Kreikan tilanne huolestuttaa eduskunnassa – osan mielestä mekin voisimme elää heidän tapaan

Blogi, maanantaina 29.06.2015

Tänään eduskunnassa alustavasti sovitun mukaisesti toiseksi viimeinen täysistunto tältä kevätkaudelta. Toki tilanne voi vielä muuttua ja olemme kansanedustajan työn luonteen mukaisesti joka päivä valmiina töihin myös siis läpi kesän. Tänään päivällä pidimme valtiovarojen ja valtiovarainministeri Alexander Stubbin taustaryhmän kokouksen. Kävimme läpi viime viikonlopun Kreikan tapahtumia ja ennen muuta sitä mitä nyt odotettavissa ja millaisia erilaisia kehityskulkuja lähipäivät voivat tarjota. Paljon on edelleen siis kysymysmerkkejä ilmassa ja emme tarkalleen edes tiedä sitä mitä Kreikan hallitus haluaa ja toisaalta onko maan hallituksen tahto lainkaan sama kuin kansan enemmistön tahto? Kreikan poliitikot ovat pitkään lykänneet välttämättömiksi tiedettyjä ja ikäviä talouspäätöksiä tulevaisuuteen. Kreikkalaisten valitsemat päättäjät ovat pelänneet vaaleja ja ummistaneet silmänsä maansa talouden tosiasioilta. Sen kaiken hedelmää nyt Kreikassa saadaan maistaa ja mikä surullisinta maan päättäjien tekosista kärsii eniten ihan tavalliset kreikkalaiset.

11702862_10153447640321670_7320323876333901330_n

92. kerta ja SPR:n Sanomatalon Veripalvelussa tänään lounastauolla. Jälleen hyvä palvelu ja kiva tunnelma. Mari pisti hellästi!

11659325_10153447636786670_1621682009236483282_n

Tänään annoin näytteen myös verihiutale-rekisteriin. Lupauduin auttamaan jos joku vauva tai aikuinenkin apuani joskus tarvitsee. Aikanaan jo liityi luuydinluovuttajiin ja yhden kutsun olen jo siihenkin valitettavasti saanut.

Käytävilläkin eniten nyt eduskunnassa keskusteluttaa Kreikka vaikka täysistunnossa käsittelyssä tänään olikin maamme oma lisätalousarvio. Meillä onneksi nyt oman maamme tilanne on otettu valtaosan toimesta vakavasti. Toimeen on tartuttu vaikkakin aivan liian myöhään. Lisätalousarvio vielä hyvin tekninen ja korjaa vain demarivaltiovarainministerin johdolla viime vuonna tehtyä tämän vuoden talousarviota, mutta samaan aikaan valmistellaan jo nykyhallituksen talouden tasapainottamistoimia. Se ei ole hallitusohjelmakirjauksista huolimatta todellakaan helppoa ja toivottavasti kaikkien hermo kestää myös sen kun vaikeat, kipeät, mutta ennen kaikkea välttämättömät päätökset toimeenpannaan. Sen aika on jo syksyn budjettiriihessä ja senkin aiheita jo tänään läpikävimme.

Huomenna eduskunnassa siis viimeinen kevätistuntokauden päivä. Lisätalousarvio vahvistetaan ja sen jälkeen eduskunta jää kesätauolle. Kuinka kauan se kestää niin sen Kreikka ja aika näyttää.

Kommentit