Kreikka saamassa kolmannen tukipaketin – Nyt myös perussuomalaiset tukivat lainapakettia

Blogi, torstaina 13.08.2015

Varsin kuvavaa Kreikan tilanteesta ja siitä erityisesti EU:n ja Suomenkin kannalta on se, että tänään myös perussuomalaiset tukivat lisälainanantoa Kreikalle. Perussuomalaiset siis liittyivät muiden suomalaisten puolueiden rintamaan. Oikeastaan eroa on enää siinä miksi Kreikkaa autetaan – kokoomus, perussuomalaiset ja keskusta auttavat pakon edessä kun muutakaan ei voida ja varsinkin vasemmalta on tullut puheenvuoroja joissa on korostettu solidaarisuutta kreikkalaisia kohtaan. Minusta parasta solidaarisuutta jokaiselta EU-maalta toisia kohtaan on ja olisi ollut se, että jokainen hoitaa oman taloutensa hyvin ja noudattaa yhdessä sovittuja. Näin Kreikka ei valitettavasti ole toiminut ja nyt tilanteen ratkaisemiseksi muut joutuvat joustamaan ja auttamaan maata vastoin yhteisiä pelisääntöjä.

Perussuomalaisetkin vastustivat tukipakettaja yhteensä viisi vuotta. Siis juuri sen aikaa kun olivat oppositiossa ja tiesivät, että muut kantavat väistämättömän ja pakotetun vastuun. Ja nyt hallitukseen noustuaan he siis toimivat juuri samalla tavalla kuin muutkin hallituspuolueet. Muuta vaihtoehtoa kun vain ei ole ja sen on koko ajan tiennyt myös Timo Soini ja perussuomalaisetkin.

Tänään eduskunnassa kaikki puolueet lukuunottamatta kristillisiä tukivat Kreikan kolmatta tukipakettia. KD:t löysivät siis pian oppositiomoodinsa 🙂

Nyt siis Suomi on valmis hyväksymään pitkinhampain Kreikan kolmannen tukiohjelman. Ensimmäisen rahoituserän hyväksyminen edellyttää yhteensä 47 ehdon täyttymistä, mitkä Troikka Kreikalle asetti. Tämän ehdon tänään myös eduskunnan Suuri valiokunta vahvisti asian etenemiselle. Ja nyt siis asia etenee niin, että perjantaina EU:n valtiovarainministerien ylimääräisessä huippukokouksessa Brysselissä asia lopullisesti päätetään. Euroryhmä päättää asian perjantaina ja Kreikan parlamentti äänestänee asiasta torstaina. Kreikalla on kiire sillä maan suuri lainaerä EKP:lle lankeaa maksettavaksi 20.8.2015. Tätä varten maa tarvitsee siis lisälainaa ja EVM eli Euroopan vakausmekanismin varoista tulevan uuden kolmivuotisen tukiohjelman suuruus on noin 85 miljardia euroa.

Itse en usko, että Kreikka tulee tämänkään avulla selviämään. Valitettavasti. Mutta onneksi viiden vuoden aikana on pystytty tekemään paljon sellaista mikä estää Kreikan kriisin leviämisen muualle Eurooppaa vaikka maa Eurosta ulos joutuisikin. Se on hyvin todennäköistä.

Päivä alkaa olla minunkin osalta paketissa. Juuri Riihimäeltä kotiin ja aamusta jo Hämeenlinnassa. Hieman alkavan eduskuntavuoden juttuja kävimme läpi ja pieniä muutoksiakin tulossa. Mutta palataan niihin myöhemmin hieman tarkemminkin. Mutta nyt kuppi kahvia ja kaunista kesäiltaa viettämään. Kesää teillekin vielä kun näitä iltoja nyt elokuulla näyttää piisaavan.

Kommentit