Kokoomus vahvasti maan suurin puolue SDP:n alamäki jatkuu

Uutiset, lauantaina 02.02.2008

Ylen tammikuun puoluekannatusmittaus kertoo, että kokoomus on edelleen suosituin puolue. Tammikuussa kokoomus vahvisti asemiaan 0,2 prosenttiyksiköllä. Hallituksen vahvasta asemasta kertoo myös se, että kaikkien muidenkin hallituspuolueiden kannatus nousi sekä keskustan kokoomuksen kanssa sama kannatuksen lisäys ja tukeva kakkospaikka suosiossa. Tämä antaa hallituspolitiikalle vahvan valtakirjan. Keskustaa kannatti tammikuussa 22,5 prosenttia suomalaisista, kun kokoomuksen kannatus oli 22,9 prosenttia.

Päähallituspuolueiden jatkaessa myötätuulessa SDP:n alamäki näyttää jatkuvan. Demarien kannatus notkahti vuoden alussa lähes prosenttiyksiköllä (-0,9%). Tammikuussa SDP:n kannatus oli 21,6 prosenttia. Muiden puolueiden kannatuksessa ei tapahtunut merkittävää muutosta.

– Tietysti tämä on hyvä uutinen. Syksyllä oli suuria ja vaikeita asioita ja myös tammikuussa on tapahtunut paljon. Oppositiopolitiikasta tämä tiestysti kertoo enemmän, totesi kansanedustaja Timo Heinonen tuoreista Taloustutkimuksen Ylelle selvittämistä kannatusluvuista.

Ylen toimeksiannosta Taloustutkimus haastatteli 8.-31.1.2008 välisenä aikana yhteensä 3 372 henkilöä.

Kommentit