Koulutus, harjoittelu, harjoitus – Puolustusvaliokunnalle laaja selvitys tulevista Ilmavoimien toiminnoista

Blogi, perjantaina 30.01.2015

Julkisuudessa on viritelty mielenkiintoisia koukeroita Viron Ämarin ilmaharjoittelun ympärille. Mediasta on saanut sellaisen kuvan, että olisimme nyt ottamassa jonkun aivan uuden askeleen yhteistyössä esimerkiksi Yhdysvaltojen kanssa. Samaan aikaan on unohtunut kokonaan se, että vuosittainen olemme jo pitkänneet osallistuneet harjoitteluun ja koulutukseen myös heidän kanssa. Itseasiassa parikymmentä vuotta sitten tehty Hornet-hävittäjäratkaisu oli tässä suurin ja sen myötä yhteistyötä on tehty paljon. Ja tehdään jatkossakin ja pitää tehdä jatkossakin jos ja kun haluamme, että Hornetiemme päivitykset pysyvät ajantasalla ja suorituskyvyt mm. ilmasta maahan toiminta kehittyy. Ilman Yhdysvaltoja ei näitä pystytä tekemään. Ja ainakaan minä en ole valmis sanomaan nyt yhtäkkiä että Yhdysvaltojen kanssa ei saa tehdä mitään kahdenvälisesti. Olen jopa sitä mieltä, että maailman nopeasti muuttunut turvallisuustilanne jopa tukee tämänkin yhteistyön jatkamista.

Tänään saimme Ilmavoimien komentajalta, kenraali Kim Jäämereltä perusteellisen selvityksen niin Ämarin harjoittelusta kuin myös muista julkisuudessakin esillä olleista asioista. Kokouksemme pidettiin turvaluokitelluissa tiloissa ja tämä tarkoittaa sitä, että asiat ovat salaisia. Mutta voin hyvin todeta, että selvitys oli perusteellinen ja laaja ja saimme kaikkiin avoinna olleisiin kysymyksiin vastaukset.

Itse pidän tärkeänä, että jatkamme siis koulutus- ja harjoittelutoimintaa tässäkin tilanteessa. Ja ne päätökset me teemme itsenäisesti Suomessa kysymättä lupaan sen enempää lännestä kuin idästäkään. Hyvä nyrkkisääntö on se, että meidän kannattaa ja pitää osallistua kaikkeen sellaiseen toimintaan mikä vahvistaa meidän omien puolustusvoimien osaamista. Tässä tärkeitä kumppaneita jatkossakin ovat Ruotsi ja EU-maat, mutta myös Yhdysvallat. Yksin emme huomennakaan pärjää.

Aamuisen kokouksen jälkeen sitten tapasin Suomen Agilityliiton toiminnanjohtajan Sirpa Sippolan. Kävimme läpi heidän hakemustaan valtiontukikelpoiseksi liikuntajärjestöksi. Asia on siis edelleen avoinna ja lopullisen päätöksen tästä tekee urheiluministeri Carl Haglund muutaman viikon sisällä. Itse olen sitä mieltä, että Agilityliitto mukaan mahtuu erittäinkin hyvin kun mukana on jo koirapuolelta myös mm. valjakkopuoli, Suomen Valjakkourheilijoiden liittona, ja onhan siellä Biljardiliitto, Shakkiliitto, Saappaanheittoliitto ja tukea saavat myös liikunta- ja urheilurahoista erotuomarit, urheilutoimittajat ja valmentajatkin. Hienoja lajeja ja toimintaa nuo kaikki, niin minusta mukaan kuuluu ehdottomasti nopeasti kasvavana lajina myös Agility. Ja jos joku nyt toteaa, että koirahan siinä liikkuu niin kannustan menemään katsomaan ja kokeilemaan. Aika kovaa liikkuu myös koiran omistaja ja mikä hienointa lajin parissa on kaiken ikäisiä noin kymmenvuotiaista yli 80 vuotiaisiin. Sellaisia liikuttajia me tarvitsemme lisää kuin koirat ovat 🙂

 

Tapaaminen tänään Suomen Agilityliiton Sirpa Sippolan kanssa. Tavoitteemme saada hieno ja kasvava laji urheilutukien piiriin.

