymyksiä ja hieman risujakin hallituksemme päättämättömyydestä ja tyylipisteistä. Lupasin viedä terveisiä eteenpäin. 

Nyt kohti Vanajanlinnaa ja pikkujoulut Cheekin kanssa.

 

 

 

 

Kommentit