Kokoustamista ihan työksi ja liikunnaksi asti

Blogi, tiistaina 21.02.2017

Tänään oli taas sellainen päivä, että aamulla oikein mietti, että mitenköhän tästä selviän. Itseasiassa sen verran otin varaslöhtöä, että ajelin eilen illalla perheen mentyä nukkumaan vielä valmiiksi Helsinkiin sillä aamusta ennen kahdeksaa piti olla jo eduskunnalla ja tasan kahdeksalta Valtion Liikuntaneuvoston puheenjohtajistossa Seurahuoneella. Sitten eduskuntatalolle yhdeksäksi esittelemään eduskuntaryhmän johdolla maankäyttö- ja asumisohjelmamme ja sen jälkeen takaisin Seurahuoneelle VLN:n varsinaiseen kokoukseen. Siellä tänään esillä tämän vuoden järjestöavustukset ja tuet ja nyt kun hieman uuden lain myötä jakoa uudistamme ja terävöitämme niin muutoksiakin tulossa. Palataan niihin hieman myöhemmin.

Liikunnallisen, siis kokousaiheiden ja liikkumisenkin suhteen, aamun jälkeen sitten puolustusvaliokunnan kokous ja valtiovarainvaliokunnan kokous ennen täysistuntoa. Täysistunnossa tänään keskustelussa lainvalmistelun taso ja itseasiassa mielenkiintoista oli huomata, että jälleen tämänkin hallituksen kanssa painitaan samojen aikatauluhaasteiden ja muiden kanssa kuin edellisen ja sitäkin edellisen kanssa. Vaalikausi kun on vain neljä vuotta niin isot uudistukset aina tulevat hieman sormille kun kun valmistelu ja käsittely vie aikansa. Niin siis nyt kuin ennenkin.

Mielenkiintoinen fakta oli sekin, että kun nykyhallituksesta on mediassa annettu sellainen kuva, että tehtyjä päätöksiä ja esityksiä olisi peruttu valtavasti ja aiempia hallituksia enemmän. Mutta sekään ei pidä paikkaansa. Pääministeri Juha Sipilä totesi, että nykyhallitus on antanut nyt jo runsaat 400 esitystä ja niistä on peruttu kolme. Peruutettuja esityksiä on siis vähemmän kuin viime kaudella tässä vaiheessa. Näin en tosiasiat ja mielikuvat voivat olla aivan ristiriidassa keskenään.

Nyt lisäksi tehdään aivan järkyttävän suuria uudistuksia ja valtavia muutoksia moneen. Itse olen enemmän kuin tyytyväinen, että nyt vihdoin on toimeen tartuttu, kun tekemättäkään ei voi loputtomiin jättään.

Kello 20.26 ja tänään illansuussa vielä yksi ehdokastapaaminen Tammelaan ja sitten pari puhelinneuvottelua ehdokkaista Janakkalaan ja Hämeenlinnaankin. Loppukiriä.

Kommentit