Kuka ravaa tykimmin.

Blogi, perjantaina 06.07.2012

 

Kesään kuuluu vahvasti tottakai myös ravit. Kesäravit ovat parasta mitä suvi voi tarjota. Ja tottakai vielä hauskempaa silloin kun totosta saa muutakin kuin kokemusta. Ja silloin kun tuttu hevonen juoksee voittoon. Ja silloin kun kaveri ohjastaa nappijuoksun. Tai silloin kuin joku hevonen tekee kertakaikkisen mahtavan suorituksen.

Tässä on yksi sellainen.

Juoksun pystyt katsomaan osoitteesta www.atgplay.se (Valikko oikeassa reunassa vinnare del 3, lähtö jossain 12 minuutin kohdalla).

Tuomas Korvenojan ohjastama Brad de Veluwe voitti Halmstadissa 100 000 euroa ja teki kaksi ennätystä samana iltana. Karsinnassa voitto tuli SE-lukemilla 11,0a. ja itse finaalissa ME-ajalla 09,7a. Voittoaika 09,7 on metrimittaisten ratojen uusi 4-vuotiaiden maailmanennätys. Entinen oli Lavec Kronosin 10,2.

Suomi-ravit nousivat siis kertaheitolla taas maailman ravikeskustelun kärkeen ja syystäkin. Huikea juoksu ja tällaista on aina ilo katsella ja nautiskella.

Kuninkuusravitkin jo ovella eli hienoa raviurheilua luvassa kotimaankin radoilla. Mikkelissä ravataan ravimmin.

Aamulla, tai oikeastaan aamuyöllä aurinko herätti todellakin kirkkailla säteillään järven yli. Peilasi niin kirkaasti ja herätti ihanasti. Nyt hieman pilviä jälleen taivaalla, mutta kivan lämmintä. Nautitaan tästä päivästä.

Päivästä ei täällä rannalla aivan helteinen tullut. Mutta tarkeni ja kaunista oli. Illansuussa vielä teimme retken Pilpalan Perjantaitorille. Pilpalan koululla on perinteen mukaan tänäkin suvena joka perjantai iltatori ja tänään väkeä olikin Hyrryn kyläkierroksen takia paikalla tavallistakin enempi. No herkut saimme ja kotiin viemisetkin ja hauska lisä oli nykyisin sysmäläisen Onni Salosen paikalla olo. Onni on vihdanteon maailmanmestari. Ei siis nopeudessa vaan taidossa ja laadussa ja se kyllä välittyi ja näkyi hänen tekemisessään. Aikanaan mieheen tutustuin Sysmässä ja tänään oli sitten mukava nähdä täällä meidän kotikulmilla. Ja nyt mökkimme saunassa aito maailmanmestarin vihta.

Kotimatkalla vielä piipahdimme iltajäätelöllä Timjamissa. Käsintehtyä aitoa jäätelöä ja minulle jäälatte. Siinä olikin sitten jo hellettä. Nautinnollinen ilta.

Mutta huomenna jatkamme. Huomenna sitten ystäväni ja kollegani Ben Zyskowiczin kanssa perinteikkäälle KESÄRUNDILLEMME. Huomenna kohteena Heinolan Maalaismarkkinat. Siellä Benkun kanssa Heinolan Kokoomuksen teltalla kello 10-13. Nähdäänhän? 🙂

 

 

 

 

Kommentit