Tapaaminen tänään Suomen Agilityliiton Sirpa Sippolan kanssa. Tavoitteemme saada hieno ja kasvava laji urheilutukien piiriin.

 

Mutta tänään aamusta jo olin yhteydessä ministeriin tästä asiasta ja katsotaan vielä mitä kaikkea tässä saamme aikaan. Ja pitäkää te koiraihmisetkin tätä asiaa nyt esillä ja vaikuttakaa omien kanavien ja some-maailmankin kautta tähän.

Nyt lounas ja sitten täysistuntoon. Iltapäivällä Riihimäellä vielä uuden Youtube -tv-sarjan palaveria ja sellaista. Mukava päivä tämäkin niin ja tapasinhan minä jo tänään aamulla kukonlaulun aikaan jo metsäalankin väkeä.

Kello 20.20 ja iltaa jo tänään onneksi kotona. Eduskunnasta täysistunnon jälkeen Riihimäelle missä uuden tv-juttumme suunnittelukokous. Ensi maanantaina kuvaamme jotain uutta ja erilaista. Maltakaahan odottaa. Itse en oikein malta. Mutta vielä en voi enempää paljastaa vaan pidetään yllätyksenä.

Kiitokset muutamista palautteista liittyen aamuiseen kirjoitukseeni Ilmavoimien asioista. Näitä kommentteja otan mielelläni vastaan, mutta myös täällä blogissani on mahdollista käydä julkista keskustelua jos niinkin haluatte. Jokaisen blogin alla on kenttä mihin kirjoittamalla Facebook-tunnuksilla pääsette kertomaan mielipiteenne kirjoittamastani asiasta ja kommentoimaan mielipiteitäni.

 

Ääni keskustalle tuo maahan peruspunamullan.

Gallupeista en vielä ole kirjoittanut. Niissä ei nyt paljon kirjoitettavaa olekaan. Keskustalla menee erittäin kovaa ja siitä onnittelut Juha Sipilälle. Ja myös demarien kannatus nyt hieman nousussa. Se tarkoitti sitä, että me putosimme nyt tammikuun luvuissa kolmanneksi SDP:n taakse. Itseasiassa keskustalla ja meillä yhtäpaljon nyt tammikuulta miinusta ja vain SDP ja perussuomalaiset pystyivät lisäämään kannatustaan. Loppukiristä siis tulee mielenkiintoinen. Eduskunnassa keskustan vahvat voimat suunnittelevat jo punamultahallitusta ja mielellään vielä peruspunamultaa. Keskustassa nyt vahvaa halua blokata meidät pois hallituksesta. Mutta ei mene periksi anneta. Meidän täytyy olla vaaleissa ykkösenä tai vähintäänkin kakkosena jos ja kun haluamme korjaustyötä seuraavassakin hallituksessa jatkaa. Jos olemme kolmosia tai nelosia niin keskusta passittaa meidät oppositioon. Kannattaa siis pohtia mikä hallituspohja nyt mieluisin. Keskustaa äänestämällä ei keskusta-oikeistolaista hallitusta tule, mutta ääni meille on ääni tälle yrittäjämyönteiselle ja sääntelynpurkua ja työnteon kannustavuutta lisäävälle hallituspohjalle.

Mutta vaaleissa homma sitten ratkeaa. Turhaan tässä ei pidä vilkuilla mitä muut tekevät. Jääkiekkotermein olen kaikille todennut, että tämäkin kisa voitetaan omalla hyvällä tekemisellä. Sitä nyt tarvitaan.

Kommentit