Kokousrumba alkuun… Tällä viikolla ratkeaa myös päivähoitomaksujen korotukset

Blogi, tiistaina 30.08.2016

Kalenteri on siis mukavasti täyttynyt kokouksista. Tänään aamulla jo ennen kuutta ylös ja matkaan ja yllättäen työmatka Helsinkiin viekin tasan kaksi tuntia. En tiedä mikä siellä jokaisen risteyksen ja liittymän ruuhkautti Klaukkalasta lähtien. Onneksi nyt on päätetty, että teemme tuon kaivatun Klaukkalan ohikulkutien ja se helpottaa meidän pendelöijien lisäksi myös Klaukkalassa asuvien ruuhkien vähentyessä ja pakokaasujen ja muiden pölyjen myös vähentyessä. Iso päätös mikä nyt tehtiin viime keväänä.

Helsingissä tänään syksyn ensimmäinen Valtion Liikuntaneuvosto ja sielläkin luonnollisesti esillä Rion Olympialaiset ja menestymättömyys. Ratkaisuja etsitään ja toivottavasti päätöksiäkin saadaan aikaan. Viime viikolla asiasta täällä perjantaina kirjoitin pidemminkin eli ajatuksiani voi kurkata sieltä. Myös VLN:ssä tänään kävimme läpi tulevien vuosien järjestöjen ja liittojen valtiontukien jakoa ja hieman syksyn muutakin ohjelmaa.

Eduskunnalla oli vielä hiljaista, mutta minun työhuoneessani jo hyvä kuhina. Syyskuun alussa saan tiimiini uuden tekijän ja hieman uutta tulossa muutenkin. Tänään jo valmistelivat asioita talolla ja tutustuivat paikkoihin. Nyt kello vasta 16.03 ja kuitenkin jo takaisin Lopella. Työn alla yksi juhlapuhe ja toisen lupauduin pitämään juuri hetki sitten ja kirjoittaa pitäisi vielä yksi kolumnikin. Se on syksyä ainakin töiden valossa.

Tällä viikolla myös hallituksen budjettiriihi ja ratkaisuun linjaukset ensi vuoden valtion talousarviosta. Kiitokset monista viesteistä liittyen päivähoitomaksujen suunniteltujen korotusten perumiseen. Olemme kokoomuksessa ehdottomasti sen kannalla, että korotuksia ei ole mistään syystä järkevää tehdä. Ne eivät tule lisäämään kuntien tuloja, eivät myöskään verotuloja vaan jopa vähentämään niitä. Siksi suunniteltu korotus on järkevää perua ja toivomme edelleen, että saamme keskustan ja perussuomalaiset tässä meidän kanssa samalle linjalle. Kannattaa olla siis heidän edustajiin myös yhteydessä.

Kommentit